Gönderen Konu: selam dostlar iki sorum olacak  (Okunma sayısı 1768 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
selam dostlar iki sorum olacak
« : Nisan 24, 2009, 00:37:23 »
1.215 40 17 lastiklere kaç psı hava vurmalıyım2. arabamda spor yay vardı pek anlamam ama kış lastiği takarken çıkar dediler kışın sorun yapar 15 inç kış lastiği taktım .şimdi yaylar takılı olsaydı ne gibi bir sorun yaratırdı .yayları 215 40 17 lerle tekrar takmak istiyorum.tak çıkar biraz zahmetli oluyor . o yüzden sorun kışın yaratacaksa boşuna takmayayım ne dersiniz

Toyota Club Türkiye

selam dostlar iki sorum olacak
« : Nisan 24, 2009, 00:37:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: selam dostlar iki sorum olacak
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2009, 08:14:34 »
Ersin bey bu bilgilerle size yardım etmemiz çok zor. lastiklerinizin markası ve Kaç W olduğunu belirtmelisiniz. her lastik üreticisi kendi lastiği için farklı hava basınçları belirliyebilmekte.sonuçta kullandığınız lastikler performans lastiği. standar 13 inç lastik değil.

yay konusuna gelince ben yaz kış kısa yaylarla gezdim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2009, 11:21:03 »
mesut bey nexen marka lastikler n3000 215 40 zr17 model yaylar hakkında şunu merak ediyorum17 lastikten 15 kış lastiğine geçince araba haliyle yere daha yakın olacak diye düşünüyorum.bu yüzden arabanın altı yere vururmu lastikler çamurluğa sürtermi acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2009, 11:41:31 »
kış lastiklerinin yanakları kalın olduğu için yaylar takılı iken sürtünme olacağı için size sorun yaratır demişlerdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2009, 12:03:46 »
olabilir anıl kardeş acaba deneyen oldumu bilgisini paylaşabilirse bende devamlı yaytakıp sökmekle uğraşmam hem zaman hem nakit kaybı oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2009, 17:35:56 »
  Selam.
 Bencede bunu deneyen birisi ya da bu konuda profesyonel noktanın vereceği bilgi daha faydalı olur.
 Bencede yay ile araç yere daha çok yaklaşıyor ise ve karlı zeminde bu istenen bir durum olmadığından yayları değiştirmeniz tavsiye edilmiş olabilir. Orjinal ebatlar ile kullandığınız lastik arasında çok fazla çap ve taban genişliği farkı varmı? Normalde %1-2 gibi töleranslara sahip olması lazım çamurluk iç yapısının. Tabi takılan spor yayın ölçüleride bunda belirleyicidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2009, 17:49:40 »
Aracım 2000 model corolla terra orjinal lastik boyutu 175/65/14.
Bu araçta 3,5 cm lik yay ve 205/40/17 lastik mevcut. Kış lastiklerim ise 185/65/14. Yaz kış kısa spor yaylarım takılı. Kış lastiklerimi taktığımda aracım normalden 2 cm daha alçak oluyor ama dikkatli kullandığım için bir sorun olmuyor.

14"lastiğe 30, 17" lastiğe 33 hava basıyorum .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2009, 21:16:34 »
ferdi kardeş teşekkürler hakan bey sizede teşekkürler kullanıcı yorumlarını yinede bekliyorum.istanbulda temiz engebesiz yol çok az oralarada ben gitmiyorum.sarıyer beşiktaş arası çukursyoluz yol yok denecek kadar az,lastik hava basıncı bu yollarda çok önemli oluyor çünkü yoldaki bütün dengesizlikleri hissediyoruz havayı 33 basıcam ama yayları takma konusunda kararsızımne kadar arba leylek gibi dursada