Gönderen Konu: TOYOTA VERSO 1.6 PERFORMANS  (Okunma sayısı 2796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
TOYOTA VERSO 1.6 PERFORMANS
« : Ocak 09, 2022, 10:13:53 »
Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum öncelikle 😌 size birkaç soru sormak istiyorum

İlk Toyota deneyimim 1 ay önce 2006 mode 1.6 Verso ile başladı ve araç tuafıma geldi aracımda gram ses yok sigara dahi yanından geçmemiş ilk kokusu bile durur gibi çok temiz o yüzden çok   memnunum. Amaaa iş Performansa gelince bi düşünüyorum aracım 3500 RPM  DEN sonra güzel ama alt devirlerde resmen ölü Rampalara gelince Allah canını alıyor resmen özellikle 3000 RPM altındaysa özellikle rampa yukarı otobüsler geçiyor desem yeridir.
Bu aracın hantal olması normalmidir acaba? Performans yok denecek kadar az,alt devirlerle yüksek viteslerde tepki çok az  motor küçük kasa ağır diye böyle düşünüyorum. Sizin deneyimlerinizide dinlemek isterim  :)

Toyota Club Türkiye

TOYOTA VERSO 1.6 PERFORMANS
« : Ocak 09, 2022, 10:13:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA VERSO 1.6 PERFORMANS
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2022, 11:31:03 »
2006 model 1.6 benzinli Verso ilk sahibiyim, halen aracımı keyifle kullanıyorum, 182bin km’de. Hiç lpg takılmadı, bakımları düzenli ve hep orijinal filtre/parça kullanarak yapıldı.

Bununla birlikte benim tecrübem Verso orta güçte bir motora sahip. Araç tam bakımlı ise, yol performansı, aracın yüküne ve yol şartlarına göre değişiyor. Bir de kullanıcının performans algısı, önceki araç marka/model tecrübesi ve performans beklentisine göre de değişebiliyor.

YİNEDE…
Eğer Aracınız benzinli ve hiç LPG TAKILMAMIŞ (ve/veya bakımlı ve subaplar hiç kaçırmıyorsa), aracın yağ ve filtre bakımları hep düzenli yapılmış ve aracınız yağ eksiltmiyorsa, rot ayarları sorunsuz ise, yakıtınızı güvenilir markalı bir benzinciden alıyorsanız … paylaştığınız rampa performansı sorunu eğer araç yüklü değil iken yaşanıyorsa BENCE HİÇ NORMAL DEĞİL. 

Benim aracımda gözlemlediğim önemli bir nokta, ağırlıklı şehir içi kullanımda, her 40bin km’de bir detaylı GAZ KELEBEĞİ KURUM TEMİZLİĞİ yapılması gerekiyor, bu temizlik düzenli yapılmazsa 2500 devirin altında motor resmen yığılıyor, rampa performansı çok ciddi düşüyor. Yine benim tecrübem Yetkili Toyota servisi bile, gaz kelebek temizliğini ben istemedikçe (halen böyle mi bilmiyorum) normal bakımlarda düzenli YAPMIYORDU. Aslında basit bir işlem…

Bence aracınızı tecrübeli bir ustaya gösterin.

Ben İstanbul Anadolu yakasındayım, özel servisimden çok memnunum. Ve sizin bulunduğunuz ANKARA’da da bu forumda çok tavsiye edilen bir özel Toyota servisi vardı diye hatırlıyorum, eminim bilgi paylaşacak forumda başka arkadaşlarımız da vardır.

Keyifli sürüşler dilerim.

Eklenti:
benim aracımda yaşadığım performans tecrübem ise şöyle.
• Araç boş ve düz yoldayken 2000devirde vitesi bir üst vitese rahatca atabiliyorum, 1500 devirde bile vites düşürmeden gaz verince motor devir alıp araç hızlanabiliyor,
• orta derece rampaları 2500 devir ile girdiğimde, vites düşürmeden, hıza göre 5. veya 4. viteste çıkabiliyor.
• Şehir içi yoğun trafikte gaz pedalına basmadan sadece debriyaj ile kalkış yapıp, hiç silkelemeden rölantide sabit hızla ağır ağır ilerleyebiliyor.
Benim tecrübem, bunları ancak temiz gaz kelebeği ile yapabiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2022, 14:12:19 »
Aybars bey dediklerinizi 2013 corolla 1.6 yı 3 yıl kullanabilmis biri olarak onaylıyorum. Sorun aracınızdan değil. 1.6 motor duzde basınca güzel uzar , alt devirlerde araci yürütür ama sorun rampada. Buradaki arkadaşlar bunu kabullenmek istemiyor. Farklı atmosferik 1.6 araçlar kullandım. Ama toyota 1.6 motor çok daha kötü rampada. Devir öyle bir düşüyor ki 1 vites düşürmek bile yetmiyor. Yapmanız gereken şey önünüzde rampa varsa rampaya gitmeden vites düşürüp devirli ilerlemek. Bunu atlarsaniz ya da rampada önünüze arac falan gelirse yine aynı sorun ama en azından yapabildiğiniz kadar rampa öncesi devirli girin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2022, 14:14:02 »
Zamanınızı ve bilgilerinizi aktardığınız için çook teşekkür ederim otomotiv sektöründeyim bende hep 2000cc motor üstüne bindim. Ama dediğiniz özellikle silkeleme çok var gaz kelebeliğine işlem yaptırmadım aslında dediğiniz gibi bi temizleme uygulansa süper olur. Araç LPG var ama hep benzinde binilmiş 200.000 km deyim tam özellikle ışıklarda stop eder gibi devir düşmesi silkelenmem mevcut. Aslında Ankara’da bi usta tavsiyesi alsam süper olur  :) yakıt ortalamam ş.içi 6.5-7.0 arası şehirler arası İzmir Ankara 120-130 6.8 ortalamayla gidiyorum

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2022, 14:16:55
Aybars bey dediklerinizi 2013 corolla 1.6 yı 3 yıl kullanabilmis biri olarak onaylıyorum. Sorun aracınızdan değil. 1.6 motor duzde basınca güzel uzar , alt devirlerde araci yürütür ama sorun rampada. Buradaki arkadaşlar bunu kabullenmek istemiyor. Farklı atmosferik 1.6 araçlar kullandım. Ama toyota 1.6 motor çok daha kötü rampada. Devir öyle bir düşüyor ki 1 vites düşürmek bile yetmiyor. Yapmanız gereken şey önünüzde rampa varsa rampaya gitmeden vites düşürüp devirli ilerlemek. Bunu atlarsaniz ya da rampada önünüze arac falan gelirse yine aynı sorun ama en azından yapabildiğiniz kadar rampa öncesi devirli girin.

Öyle yapıyorum minimum 3000RPM ya da 3500RPM arsında girmeye çalışıyorum yoksa alt devirde girince aracımı otobüs solluyor gerçekten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2022, 14:22:34 »
2006 model 1.6 benzinli Verso ilk sahibiyim, halen aracımı keyifle kullanıyorum, 182bin km’de. Hiç lpg takılmadı, bakımları düzenli ve hep orijinal filtre/parça kullanarak yapıldı.

Bununla birlikte benim tecrübem Verso orta güçte bir motora sahip. Araç tam bakımlı ise, yol performansı, aracın yüküne ve yol şartlarına göre değişiyor. Bir de kullanıcının performans algısı, önceki araç marka/model tecrübesi ve performans beklentisine göre de değişebiliyor.

YİNEDE…
Eğer Aracınız benzinli ve hiç LPG TAKILMAMIŞ (ve/veya bakımlı ve subaplar hiç kaçırmıyorsa), aracın yağ ve filtre bakımları hep düzenli yapılmış ve aracınız yağ eksiltmiyorsa, rot ayarları sorunsuz ise, yakıtınızı güvenilir markalı bir benzinciden alıyorsanız … paylaştığınız rampa performansı sorunu eğer araç yüklü değil iken yaşanıyorsa BENCE HİÇ NORMAL DEĞİL. 

Benim aracımda gözlemlediğim önemli bir nokta, ağırlıklı şehir içi kullanımda, her 40bin km’de bir detaylı GAZ KELEBEĞİ KURUM TEMİZLİĞİ yapılması gerekiyor, bu temizlik düzenli yapılmazsa 2500 devirin altında motor resmen yığılıyor, rampa performansı çok ciddi düşüyor. Yine benim tecrübem Yetkili Toyota servisi bile, gaz kelebek temizliğini ben istemedikçe (halen böyle mi bilmiyorum) normal bakımlarda düzenli YAPMIYORDU. Aslında basit bir işlem…

Bence aracınızı tecrübeli bir ustaya gösterin.

Ben İstanbul Anadolu yakasındayım, özel servisimden çok memnunum. Ve sizin bulunduğunuz ANKARA’da da bu forumda çok tavsiye edilen bir özel Toyota servisi vardı diye hatırlıyorum, eminim bilgi paylaşacak forumda başka arkadaşlarımız da vardır.

Keyifli sürüşler dilerim.

Eklenti:
benim aracımda yaşadığım performans tecrübem ise şöyle.
• Araç boş ve düz yoldayken 2000devirde vitesi bir üst vitese rahatca atabiliyorum, 1500 devirde bile vites düşürmeden gaz verince motor devir alıp araç hızlanabiliyor,
• orta derece rampaları 2500 devir ile girdiğimde, vites düşürmeden, hıza göre 5. veya 4. viteste çıkabiliyor.
• Şehir içi yoğun trafikte gaz pedalına basmadan sadece debriyaj ile kalkış yapıp, hiç silkelemeden rölantide sabit hızla ağır ağır ilerleyebiliyor.
Benim tecrübem, bunları ancak temiz gaz kelebeği ile yapabiliyorum.
Temiz gaz kelebeğinden ziyade araçta LPG olmaması ve bu zamana kadar düzenli bakım yapılmasından kaynaklanıyor,LPG sonrası düzenli bakım yapılmaması ve doğru LPG ayarı olmaması yüzünden araç zaman içinde performans kaybına uğruyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2022, 14:32:38 »
Temiz gaz kelebeğinden ziyade araçta LPG olmaması ve bu zamana kadar düzenli bakım yapılmasından kaynaklanıyor,LPG sonrası düzenli bakım yapılmaması ve doğru LPG ayarı olmaması yüzünden araç zaman içinde performans kaybına uğruyor.

Ümit abi aracımda LPG var ama hiç kullanılmamış ve bende kullanmıyorum aracımın eski sahibide İzmir BORNOVALI Toyota servisinde bakımları yapılmış bende bakımlara hep dikkat ederim servis kayıtlarıda duruyor hep 2006 dan beri 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2022, 14:45:30 »
Ben İstanbul’dayım ama Ankara DÖRTNAL Servis hk burada çok olumlu yorumlar okudum. Detaylı yorumlar için bu blog içinde aratabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2022, 15:43:57 »
Ümit abi aracımda LPG var ama hiç kullanılmamış ve bende kullanmıyorum aracımın eski sahibide İzmir BORNOVALI Toyota servisinde bakımları yapılmış bende bakımlara hep dikkat ederim servis kayıtlarıda duruyor hep 2006 dan beri 
LPG kullanılmadığını nereden biliyorsun,takılı olan sistemin kullanılmaması imkansız gibi bişey,eğer sende LPG kullanmıyorsan lpg'nin vanasını kapat ve akünün yanındaki sigortasını sök, sonrasında aracı bir kaç gün aktif olarak yüksek devir çevirerek benzinde kullan düzelme olacaktır,(tabi bütün bakımların yapılmış olduğunu varsayarak) yağ hava filtresi ve bujiler yeni olması lazım,servis genelde 5w30 yağ kullanıyor ve hava filtresi ni 40 binde bir değiştiriyor ikiside performans için eksi etkendir,yağ,hava filtresi ve bujiler için form üyemiz tem otodan destek alabilirsiniz, iletişim numaraları form ana sayfasında var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 39000
  • Model Yılı: '17
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2022, 20:51:01 »
Aybars Bey merhaba. 2004 model Corolla Verso aracım inşallah bu yıl 18 yaşına gelecek. Ben hala keyif alarak kullanıyourum. Hiç LPG takılmadı ve takılmayacak :). 190.000 km'ye yaklaşıyorum ve tam bakımlı bir araç. Sürekli Eneos veya Motul 5W-30 yağ kullanıyorum. 180.000 km'ye kadar orjinal parçalarla bakımı yapıldı. Son bakımda parçaları TEM Otomotiv'den tedarik ettim.

Performans kişisel beklentilere göre değişir ama rampada adeta aracın ruhunu vermesi gibi bir durumla hiç karşılaşmadım. Düz yolda 2000 devirde rahatlıkla vites yükseltebilirsiniz. Elbette rampada devir yükseltmek gerekiyor. Araç tam yüklüyken şehirlerarası yol çok yaptım. Rampanın eğimini ve uzunluğunu, aracın yükü gibi hususları bilmeden konuşmak biraz anlamsız ama 5 . vitesle girdiğim hiçbir yokuşta 2. vitese alma gibi bir durum olmadı. Bir diğer arkadaşımızın ve sizin belirttiğiniz gibi dramatik bir yetersizlik hiç yaşamadım. Sakin kullanırsanız oldukça da az yakıyor. Son yolculuğumda İstanbul-Eskişehir arasında 4 yolcu ve bagaj ile 100 km'de 5.6 litre yaktım. Sizin belirttiğiniz durumun aracın bakımı ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. Sahibini üzmeyen ve bence Toyota'nın Türkiye'de ürettiği en iyi araçtır.

Toyota'nın yeni araçlarının hiç birinde bu sağlamlığı ve dayanıklılığı bulamazsınız. Eksik gördüğüm hususları da şunlar. 1. ve 2. vitesler arası farkın büyük olması, aracın ağırlığından (ve belki de daha geniş bir lastik ihtiyacından) dolayı dik rampada kalkışlarda patinaj eğilimi ve sürücü kol dayanağının maaalesef işe yaramaması.

Aracınız hayırlı olsun. 
1.6 VVT-i Corolla Verso Elegant 2004.....
1.2T C-HR Diamond 2017.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2022, 17:57:18 »
verso nun hası 1.8 mmt olanıdır, 12 yıl bende kullandım banamısın demedi çocuklar büyüyünce sattım, ama hala yolda görsem döner bakarım, 1.6 benzinli motor düz vites bu araçlar için yetersizdir ancak sizi götürür getirir sorunsuzdur ama fazlasını beklemeyin, rahat araçtır, birde 1.6 dizel (bmw motorlu) düz vites tipleri vardır onlar daha verimlidir kusuru ise şanzıman ve motor biraz uyumsuzdur, sonuç olarak verso iyi araçtır hele ki 2004 2005 modelleri daha iyidir zira yerli parça nerdeyse çok azdır üstünde
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 39000
  • Model Yılı: '17
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2022, 11:09:23 »
verso nun hası 1.8 mmt olanıdır, 12 yıl bende kullandım banamısın demedi çocuklar büyüyünce sattım, ama hala yolda görsem döner bakarım, 1.6 benzinli motor düz vites bu araçlar için yetersizdir ancak sizi götürür getirir sorunsuzdur ama fazlasını beklemeyin, rahat araçtır, birde 1.6 dizel (bmw motorlu) düz vites tipleri vardır onlar daha verimlidir kusuru ise şanzıman ve motor biraz uyumsuzdur, sonuç olarak verso iyi araçtır hele ki 2004 2005 modelleri daha iyidir zira yerli parça nerdeyse çok azdır üstünde

Keşke o yıllarda 1.8'in manuel vitesli olanını da satsalardı. Manuel vitesli 1.8'ler Avrupa'ya gidiyordu ama Türkiye'de piyasaya verilmiyordu. Türkiye'de 2004-2009 yılında üretilen ilk kasada 1.8 olanlar MMT olduğu için bazı kullanıcılar epeyce sorun yaşadılar şanzımanda. Kronik şanzıman sorunundan muzdarip olanlar vardı. Sorunsuz kullananlar da vardı elbette. 1.6 motor rahat kullanım için bir sorun yaratmıyor. Ama bu araca 1.8 elbette daha iyi olurdu. Sonuçta dolu versiyonunun ağırlığı neredeyse 1450 kg. MMT değil de manuel viteste de 1.8 motor seçeneği olsa daha çok satardı sanırım. İlk üretilenlerin daha uzun ömürlü oldukları düşüncenize katılıyorum.
1.6 VVT-i Corolla Verso Elegant 2004.....
1.2T C-HR Diamond 2017.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 26 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2022, 21:27:40 »
Bende şehirler arası kullanım aracım olarak 2016 verso dizel var. En sevdiğim yanı 2000 devirde neredeyse 120 km/h ile gitmesi. Ağır bir araç olmasına rağmen en fazla 5 e düşerek en yokuşları dahi hız düşmeden çıkabiliyor. Bunun yanında eksi özellik olarak özellikle küçük viteslerde motor-şanzıman uyumsuzluğu hissediliyor. Şehirler arası 110-120 km/h sabit hızda 4.5/5 arası yakıyor, Şehir içi 5.5-6 arası. Almak isteyene şiddetle tavsiye ederim
2020 1.6 Corolla Dream Multidrive S (2022-
2015 1.4 D-4D Corolla Touch M/M (2022- 
2016 1.6 D-4D Verso Advance (2016-2022)
2009 1.4 D-4D Corolla Class (2014-2016)