Gönderen Konu: Yeni Aracımda Yaşadığım Sorunlar.  (Okunma sayısı 1165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 159000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
Yeni Aracımda Yaşadığım Sorunlar.
« : Ocak 16, 2022, 11:10:51 »
Arkadaşlar herkese merhaba, birkaç ay önce 2010 model 1.33 motor bir Auris aldım. Aracım benzinli. Aslında yeni bir konu açmak istemedim ama yaşadığım probleme benzer bir problem içeren bir konu başlığı göremedim. Aracı alırken hem expertiz yaptırdım hem de expertiz tek başına yeteli olmaz diyerek bölgede bulduğum özel bir Honda-Toyota servisine aracı gösterdim ve aracı bu şekilde satın aldım. Aldıktan sonra da aracı kendi ustama götürüp bakımını yaptırdım. Usta aracın bakımının geçtiğini ve yağının kötü olduğunu ikinci yağ bakımının daha erken olması gerektiğini söyledi ancak yaklaşık bin km sonra araç düşük yağ uyarısı verdi. Aracı tekrar götürdüm. Aracın yağ eksilttiğini ve motorun sökülmesi gerektiğini bunun da ortalama 15-16 bin lira tutacağını söyledi usta. Ben de aracı Pendik Dumankaya Toyota Servise götürdüm. Aracın geçmiş bakımlarında 10-40 yağ kullanılmış ancak şu an 5-30 var. Servisteki usta bunun çok fark yaratmayacağını ve aracın ciddi anlamda yağ eksilttiğini söyledi. Yine motorun sökülmesi gerektiğini yaklaşık 20 bin lira masrafı olabileceğini söyledi. Ben aradaki çok az fark nedeniyle servisi tercih etmeyi düşünüyorum. Siz ne düşünürsünüz?
İkinci problem ise servisteki usta araca özellik eklemek için aracın gösterge panelinin ve direksiyon simidinin değiştirildiğini söyledi. Beni asıl endişelendiren konu bu. Ekspertiz yaptırırken hava yastıklarını bakılmasını özellikle istedim ve sorun yok dendi. Zaten aracı tek parça sağ arka çamurluk boyalı olarak aldım. O yüzden şüphe de oluşmadı. Aracı aldığım kişiyi arayıp durumu anlattığımda "Ben de expertiz raporuyla aldım. Sen de böyle aldın, yetmez dedin ustaya da gösterdin. Mahkemeye versen bir şey olmaz en fazla sattığım  fiyattan alır yaptırıp tekrar satarım, ben kazançlı çıkarım." şeklinde bir cevabı oldu kısaca.
Ne yapmamı önerirsiniz?

Toyota Club Türkiye

Yeni Aracımda Yaşadığım Sorunlar.
« : Ocak 16, 2022, 11:10:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Aracımda Yaşadığım Sorunlar.
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2022, 11:34:19 »
İşin hukuki kısmını cevaplamaya çalışırım, biraz daha detay verebilir misiniz ne konuştuğunuza, aracı ne zaman aldığınıza vs dair?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2022, 12:26:02 »
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun aracın direksiyon simidi değişimi bir üst paketteki özellikler kazandırılmak için değiştirilmiş olabilir (hava yastığı sağlamsa) o çok önemli bir mevzu değil,önemli olan motor bölümü aracın km'si ne kadar o konuda bilgi verir misiniz,
İstanbul'da ikamet ediyorsanız tek önereceğim adres tem servis olur,kendileri sadece Toyota'ya hizmet vermektedir uzman ekip ve orjinal yedek parça eşliğinde sorunları tek seferde çözüme kavuşturuyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2022, 13:06:12 »
Arkadaşlar herkese merhaba, birkaç ay önce 2010 model 1.33 motor bir Auris aldım. Aracım benzinli. Aslında yeni bir konu açmak istemedim ama yaşadığım probleme benzer bir problem içeren bir konu başlığı göremedim. Aracı alırken hem expertiz yaptırdım hem de expertiz tek başına yeteli olmaz diyerek bölgede bulduğum özel bir Honda-Toyota servisine aracı gösterdim ve aracı bu şekilde satın aldım. Aldıktan sonra da aracı kendi ustama götürüp bakımını yaptırdım. Usta aracın bakımının geçtiğini ve yağının kötü olduğunu ikinci yağ bakımının daha erken olması gerektiğini söyledi ancak yaklaşık bin km sonra araç düşük yağ uyarısı verdi. Aracı tekrar götürdüm. Aracın yağ eksilttiğini ve motorun sökülmesi gerektiğini bunun da ortalama 15-16 bin lira tutacağını söyledi usta. Ben de aracı Pendik Dumankaya Toyota Servise götürdüm. Aracın geçmiş bakımlarında 10-40 yağ kullanılmış ancak şu an 5-30 var. Servisteki usta bunun çok fark yaratmayacağını ve aracın ciddi anlamda yağ eksilttiğini söyledi. Yine motorun sökülmesi gerektiğini yaklaşık 20 bin lira masrafı olabileceğini söyledi. Ben aradaki çok az fark nedeniyle servisi tercih etmeyi düşünüyorum. Siz ne düşünürsünüz?
İkinci problem ise servisteki usta araca özellik eklemek için aracın gösterge panelinin ve direksiyon simidinin değiştirildiğini söyledi. Beni asıl endişelendiren konu bu. Ekspertiz yaptırırken hava yastıklarını bakılmasını özellikle istedim ve sorun yok dendi. Zaten aracı tek parça sağ arka çamurluk boyalı olarak aldım. O yüzden şüphe de oluşmadı. Aracı aldığım kişiyi arayıp durumu anlattığımda "Ben de expertiz raporuyla aldım. Sen de böyle aldın, yetmez dedin ustaya da gösterdin. Mahkemeye versen bir şey olmaz en fazla sattığım  fiyattan alır yaptırıp tekrar satarım, ben kazançlı çıkarım." şeklinde bir cevabı oldu kısaca.
Ne yapmamı önerirsiniz?

Araç kaç km.de? Satıcı arkadaşın yerine koydum kendimi 12 yaşında bir araç alınıyor sonuçta 2 yere kontrol edilmiş, daha nolsun? sıfır araç alınmıyor sonuçta.

5w-30da ne kadar km.de ne kadar mL yağ eksiltti? Ona göre 10w-40 kullanmaya devam etmek belki sorunu çözebilir. Yağ kalınlık değişimleri sonrası yağ yakma çok olabilir, gözetleyin belirli bir süre.
Gösterge paneli yetkili serviste değiştiyse aracın orjinal km.sine getirip takarlar ya da dökümanlarda çıkar kaç km.de sıfır göstergenin takıldığını. Sonradan takıldıysa da muayene ve bakım kağıtlarına bakacaksınız, senede yaptığı km.de çok değişiklik var mı ya da km.de geriye gitme var mı detaylıca kontrol edin. Yoksa sorun olmaz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2022, 13:18:34 »
Araç kaç km.de? Satıcı arkadaşın yerine koydum kendimi 12 yaşında bir araç alınıyor sonuçta 2 yere kontrol edilmiş, daha nolsun? sıfır araç alınmıyor sonuçta.

5w-30da ne kadar km.de ne kadar mL yağ eksiltti? Ona göre 10w-40 kullanmaya devam etmek belki sorunu çözebilir. Yağ kalınlık değişimleri sonrası yağ yakma çok olabilir, gözetleyin belirli bir süre.
Gösterge paneli yetkili serviste değiştiyse aracın orjinal km.sine getirip takarlar ya da dökümanlarda çıkar kaç km.de sıfır göstergenin takıldığını. Sonradan takıldıysa da muayene ve bakım kağıtlarına bakacaksınız, senede yaptığı km.de çok değişiklik var mı ya da km.de geriye gitme var mı detaylıca kontrol edin. Yoksa sorun olmaz.

Elektronik araclarda Aracin km si gosterge panelinde mi beyninde mi saklaniyor?..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2022, 13:47:16 »
Elektronik araclarda Aracin km si gosterge panelinde mi beyninde mi saklaniyor?..

İkisi de olabiliyor diye biliyorum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 159000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 16, 2022, 14:28:04 »
Aracın servis kayıtlarını inceledim, çıktı olarak vermiyorlar ama ekranı önüme açtılar detaylı kontrol ettiğimde bakımlar 2019 yılına kadar düzenli olarak serviste yapılmış. O zamana kadar km tutarsızlığı yok. Sonra servise aralıklarla gitmiş. O arada km'deki artış yavaşlamış. Aracı 2,5 ay önce fiyatlarda oynaklık tam başlamadan kendi aracımı satıp aldım. 500 km'de yağ uyarısı verdi. Tekrar yağ eklendi. 510 km yaptım yağ eklendikten sonra ve şu an  iki çizginin ortasında yağ seviyesi. Aracın servis kayıtlarında direksiyon veya gösterge değişimi yok. Servisteki usta start stop özelliğinin Türkiye için üretilen modellerde olmadığını ancak bazı ülkelerde olduğunu ve bu özellik eklendiği için göstergenin yurt dışından getirtilip takılmış olabileceğini söyledi. Direksiyon simidinde kontrol tuşlarının olması gerekiyormuş ancak şu an üzerinde kontrol tuşları olmayan bir direksiyon simidi var. Bir arkadaş satıcının yerine kendimi koyuyorum demiş, aynı açıdan bakınca her ne kadar satıcıyı kendim suçlu bulsam da yasal olarak bir sonuç elde edebileceğimi sanmıyorum. Tem servise önümüzdeki hafta uğrayacağım. Yanıt veren herkese teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 16, 2022, 14:28:46
İkisi de olabiliyor diye biliyorum.

Serviste söylenene göre bu araçlarda sadece göstergede kayıtlıymış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 16, 2022, 14:39:03 »
Bütün ECU sistemi olan araçlarda km göstergede ve ECU da kayıtlı olur,bazı araçlara beyin sıfırlama yaparak km'yi siliyorlar,bizim milletin kafası her türlü kalpazanlığa o kadar iyi çalışıyorki o kafayı iyi yönde işletse dünyaya hükmederiz.
İzleyin ve sahtekarlığı görün.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2022, 16:14:05 »
2011 aurise binmiştim 1.33 confort. Onda sizinde belirttiğiniz gibi direksiyon üzerinde tuşlar mevcut. Corolla 1.33 confort modellerinde de aynı şekilde direksiyondan kumanda mevcut. Yağ yakmayla alakalı olarak anladığım kadarıyla 1000 kmde 1 litre yakıyor araç. 5w30 olması doğru yalnız hangi markanın 5w30 yağı konuldu acaba? Piyasada envai çeşit çakma diye tabir ettiğimiz replika yağlar mevcut. Bunlarda etki eder yakılan yağ miktarına. Hayır bu araçtada 10w40 kullanmazsınız ya. Bu ülkedeki 10w40 takıntısı bitmeyecek. Bizim araçlarda (e120) kullandılar neyse dedik. Hala daha 10w40 kullanılıyor çoğu yüksek modelli araçta. Acaba motor yaptırmadan önce Motul 5w40'a geçip ne kadar yaktığını birde öyle mi gözlemleseniz. Siz en iyisi bi Tem Toyota'ya gösterin aracı. En iyi tavsiyeyi onlar verecektir
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2022, 21:31:04 »
Direksiyon simidi ile bende önceeki aracımda değişime gitmiştim benim aracım 2006 terra idi 2006 sol modelinin simidini alıp airbag kulaklarını kesmiştim orjinal direksiyonu vermeme rağmen satıcılar işkillenmişti.Hatta araca hız sabitleyci bile takmıştım ama yeni aldığım auris araçta buna gerek yok. Şimdi comfort extra araçtan çıkma kendinden karartmalı ayna düştü önüme ama alıp taksam ne olur diye düşündürüyorum.Aracı arkadaşımdan aldım yolda gelirken kamyondan ön cama taş geliyor yaz ayında ön cam kırılıyor neyse camı çıkartıp yola camsız devam ederken rüzgar ve hava basıncından arka cam uçuyor :) Böyle de acayip durumlar oluşabiliyor. 1.33 araçlarda toyotanında servis bülteninde yayınladığı gibi yağ eksiltmesi üretim hatası. https://toyota-club.net/files/faq/13-01-01_faq_nr-engine_eng.htm