Merhaba Arkadaşlar,
Aracım 2015 model 1.4 dizel Corolla henüz 60.000 km’de. Araç durur vaziyetteyken gaza basıp bıraktığımda siren sesine benzer bir ses geliyor, böyle “viiuuuuvv” gibi bir ses. Bu sesi daha önceleride duyuyordum ve servise sorduğumda bu hava emiş sesi sorun yok demişlerdi hatta çıkan ses kulağa da hoş geliyordu aslında o yüzden sorun etmedim.
Ama şuan ses belirgin derecede arttı, artık 2. Viteste gaz basıp çektiğimde bile duyar oldum. Aracın gidişinde yakıtında hiçbir sorun yok. Acaba sorun nereden kaynaklanıyor düşünmekten kafayı yemek üzereyim

Durum hakkında fikri olanlardan veya başına eynı durum gelenlerden yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.
Hava filtresi kabinine iyi oturmamışsa veya iyice kirlendiyse ses yapabilir,diğer ihtimalde turbo emiş hortumunda delinme olmuştur,iğne ucu kadar delik olsa gaza basınca ses yapar önce hava filtresini kontrol edin yerine tam oturmuş ve temiz olması lazım.
Hava filtresi kabinine iyi oturmamışsa veya iyice kirlendiyse ses yapabilir,diğer ihtimalde turbo emiş hortumunda delinme olmuştur,iğne ucu kadar delik olsa gaza basınca ses yapar önce hava filtresini kontrol edin yerine tam oturmuş ve temiz olması lazım.
Hocam filtreyi kontrol ettim boşluk falan yok. Ama filtre yetkili servisin kendi filtresi değil ben Bosch alıp takmıştım o var üzerinde. Ama yaklaşık 4.000 km’dir üzerinde, taktım ve hiç ellemedim oynama durumu söz konusu olmamalı diye düşünüyorum.
Hocam filtreyi kontrol ettim boşluk falan yok. Ama filtre yetkili servisin kendi filtresi değil ben Bosch alıp takmıştım o var üzerinde. Ama yaklaşık 4.000 km’dir üzerinde, taktım ve hiç ellemedim oynama durumu söz konusu olmamalı diye düşünüyorum.
Filtre kaliteli değilse ses yapabilir,ayrıca turbo hava emiş hortumunuda kontrol edin.
Filtre kaliteli değilse ses yapabilir,ayrıca turbo hava emiş hortumunuda kontrol edin.
Hocam turbo emiş hortumlarına da elimden geldiğince baktım ancak bir sorun göremedim. Aracın gidişinde bir sorun olmaması da kaçak ihtimalini biraz düşürüyor gibi yada kaçak varsa çekişe etki etmeyecek derecede. Sırada orijinal bir filtre takıp denemek. Aslında Bosch filtreyide distribütöründen temin etmiştim yani onda da bir sorun yok gibi ama inşallah ondan çıkar en basit ve rahatlatıcı çözüm o olacak. En olmadı servisin yolu gözüküyor bana. Araca da daha 2 gün önce bakıp yaptırmıştım özel bir yerde dpf tıkalı dedikleri için bilgisayara bağlamıştık arabayı arkadaş biraz acemi gibi gelmişti bana acaba bilgisayardan herhangi bir hata mı yaptıda turbonun sesli çalışmasına sebep oldu. Böyle bir ihtimal var mı bilmiyorum ama düşünmeden edemiyorum.