Gönderen Konu: LG Nanocell TV ışık sızması garanti kapsamına girer mi?  (Okunma sayısı 2579 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Merhabalar ve iyi akşamlar herkese. Bundan 1 sene önce satın aldığımız LG'nin Nanocell 43inç Televizyonunda ışık sızmaları mevcut. Tv'yi daha ilk aldığımız zamanlar fark etmiştim ama o dönem ki araştırmalarımda ips panellerde bu olayın olduğunu ve yenisini dahi alsam aynı durum ile karşılaşabileceğimi okudum forumlarda, bu yüzden çok göze batmıyordu ve bende uğraşma gereği duymamıştım. Lakin şimdi dikkatimi çekti ışık sızmaları hayli artmış ve satın aldığımız halinden çok daha fazla göze batıyor. 1 yıl daha garantimiz mevcut. Daha önce böyle bir durumla karşılaşıp garantiden sonuç alabilen varmıdır forumda? Bu konudan müzdarip çok fazla insan var ve Lg servisi normal görüntüde bir şey yoksa garanti kapsamına sokmuyormuş diye okudum. Fotoğrafı aşağıya ekliyorum, nasıl bir yol izlemeliyim?

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Ynt: LG Nanocell TV ışık sızması garanti kapsamına girer mi?
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2022, 08:30:36 »
Normalde garantiye girmesi lazım çünkü en az 2 yıl garantisi olması gerekiyor. İyice araştırıp iade veya değişim için  tüketici haklarına başvurun. Onu bunu bilmem elektronik ve arabada Japon'dan şaşmamak lazım 15 yıl önce aldığım Panasonic plazma şeytanın kulağına kurşun maşAllah ilk günkü netliğiyle tıkır tıkır çalışıyor. Keza Sony ve Toshiba'da taş gibi markalar. Oldum olası Japon özentisi ve takliti Çin ve Kore mallarına ısınamadım. İphone bile kamera ve lensi Sony'den aldığına göre bu işin üstadı Japonlar demektir :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 981 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2022, 09:58:33 »
Grey uniformity konusu, IPS panellerde bu mevcut malesef garantiye gireceğini düşünmüyorum ama konuyu takip ediyor oalcağım. Bende de 2015 model bir LG IPS TV var, onda da mevcut. Bazı gri tonlarında daha belli oluyor olsa gerek, IPS baya sağlam bir panel, kolay kolay eskimez.

Bu nedenle yeni TV'mi VA (belki QLED) olarak bakıyorum, OLED'ler hala çok pahalı ve burn-in konusu can sıkıcı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2022, 10:31:44 »
Merhaba, diğer şartları da taşıyorsa ışık sızması (ölü pixel, solma vb.) garanti kapsamındadır. Genelde tüketicinin seçimlik haklarından ücretsiz onarım ile çözülmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 399 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2022, 13:53:36 »
Ali beyin dediği gibi diğer şartları sağlıyorsa garanti kapsamına girmeli bu problem.. Seneler önce garantisinin bitmesine günler kala samsung lcd tv'de ölü piksel görmüştük. Hatta ben çok yakına girmeden görmüyordum eşim görüyordu :) Servis çağırdık geldiler baktılar, o tv'lerin tek bir panel olduğunu bu sebeple onarım yapılamayacağını direk değişim yapacaklarını söylediler.. TV'yi götürüp yenisini getirmişlerdi. :saygi:

O gün bugün Samsung'dan şaşmam..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 422 kere teşekkür etti
  • 305 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 25, 2022, 16:01:16 »
Ben de TOSHİBA aldim. İlk aldigimda siyah ekranin orta yerinde hafif grilenme vardi. Sordurduk tasima esnasinda cok sallanti olursa yapar dendi ve sonra gecti..
Menuden kanal siliyorum kanal numarasi yok oluyor. Servise soruyorum normal deniyor.
Mesela 38_39_40. Kanallari siliyorum menude 37 den 41 e atliyor. Listede 38_39_40 yok. ,( Servis vestel)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2289 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2022, 16:06:44 »
Bizimde Vestel smart TV de ekran arızası oluştu ekranda dikkatli bakınca çizgiler çıkıyordu,garanti kapsamında komple ekran değişimi ile sorun çözüldü.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2022, 14:40:23 »
Garanti belgelerinde yazıyor
bazıları komple ölü piksel olursa değişim yapıyor bazıları ölü piksel adedi şundan fazla ise diye belirtiyor.
Ben sony led kullanıyorum doğal renklerinden dolayı çok memnunum.Oled vs yeni teknolojileri yanık şikayetlerinden dolayı pek sıcak bakmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2022, 22:47:12 »
LG'nin whatsapp destek hattına yazdım bugün. Gelen mesajı aynen alıntılıyorum:

"[12:54, 25.01.2022] LG Turkey: Bu durum ledlerin yüksek aydınma sisteminden kaynaklı cok karanlık ortamlarda karsınıza cıkabiliyor. Ledler calısma prensibidir.
[12:54, 25.01.2022] LG Turkey: Genel olarak bu durum arıza olarak gorulmemektedır efendim."

Sonrasında bu durumun giderek büyüdüğünü ilk aldığımda böyle olmadığını belirttim ve dilersem teknik servis yönlendirebileceklerini belirttiler. Yalnız şikayetvarda okuduğum şikayetlerde teknik servisin gelip bi problem yok demesi ve belli bir miktar ücret istemesi gibi bir durumda varmış. Garanti kapsamındaki cihaz için neden ücret ödüyoruz onuda anlamış değilim ama. Samsung ve Lg ile ilgili şikayetleri okuduğumda Samsung cephesindede durum aynı imiş. Kalitesiz işçiliğin bedelini tüketici ödüyor anlaşılan. İşçilik konusunda Japonlardan şaşmamak gerektiğini bir kez daha anlamış oldum...

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2289 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 27, 2022, 01:03:42 »

"[12:54, 25.01.2022] LG Turkey: Bu durum ledlerin yüksek aydınma sisteminden kaynaklı cok karanlık ortamlarda karsınıza cıkabiliyor. Ledler calısma prensibidir.
[12:54, 25.01.2022] LG Turkey: Genel olarak bu durum arıza olarak gorulmemektedır efendim."

Sonrasında bu durumun giderek büyüdüğünü ilk aldığımda böyle olmadığını belirttim ve dilersem teknik servis yönlendirebileceklerini belirttiler. Yalnız şikayetvarda okuduğum şikayetlerde teknik servisin gelip bi problem yok demesi ve belli bir miktar ücret istemesi gibi bir durumda varmış. Garanti kapsamındaki cihaz için neden ücret ödüyoruz onuda anlamış değilim ama. Samsung ve Lg ile ilgili şikayetleri okuduğumda Samsung cephesindede durum aynı imiş. Kalitesiz işçiliğin bedelini tüketici ödüyor anlaşılan. İşçilik konusunda Japonlardan şaşmamak gerektiğini bir kez daha anlamış oldum...
Oldum olası LG, Samsung ve Bosch markaları  hep soğuk gelmiştir bana,ya japon malı alırım yada yerli Arçelik,Beko veya Vestel markalarına bakarım en azından tamiri kolay parçası ucuz kendimde tamir ettiğim için işçilik ücreti de yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 27, 2022, 12:58:11 »
Ben sony led kullanıyorum doğal renklerinden dolayı çok memnunum.Oled vs yeni teknolojileri yanık şikayetlerinden dolayı pek sıcak bakmıyorum.
Şu andaki ilk tercihim Sony X90J serisi, biraz pahalı ama :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 27, 2022, 13:00:07 »

Olayın ledle alakası yok, VA panellerde de aynı led lerden kullanılıyor, onlarda çok daha az oluyor hatta belli bile olmuyor. Olay IPS paneldeki filtre katlarının eşit (uniform) üretilememesinden kaynaklanıyor.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 27, 2022, 15:52:09 »
Şu andaki ilk tercihim Sony X90J serisi, biraz pahalı ama :)
evet ama malzeme kalitesi ciddi anlamda yüksek.valla baktım diğer markalara göre yüksek,cep telefonuna göre aman aman da yüksek değil kullanım yılına oranlar isek.(böyle diyim de kendimi rahatlatim) :)