Gönderen Konu: Yardım lütfen. Motor çalışmama sorunu...  (Okunma sayısı 451 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
Yardım lütfen. Motor çalışmama sorunu...
« : Ocak 02, 2022, 18:03:48 »
Merhabalar.
Geçen gün aracımı obd cihazı ile eşleştirdim. Lpg kullandığım için motor ışığım hep yanmaktaydı. Fakat artık bu zamlar sonucu benzin kullanmaya başladım. Bu yüzden ışığı hafızadan sileyim dedim. Biraz kurcaladım obd proğramlarını ama zaten hata okuyup silmekten başka bir şeye izin vermiyor demo oldukları için. Neyse işimi bitirip ile eve gelirken hararetin yükseldiğini farkettim. Durdum biraz bekledim su takviyesi yaptım. Devam ettim. Az sonra gene yükseldi gene durdum bekledim.Fan açmadığını fark ettim. Böyle soğuta, bekleye eve geldim. Tam eve geldim araba stop etti. bekledim gene hararet tabi su eklemeye çalıştım ama su vardı depoda. Sanırım termostat açmıyor ya da tıkanıklık oldu dedim. Soğuttuktan sonra bıraktım fakat bir daha çalışmadı. Tekrar obd bağladım hata kodu da görünmüyor. Ve hala çalışmıyor. 2 gün oldu. Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Herkese iyi çalışmalar.

Toyota Club Türkiye

Yardım lütfen. Motor çalışmama sorunu...
« : Ocak 02, 2022, 18:03:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Yardım lütfen. Motor çalışmama sorunu...
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2022, 18:59:15 »
Arıza lambası uzun süre yanık devam etmişsiniz LPG ile olduğunu zannetmişsiniz halbuki araç size sorun olduğundan bahsetmiş,hararet yapmış Silindir kapak contası yanmış olabilir veya ateşleme bobinleri görevini yitirmiş olabilir,uzman bir usta görmeli aracı.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2022, 19:04:24
Zannedersem aracınız Lexus ve İstanbul da ikamet etmektesiniz,Toyota araçları hakkında uzman olan form üyemiz tem oto var,kendileri ile iletişime geçerek randevu almanızı ve durumu anlatarak aracı yanlarına götürmenizi tavsiye ederim,aracınız piyasada yaygın bulunan bir araç olmadığı için her usta anlamaz tem oto işinde uzman ve orjinal yedek parça hizmeti olan bir kuruluştur, iletişim bilgileri alttadır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '25
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Yardım lütfen. Motor çalışmama sorunu...
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2022, 15:32:23 »
Geçmiş olsun  :(
2007 Model 1.3 Yaris-Terra-Benzin-Manuel (2016-2018)
2017 Model 1.33 Auris Life-Benzin-Manuel (2018-2019)
2015 Model 1.6 Auris Active-LPG&Benzin-Multidrive S (2019-2025)
2025 Model 1.5 Corolla Vision Plus (2025-......)