0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun. Öncelikle telefon, olmadı mail yoluyla iletişim kurun. Sonuç alamazsanız arama kayıtlarınızın, sipariş ekran görüntülerinizin, mail sipariş bilgisi ve iptal bilgisi ve onay bilgilerinin yani kısacası elinizde ne varsa hepsinin ekran görüntüsü ile e devlet üstünden hakem heyetine başvurun.iade işlemi 5-10 gün sürebiliyor. Bankaya ve şirkete göre değişiyor. Bazı firmalar parayı çok geç yatırıyor. Oyalıyor. İsterseniz biraz bekleyin. Bir süre sonra tüketici haklarına başvurun.
Anıl merhaba, öncelikle geçmiş olsun.. Online olduğu için kredi kartı ile almışsındır diye düşünüyorum, bankanı arayarak chargeback talebinde bulunabilirsin. Tam prosedürü bilmiyorum callcenterdan bilgi verirler Ben özel bir bankada çalışıyorum, bizim banka olmayabilir ama en azından eğer süreçle ilgili öğrenmem gereken birşey olursa özelden yazabilirsin.. Yardımcı olmaya çalışırım..Firma sırra kadem bastı ise tük. hakem heyeti vs yardımcı olamaz ancak en kötü durumda bankadan iadeni alırsın merak etme.. Tekrar geçmiş olsun..
Geçmiş olsun. Bazı şeyler net olursa daha rahat yardımcı olunabilir. Ne aldınız, kaç adet aldınız, ne kadara aldınız, ne için aldınız (kullanmak, satmak vb) belirtirseniz sevinirim. Savcılığa yukarıda belirttiğiniz şekilde anlatırsanız, iş yoğunluğuna göre 1 hafta 10 gün içerisinde "hukuki ihtilaf" gerekçesiyle Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar verilir. Ancak emniyete Siber Suçlara "SCAM" algısı yaratarak şikayette bulunursanız bir ihtimal sonuç alınabilir. Ama her türlü bu yolla paranızı almanız zor. Soruşturma ilerlerse belki uzlaşma alternatif çözüm yoluyla, uzlaştırıcı vasıtasıyla sonuç alabilirsiniz. Bence düşük ihtimal. İnternet üzerinden satış yapılmasına ilişkin ayrı bir mevzuat da mevcut. Siteyle/İşletmeyle bir de bu yolla uğraşabilirsiniz. Bu yolla da paranızı almanız mümkün değil, sadece adamlara para cezası vb. gibi idari yaptırımlar uygulanmasına yol açarsınız. Dediğim gibi, en üstteki soruların cevapları paranızı nasıl alacağınız noktasında önemli. Tüketici Hakem Heyeti yanlış merci olabilir.
Merhabalar, yaklaşık 12 gündür bir mücadele veriyordum 11 ocakta Sipariş verdiğim sitenin ödeme sistemini kullandığı PAYTR ile iletişime geçtim. 23:56'da mail geldi 500.05 TL tutarında iadeniz için banka sistemine talimat girilmiştir. İşleme ait bilgiler şeklinde Banka uygulamasına baktım miktar gözüküyor ama bekleyen provizyon olarak yazıyor sanırım iadeyi yapmışlar.@Fehmi Şahin (22771) abi THH'den şikayetimi geri çekeyim mi yoksa bekleyen provizyondan düştükten sonra mı şikayetimi çekeyim?
Provizyonda bekliyorsa bundan sonra sorun olmaz 2-3 iş günü içinde iadesi gerçekleşir ama nolur nolmaz yatana kadar beklemende fayda var..