Gönderen Konu: 2006 1.6 AT hava filitresi  (Okunma sayısı 538 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
2006 1.6 AT hava filitresi
« : Ocak 09, 2022, 20:44:52 »
Merhaba
2006 model lpg li 1.6 AT 165 bin km aracım da sürekli 7 bin kmde bi yağ bakımı yapıyorum bugüne kadar hep hava filitresi alırken marka felan dikkat etmiyordum en uygun ne varsa onu alıyordum tem otodan orjinal hava filitresi aldım ve taktım bakımı yeni yapmıştım bu kadarmı fark eder dedim 100 kmde 2 litre yakıt tasarrufum oldu alt devirlerde ve üst devirlerde gözle görünür şekilde performans elde ettim demek şuki hava filitresi diyip Geçmeyin arabanın kalbi

Toyota Club Türkiye

2006 1.6 AT hava filitresi
« : Ocak 09, 2022, 20:44:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 1.6 AT hava filitresi
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2022, 22:45:27 »
Merhaba
2006 model lpg li 1.6 AT 165 bin km aracım da sürekli 7 bin kmde bi yağ bakımı yapıyorum bugüne kadar hep hava filitresi alırken marka felan dikkat etmiyordum en uygun ne varsa onu alıyordum tem otodan orjinal hava filitresi aldım ve taktım bakımı yeni yapmıştım bu kadarmı fark eder dedim 100 kmde 2 litre yakıt tasarrufum oldu alt devirlerde ve üst devirlerde gözle görünür şekilde performans elde ettim demek şuki hava filitresi diyip Geçmeyin arabanın kalbi
Tabiki o kadar fark olur,insanda burun neyse araçta hava filtresi o dur,burnunuz tıkalı olursa nasıl nefes alacaksınız,araçta aynı şekilde hava geçirgenliği az olan bir filtre ile nasıl çalışsın,yanma için gerekli oksijeni elde edemeyince yakıtı yakmadan egsozdan atar istenilen performansı sağlayabilmek içinde devamlı fazla yakıt çeker,
Diğer olumsuzlukta havayı tam süzmeyen filtrede silindir çizilmeleri veya motor yağında aşırı kararmalar çamurlaşmalar meydana gelir,o yüzden kesinlikle her bakımda orjinal veya daha kaliteli ekipman kullanmak totalde herzaman kârlı çıkarır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.