Gönderen Konu: 2011 Corolla aracımdaki sorunlar !!  (Okunma sayısı 1111 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2011 Corolla aracımdaki sorunlar !!
« : Ocak 05, 2022, 21:15:51 »
İyi günler arkadaşlar.

1.33 motor lpg li Corolla sahibiyim. Aracımda birtakım sorunlar mevcut yakında bakıma götüreceğim öncesinde bilgi almak için buradan sorayım dedim.

1)Araçta özellikle 2500 devir üzerine çıkıldığında vitesi boşa atmış gibi araç bağırıyor fakat araç gitmiyor daha az verince devir normale geliyor çoğunlukla 2,3,4 viteste oluyor. Benzin ve lpg ikisinde de aynı durum mevcut. Bu aralar iyice sıklaştı

2)Araçta özellikle lpg de iken yalpalama mevcut 1,2 viteste gaz tepkisi aşırı sert geliyor. Yer yer stop etmeler olabiliyor.   

3) Her yakıt aldıktan sonra istasyondan çıkarken araç stop ediyor. Yer yer ışıklarda duraksamalarda da yapabiliyor.

4) Gaz pedalı geç tepki veriyor bu araçlarda kronik bir sorun diye duydum düzeltmenin bir yolu var mı? 

5) Debriyaj pedalı çok sertleşti bunu yumuşatmanın bir yolu var mı?

Rutin yağ antifriz polen ve hava filtresini değişimi yapılacak. Harici bu sorunlar için ne yapmalıyım? Çok fazla araçtan anlayan birisi değilim cevaplarınızı bekliyorum. !!!

Toyota Club Türkiye

2011 Corolla aracımdaki sorunlar !!
« : Ocak 05, 2022, 21:15:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla aracımdaki sorunlar !!
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2022, 21:26:57 »
Aracınız kaç km de? bulunduğunuz kent neresi yazmamışsınız,iyi bir toyota ustası ile tepeden tırnağa kontrol edilmeli,debriyajın genelde yumuşatılması gibi bir yöntem yok,ömrünü doldurduysa kaçırma yapıyordur,değişim olacaksa volanı taşlatmayı unutmayın,benzinde yakıt haritası bozulmuş gibi görünüyor,belli bir süre lpg yi kapatıp benzinde binmek gerekebilir,lpg konusunda ise afr ayarı,yol ayarı düşünülebilir ama lpg ile ilgili bakımlar ile benzinli işletim farklı,bu nedenle önce lpg servisi ile işleri hallettikten sonra diğer işlemlere başlayın derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2022, 23:35:55 »
İyi günler arkadaşlar.

1.33 motor lpg li Corolla sahibiyim. Aracımda birtakım sorunlar mevcut yakında bakıma götüreceğim öncesinde bilgi almak için buradan sorayım dedim.

1)Araçta özellikle 2500 devir üzerine çıkıldığında vitesi boşa atmış gibi araç bağırıyor fakat araç gitmiyor daha az verince devir normale geliyor çoğunlukla 2,3,4 viteste oluyor. Benzin ve lpg ikisinde de aynı durum mevcut. Bu aralar iyice sıklaştı

2)Araçta özellikle lpg de iken yalpalama mevcut 1,2 viteste gaz tepkisi aşırı sert geliyor. Yer yer stop etmeler olabiliyor.   

3) Her yakıt aldıktan sonra istasyondan çıkarken araç stop ediyor. Yer yer ışıklarda duraksamalarda da yapabiliyor.

4) Gaz pedalı geç tepki veriyor bu araçlarda kronik bir sorun diye duydum düzeltmenin bir yolu var mı? 

5) Debriyaj pedalı çok sertleşti bunu yumuşatmanın bir yolu var mı?

Rutin yağ antifriz polen ve hava filtresini değişimi yapılacak. Harici bu sorunlar için ne yapmalıyım? Çok fazla araçtan anlayan birisi değilim cevaplarınızı bekliyorum. !!!

Merhaba,

1- Ateşleme sistemini, bobinleri ve bujilerinizi kontrol ettirin,

2- LPG sistemini, regülatörü ve LPG ayarlarını kontrol ettirin, AFR, STFT ve LTFT ayarlarınızı iyi bir serviste yaptırın, LPG filtresini de değiştirin.

3- Burada "yakıt"tan kastınız LPG ise yüksek basınç oluştuğunda LPG regülatörü enjektörlere LPG kaçırıyor ve enjektörler benzin ile birlikte sinyal alıyor olabilir.

4- Muhtemelen yukarıdaki sorunların ve 5. madde ile ilgilidir,

5- Aracınızın debriyaj seti değişimi gerekiyor olabilir, hidrolik rulmanı, hidroliği değiştirmeyi, volantı kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin, en önemlisi de aracınıza uygun debriyaj setini kullanın.

Ek olarak yukarıdaki sorunlar, supap zamanlama sisteminde de bir takım sorunlara yol açmış olabilir, hidrolik supap iticileri görevini yerine getirmiyor olabilir, supap zamanlama kontrol valfleri de aynı şekilde doğru çalışmıyor olabilir.

"Rutin" diye bahsettiğiniz kısımlarda önemsiz konular değil, antifriz için G12++ veya G13 standartlarında SLLC ve saf su kullanın, kesinlikle sadece renk ile antifriz seçimi yapmayın, çeşme suyu kullanmayın.

Motor yağınızı değiştirirken motor iç temizleyici kullanın, LPG ile uygun bir yağ kullanın (kullanım koşulları ve şeklinize göre ILSAC GF5 5w30 veya API SN 0W40 gibi).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2022, 21:45:24 »
Muhtemelen baskı balata bitmiştir. Devirlenip gitmeme sebebi o olabilir.(debriyajin da sertlestiği düşünülürse öyle olduğunu tahmin ediyorum)
Tekleme sebepleri genelde buji ve siboplardan olabilir.
Bir de gaz kelebeğini bakımda temizletirseniz biraz daha randıman alabilirsiniz.