0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizde bir şey yok ya en önemlisi bu.Tavsiyem 2015 üzeri makyajlı kasalarına bakın. Motor aynı gibi görünse dahi zincir ile ilgili sorun çözülmüş olarak geliyor.ben yaşamadım fakat Motor fazla kurum üretiyor deniliyor. Bunun için de bakımlarda engine flush kullanabilirsiniz.Aynı motor 2016 versomda var benim aracım 1.6 ton olmasına rağmen 5.5 lt yakıyor karma olarak. Avensis hafif olduğu için daha az yakar diye düşünüyorum.Motora egr valf ve egr valf soğutucu olarak 2 geri çağırma uygulandı. Araç neredeyse 80 bine geldi periyodik bakım harici bir masrafı olmadı (maşallah diyelim :d ). Motorun ilk 2300 devir boyunca çalıştığını dahi anlamıyorsunuz ki zaten 2200 civarında bir üst vitese geçmiş oluyorsunuz, motorda start stop sistemi mevcut bmw-vw vs ye göre yavaş çalışıyor diyebilirim fakat işlevini yerine getiriyor. Şanzıman olarak düşük viteslerde motoru ile uyumsuzluk mevcut, eğer en ufak bir şeye dahi dikkat eden bir kullanıcıysanız ilk 2 viteste güç/aktarım sorununu hissedebilirsiniz, fakat üst viteslerde sorun yok. Araca özel şanzıman üretilse daha iyi olurmuş fakat bu kafanıza takacağınız bir sorun değil emin olabilirsiniz. Elmadağ veya istanbul-ankara otobanınında olan bir çok yokuşu vites dahi düşürmeden 6. viteste girdiğiniz hızda çıkabilirsiniz. (aklıma gelen dik yokuşlar bunlar). Ben iki yolu da hız sınırına göre 110 veya 120 sabitleyerek gidiyorum, önünüze araba çıkmadığı sürece direksiyonu harici bir ihtiyacınız olmuyor.Bakımı diğer toyotalara göre pahalı fakat yağ filtresi mahle hava filtresi mann üretimi dışırıdan temin edebilirsiniz uyguna getirmek amacıyla.Verso ve avensiste kullanılan balata disk aynı şimdiye kadar sadece 1 kere ön balata değiştirdim, disk ve balatalarım hala sağlam.Son olarak Ufuk bey Ağustos civarı motor yağı veya filtre bölümünde bu motorda kullanılması gereken yağ ve ağır bakım (krank-devirdaim-zincir vs) ile ilgili güzel tavsiyelerde bulunmuştu bana o kısımı okuyabilirsiniz. Diğer bilgisayarıma kopyalamıştım eğer bulamazsanız haftaya özelden atarım.
İlginiz için teşekkür ederim. 1.6 D4D zaten 2015 ve 2016 Avensis te kullanılmış sadece. Bu kasadan düşünüyorum. Düşük viteste şanzıman motor uyumsuzluğundan kastınız nedir. Turbo devreye girene kadar çekişte sorun mu oluyor ? Turbo 2500 devirde devreye giriyor sanırım.
Hocam çok geçmiş olsun. Aracınızın kasko değeri dikkatimi çekti. Kasko değeri piyasa fiyatına göre belirlenmiyor mu? Araç 1.6 advence sanırım 315'e sizin aracınız ile aynı kıstasta bir corolla alınamaz ki. Kasko konularına çok hakim biri değilim ama verilen tutara reddedilebiliyor ise yeniden değerlendirilmesini isteyin derim.
Hocam bu motorun kullanıldığı Avensis in yakıt tüketimi hakkında olumsuz yorumlar var. Bu konudaki görüşünüz nedir.
Bu rakamlar bence çok iyi. Avensis te de böyleyse D segment bir araç için fazlasıyla iyi. Avensis niye bu kadar ucuz diye düşünürken yakıt tüketimi emsallerine göre çok yüksek o yüzden ucuz diye sekillenmisti kafamda. Benim bulunduğum şehir sürekli iniş çıkış ve kısa mesafe çok yol gidiliyor. Bu yüzden sizin rakamlarin üzerinde görebilirim muhtemelen. 10 litre/km gibi rakamlar okudum bunlar canımı sıktı daha çok.