Gönderen Konu: benzin ışığı yaktırmama  (Okunma sayısı 2585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
benzin ışığı yaktırmama
« : Nisan 24, 2009, 13:37:22 »
arkadaşlar benzin azaldığında uyarı ışığının yanması ve uzun süre bu şekilde sürmek zararlı diyorlar. bu konuda görüşleriniz neler
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

benzin ışığı yaktırmama
« : Nisan 24, 2009, 13:37:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: benzin ışığı yaktırmama
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2009, 13:47:40 »
dizeller için hava yapma olayı vardı bu durumda, benzinliler için böyle bir durum söz konusu değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2009, 13:51:08 »
Dizel için bir fikrim yok ama benzinde bir problem olabileceğini hiç duymadım. Benzin uyarı ışığı yandığında aslında depoda daha litrelerce yakıt olabiliyor. Yaris'in yakıt deposu 45 lt'liktir. Ben bugüne kadar 37-38 lt.den daha fazla aldığını hatırlamıyorum fullerken. 7 lt ile 100 km gidebilirsiniz. Ben yine de size depo uyarı ışığını değil de yol bilgisayarını dikkate almanızı tavsiye ederim. Her yakıt aldığımda yol bilgisayarını sıfırlıyor ve km.yi not ediyorum. Ortalama yakıt tüketimime göre menzilimin ne olacağını yakıt seviyesi azalınca sürekli kontrol ediyorum. Hesapladığım menzile göre km.si gelince fazla zaman kaybetmeden yakıt alıyorum. Bu yöntemle uyarı ışığı yandıktan sonra 120 km yol yaptığımı biliyorum :) İtiraf ediyorum biraz stresli oldu ama hesabınıza ve yol bilgisayarınızın ortalama yakıt tüketim değerine güveniyorsanız bence en sağlıklısı bu :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2009, 14:19:53 »
yeni nesil corollalarda ve aurislerde depo ışığı yandığı zaman 8-8.5 lt yakıt kalmış oluyor buda ort. 70-80 km ediyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2009, 17:27:35 »
  Yeni araçta bu durum çok farketmeyebilir bence ama belli bir süreden sonra akaryakıtdaki tortu depoda birikebilir. Eğer deponun sonu sürekli kullanılırsa bu pislik enjektörlere vs. gidebilir. Tabi yakıt filtresinin durumuda önemli. Ayrıca bence benzin pompasınada zarar verme ihtimali var. Tabi bunlar bir sefer ile olacak şeyler değil ama ben genelde çeyrek deponun altına inmeden yakıt alırım. :)
 Tüm bunların dışında soğuk iklimlerde az yakıt daha kolay donar dolu depodakine göre. Ama benzinin donma derecesi dizel yakıttan daha düşüktür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2009, 03:22:35 »
çok aydınlatıcı oldunuz teşekkür ederim arkadaşlar.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2009, 05:49:49 »
  Yeni araçta bu durum çok farketmeyebilir bence ama belli bir süreden sonra akaryakıtdaki tortu depoda birikebilir. Eğer deponun sonu sürekli kullanılırsa bu pislik enjektörlere vs. gidebilir.
   Sırf bu sebepten hiç bir arabamda kırmızı ışık yaktırmadım. Daima depomda 1/4 benzin kalır.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2009, 07:48:45 »
Yeni nesil dizellerin hiçbirinde hava yapma olayı yok bu arada...Ben Fusion Tdci ve Megane 2 dci ile yolda kaldım 1 depo ile 1000kmyi geçecem diye:)))))) Mazotu koyup aynen devam ediyorsunuz:))))Eski mekanik pompalı (Örnek benim Hilux) dizeller hava yapıyor depo boşalırsa...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2009, 12:27:53 »
  Ayrıca bence benzin pompasınada zarar verme ihtimali var.
Bende Hakan abi ye bu konuda katılıyorum çünki yakıt pompası yakıt deposunu içerisinde duruyor benzinli araçlar için ve bu pompa motor çalıştığı süreç içerisinde enjektörlere sürekli yakıt gönderiyor haliyle ısınıyor yakıt deposunun içerisindeki yakıt azaldıkça  pompanın ısısı artıyor ve bozulma olasılığı artmış oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2009, 13:22:38 »
aynı durum LPG li araçlar içinde geçerli. depoda en azından çeyrek depo benzin olması gerektiğini söylemişti montajı yapan servis. benzin pompası çalışıp, enjektörleri soğutma vazifesine devam ediyormuş LPG de olsa bile. bu sebeple az benzinde bu işlemi çok sağlıklı yapamadığını söylemişlerdi.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2009, 16:23:40 »
Yeni nesil dizellerin hiçbirinde hava yapma olayı yok bu arada...Ben Fusion Tdci ve Megane 2 dci ile yolda kaldım 1 depo ile 1000kmyi geçecem diye:)))))) Mazotu koyup aynen devam ediyorsunuz:))))Eski mekanik pompalı (Örnek benim Hilux) dizeller hava yapıyor depo boşalırsa...

ben aracımı satın alırken toyota sonkar bu konuda uyarı yaptı dizelin hava yapması konusunda , o yuzden Umuta katılmıyorum , yeni nesil dizellerde hava yapabilir . Bir kez mazotun bitip hava yapmamamsı yapmayacağı anlamına gelmez , özellikle meyilli zeminlerde hava yapıyormuş .
Genel olarak ışık yandığında almak lazım benim fikrimce .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2009, 19:11:50 »
ben aracımı satın alırken toyota sonkar bu konuda uyarı yaptı dizelin hava yapması konusunda , o yuzden Umuta katılmıyorum , yeni nesil dizellerde hava yapabilir . Bir kez mazotun bitip hava yapmamamsı yapmayacağı anlamına gelmez , özellikle meyilli zeminlerde hava yapıyormuş .
Genel olarak ışık yandığında almak lazım benim fikrimce .
Meyilli zeminde depodan bir şişe mazotu çekmeyebilir o ayrı konu...Ama common-rail ya da pompa-meme herneyse yeni nesil tüm dizeller hava yapmıyor. Her iki modelde de yolda kaldığımdan biliyorum, servisi aradığımda da mazotu koy tek marşta çalışır dediler zaten. İlla ki bir zararı vardı tabi arabayı alırken o konuda uyarmışlardır sizi belki...Neyse yine de benim gibi salaklık yapmayın deponuzu çeyrekten aşağıya indirmeyin....Benim de yeni arabam olsa kendime ait öyle yaparım.Şirken arabası diye çok önemsemiyoruz, Hilux zaten ayrı bir terane:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2009, 19:26:09 »
Umut ,

yanlız şu da var , madem hava yapma ihtimali olmayacak , o zaman neden hava yaptığında havasını alabilmek için düzenek yapmışlar .???
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2009, 19:30:34 »
Umut ,

yanlız şu da var , madem hava yapma ihtimali olmayacak , o zaman neden hava yaptığında havasını alabilmek için düzenek yapmışlar .???
Var mı öyle bir düzenek?? Aslına tansiyon aleti pompası gibi bir dalga vardı Ford'da...Ama arıza yapıp yakıtı geri kaçırdığında kullanmamız gerekmişti...Sistem normal çalışırken yakıt bittiğinde hava yapmamıştı. Aslında forumdan Ergün kardeşim bilir en güzel, Toyota serviste kendisi ama evlilik vs yoğunluğundan görmez şimdi konuyu....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2009, 20:46:51 »
Toyotaların dizelinde bilmem ama Fiat doblo dizel araçta yakıt sistemi hava yaptıktan sonra kontağı açıyorsunuz 30 sn bekliyorsunuz ve kapatıyorsunuz bu olayı 3 sefer tekrarladıktan sonra hiç bir sorun olmadan aracı çalıştırabiliyoruz.Fiat bu işi böyle çözmüş ise toyota da da böyledir diye düşünüyorum.
Hatta volkswagen de aracın şöför kapısını açtığınızda vızzzz diye bir ses geliyor 5sn kadar bu sırada yakıt deposundan motora yakıt pompalanarak çalışmadan önce ön hazırlığı araç yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #15 : Mayıs 15, 2009, 00:59:18 »
kesinlikle hava yapmıyor
2006 corolla 1.4 D4D