0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aybars bey dediklerinizi 2013 corolla 1.6 yı 3 yıl kullanabilmis biri olarak onaylıyorum. Sorun aracınızdan değil. 1.6 motor duzde basınca güzel uzar , alt devirlerde araci yürütür ama sorun rampada. Buradaki arkadaşlar bunu kabullenmek istemiyor. Farklı atmosferik 1.6 araçlar kullandım. Ama toyota 1.6 motor çok daha kötü rampada. Devir öyle bir düşüyor ki 1 vites düşürmek bile yetmiyor. Yapmanız gereken şey önünüzde rampa varsa rampaya gitmeden vites düşürüp devirli ilerlemek. Bunu atlarsaniz ya da rampada önünüze arac falan gelirse yine aynı sorun ama en azından yapabildiğiniz kadar rampa öncesi devirli girin.
2006 model 1.6 benzinli Verso ilk sahibiyim, halen aracımı keyifle kullanıyorum, 182bin km’de. Hiç lpg takılmadı, bakımları düzenli ve hep orijinal filtre/parça kullanarak yapıldı. Bununla birlikte benim tecrübem Verso orta güçte bir motora sahip. Araç tam bakımlı ise, yol performansı, aracın yüküne ve yol şartlarına göre değişiyor. Bir de kullanıcının performans algısı, önceki araç marka/model tecrübesi ve performans beklentisine göre de değişebiliyor.YİNEDE… Eğer Aracınız benzinli ve hiç LPG TAKILMAMIŞ (ve/veya bakımlı ve subaplar hiç kaçırmıyorsa), aracın yağ ve filtre bakımları hep düzenli yapılmış ve aracınız yağ eksiltmiyorsa, rot ayarları sorunsuz ise, yakıtınızı güvenilir markalı bir benzinciden alıyorsanız … paylaştığınız rampa performansı sorunu eğer araç yüklü değil iken yaşanıyorsa BENCE HİÇ NORMAL DEĞİL. Benim aracımda gözlemlediğim önemli bir nokta, ağırlıklı şehir içi kullanımda, her 40bin km’de bir detaylı GAZ KELEBEĞİ KURUM TEMİZLİĞİ yapılması gerekiyor, bu temizlik düzenli yapılmazsa 2500 devirin altında motor resmen yığılıyor, rampa performansı çok ciddi düşüyor. Yine benim tecrübem Yetkili Toyota servisi bile, gaz kelebek temizliğini ben istemedikçe (halen böyle mi bilmiyorum) normal bakımlarda düzenli YAPMIYORDU. Aslında basit bir işlem…Bence aracınızı tecrübeli bir ustaya gösterin. Ben İstanbul Anadolu yakasındayım, özel servisimden çok memnunum. Ve sizin bulunduğunuz ANKARA’da da bu forumda çok tavsiye edilen bir özel Toyota servisi vardı diye hatırlıyorum, eminim bilgi paylaşacak forumda başka arkadaşlarımız da vardır.Keyifli sürüşler dilerim.Eklenti: benim aracımda yaşadığım performans tecrübem ise şöyle.• Araç boş ve düz yoldayken 2000devirde vitesi bir üst vitese rahatca atabiliyorum, 1500 devirde bile vites düşürmeden gaz verince motor devir alıp araç hızlanabiliyor,• orta derece rampaları 2500 devir ile girdiğimde, vites düşürmeden, hıza göre 5. veya 4. viteste çıkabiliyor.• Şehir içi yoğun trafikte gaz pedalına basmadan sadece debriyaj ile kalkış yapıp, hiç silkelemeden rölantide sabit hızla ağır ağır ilerleyebiliyor. Benim tecrübem, bunları ancak temiz gaz kelebeği ile yapabiliyorum.
Temiz gaz kelebeğinden ziyade araçta LPG olmaması ve bu zamana kadar düzenli bakım yapılmasından kaynaklanıyor,LPG sonrası düzenli bakım yapılmaması ve doğru LPG ayarı olmaması yüzünden araç zaman içinde performans kaybına uğruyor.
Ümit abi aracımda LPG var ama hiç kullanılmamış ve bende kullanmıyorum aracımın eski sahibide İzmir BORNOVALI Toyota servisinde bakımları yapılmış bende bakımlara hep dikkat ederim servis kayıtlarıda duruyor hep 2006 dan beri
verso nun hası 1.8 mmt olanıdır, 12 yıl bende kullandım banamısın demedi çocuklar büyüyünce sattım, ama hala yolda görsem döner bakarım, 1.6 benzinli motor düz vites bu araçlar için yetersizdir ancak sizi götürür getirir sorunsuzdur ama fazlasını beklemeyin, rahat araçtır, birde 1.6 dizel (bmw motorlu) düz vites tipleri vardır onlar daha verimlidir kusuru ise şanzıman ve motor biraz uyumsuzdur, sonuç olarak verso iyi araçtır hele ki 2004 2005 modelleri daha iyidir zira yerli parça nerdeyse çok azdır üstünde