0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Avrupa ve ABD de,Daha yüksek kapasiteli piller ile, 50 km elektrikli menzile ve 100km/h hız'a ulaşanlar var.Yazılıma felanda müdahale ediliyor, ICE kill diye bir sürüş mantıgı var, arıza lambası yanıyor ama, termik motor çalışmıyor, dügmeyi kapattıgınızdada normale dönüyor.Tr de ne kadar bu araçtan var ki yapılsın??Zor bi ihtimal.
Merhaba Toyota Club Üyeleri ve Okuyucuları! Ben Pirsu Türk. Media Dynamics isimli Alman menşeili medya-araştırma şirketinde idari işler asistanı olarak görev yapıyorum. Araştırma konularımdan biri "Toyota Hybrid araçlarda (2011-2015 yılları arasında üretilmiş olan Prius model öncelikli olarak) lityum iyon batarya kullanılarak upcycling (geri dönüşümü güç olan maddeleri, yeniden kullanılabilir, orijinal ve çevre dostu ürünler haline dönüştürme işlemi) veya upgrade işlemi ve bu araçlara sonradan plug-in özelliği ekleme". Türkiye'de lityum iyon batarya kullanarak değişim yapabilen veya yapan birini bilen ve sonradan plug-in özelliği ekleme işlemi hakkında bilgi sahibi bir uzman danışman var mı? Yöneticim Gabriel M. böyle bir uzman bulabilirse konuyla ilgili kendisi danışmanlık hizmeti almak ve eğer iki taraf da uygun görürse bu projeyi gerçekleştirmek ister. Forumda yer alan hiç bir konuda upcycling'den bahsedilmemiş, çoğunlukla batarya tamiri veya eskiyen bataryanın aynısının yenisini taktırmaktan söz edilmiş; upcycling maalesef konularda yok. Paylaşacağım linkler İngilizce, çünkü uzun araştırmalarım sonucu ne yazık ki Türkiye'de bu konuyla ilgilenen birini bulamadım, toplum olarak çevreye zarar veren petrolü (çünkü en ulaşılabilir yöntem bu) kullanmaya daha eğilimliyiz sanıyorum. Bu linkte bahsettiğim batarya mevcut; https://projectlithium.com/?ref=e9JRo Bu linkte de bahsedilen lityum iyon bataryalar kullanılarak eski bataryayı çok daha iyi olanlarıyla güncelleme işlemi yapan Amerikalı bir uzman var: //www.youtube.com/watch?v=4uimvlndKGc Bu linkte ise Hybrid aracı plug-in araca dönüştüren bir uzman var: //www.youtube.com/watch?v=879VChL0PFE Umarım ülkemizde de bunları yapabilen birileri vardır çünkü bu projeler hem çevre dostu hem de bütçe dostu. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Konuyla ilgili detaylı bilgi alabileceğim bir profesör buldum, kendisi Gebze Teknik Üniversitesi'nde eğitim veriyor ve bahsettiğim konu üzerine onlarca makaleleri var. Yardım alabilmek için e-mail yönlendirdim. Gelişmeler için haberdar edeceğim sizleri de.
Mehmet hoca mı? Aynı zamanda pil değişimi yapan gebze’de başka bir ağabeyimiz var. Kendisi elektrikli forklif servis sahibi. Geçen günlerde bulgaristan’dan gelen hybrid tahoe’nin pillerini değiştirdiler. Hatta europa 19 ile pilli maceraları vardır