0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet @Alper Sınav (23) en azından fiyatlar aliexpress ile karşılaştırılıp, ptt ücreti de hesaba katılarak alışveriş yapılabilir. Alternatif her zaman iyidir.
Ebayin fiyatlari da aliexpres gibi vergiler dahil mi oluyor. Aliexpreste alisveris yapinca vergiler dahil fiyat veriyor ve gumruk dahil hic para vermiyoruz.
Aliexpresste satıcıdan satıcıya değişiyor Mahmut bey. Sepette en son ödeme kısmında dikkat etmek lazım, altta resimde gösterdim. İlk resimdeki gibi ise aras kargo ile geliyor ekstra para ödemiyorsunuz. İkinci resimdeki gibi bir ürün ise PTT ile geliyor ve en az 25 TL ödüyorsunuz. Aslında oradaki 3-5 TL sizi Türkiye'de en az 25 TL den kurtarıyor. Ebaydan en son 20-25 gün önce yaptığım alışverişte vergiler hariçti, iki ürün için PTT ye 24 TL ve 22,50 TL ödedim.
aliexpreste bunu yapıyorum zaten cevabınıza teşekkür ederim.. ben ebaydan bahsetmiştim. ebay'da da bu sistem var mı diye.. yoksa ürünü alırken ödeyeceğimiz vergi sürpriz mi oluyor??
Ebaydan en son 20-25 gün önce yaptığım alışverişte vergiler hariçti, iki ürün için PTT ye 24 TL ve 22,50 TL ödedim.
Vergi dahil seçeneği nasıl geliyor? Bende görünmüyor mobil uygulamada da mobil sitede.
Bu bilgi iyi oldu Osman, gerçi farklı bir metıdla kullanılabiliyordu Ebay ama bu şekilde daha iyi.Yine alışveriş güvence altında mı acaba Paypal'daki gibi.Gümrük için basamaklar vardı yanlış hatırlamıyorsam, bana bazen gelen numuneler böyle olması lazım.