Gönderen Konu: Rav 4 soğuk havalarda ilk çalıştırma sorunu  (Okunma sayısı 778 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 7 kere teşekkür etti
Rav 4 soğuk havalarda ilk çalıştırma sorunu
« : Ocak 04, 2022, 01:24:21 »
RAV4 2005 295bin kmde, 160bindir LPG'li araç, aynı problemden muzdaripim. 3 depodur sadece benzinde kullanıyorum. Sabahları ilk çalıştırmada 5-6 dakika rölantide calistirmazsam veya hareket ettikten sonra gaz kesersem araç stop ediyor. Kışın soğuk havalarda daha sık oluyor. Daha sonra ikinci marşı gaz verince alıyor. Soruna çözüm bulacak usta varsa yönlendirirseniz sevinirim.

Düzenleme: Başlık.

Toyota Club Türkiye

Rav 4 soğuk havalarda ilk çalıştırma sorunu
« : Ocak 04, 2022, 01:24:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: soğuk havalarda ilk çalıştırma sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2022, 08:24:28 »
RAV4 2005 295bin kmde, 160bindir LPG'li araç, aynı problemden muzdaripim. 3 depodur sadece benzinde kullanıyorum. Sabahları ilk çalıştırmada 5-6 dakika rölantide calistirmazsam veya hareket ettikten sonra gaz kesersem araç stop ediyor. Kışın soğuk havalarda daha sık oluyor. Daha sonra ikinci marşı gaz verince alıyor. Soruna çözüm bulacak usta varsa yönlendirirseniz sevinirim.
İstanbul'da tem servis var,işlerinde uzman kişiler ve sadece Toyota'ya hizmet vermektedir,randevu alarak gitmeniz gerekiyor iletişim bilgileri form ana sayfasında var,yerinde inceleme yapılması gerekir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 89
  • Model Yılı: '08
  • 4 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Rav 4 soğuk havalarda ilk çalıştırma sorunu
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2022, 11:39:31 »
Selamlar ,
2008 Prince LPG 160.000 km .Amatörce Kendi tecrübe ve araştırmalarım sonucu elde ettiğim sonuçlar şunlardır.
Yağ bakımı
Yağ bakımı yaklaştıkca aracım ilk marşta almıyor.Genelde 13,000 km de araç yağını kendim değiştiriyorum.5w 30 Eneos veya 5w 40 Mobil.
Buji bakımı
Aynı model ve özelliklere sahip araçlarda LPG kullanmay başlayınca 1,1 olan buji tırnak aralığı 0,9 a düştüğünü ve performansın yükselip , yakıt oranının düştüğünü okumuştum.
Aracımda denedim.Buji tırnak aralıgını 0,7 yaptığımda ilk benzin çalışmasında zorluk yaşadım.Yaz kış 2. marşta çalıştıra bildim.LPG de yakıtta tasarruf sağladım.
Buji tırnak aralıgını 0,9 yaptığımda yakıt ve performans pozitif yönlü kalmakla birlikte Benzinde ilk marşta sıkıntısız çalıştı.Halen bu şekilde kullanmaktayım.Yakıttan ve performanstan çok memnum kaldım.
Sanırım buji tırnak aralığı 1,1 üzerine çıkmış ise Benzin de ilk marşta almaya bilir.
Kazasız sürüşler dilerim.