Gönderen Konu: Toyota OBD2 Konnektör & Bilgisayar Uygulaması  (Okunma sayısı 1726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Toyota OBD2 Konnektör & Bilgisayar Uygulaması
« : Aralık 27, 2021, 19:42:53 »
Merhabalar. Araca OBD2 konnektör kullanarak bir uygulama aracılığıyla bağlanmak ve hem arıza tespiti hem de bazı konfigürasyonları incelemek isiyorum. Araca OBD2 portundan herhangi bir uygulama vasıtasıyla bağlantı yapan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi paylaşabilirler mi acaba?

Toyota Club Türkiye

Toyota OBD2 Konnektör & Bilgisayar Uygulaması
« : Aralık 27, 2021, 19:42:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota OBD2 Konnektör & Bilgisayar Uygulaması
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2021, 22:38:34 »
Merhabalar. Araca OBD2 konnektör kullanarak bir uygulama aracılığıyla bağlanmak ve hem arıza tespiti hem de bazı konfigürasyonları incelemek isiyorum. Araca OBD2 portundan herhangi bir uygulama vasıtasıyla bağlantı yapan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi paylaşabilirler mi acaba?
Obd cihazınız varsa zaten mobil uygulama ile bağlanıyorsunuz ama Toyota'larda pek bir işe yaramıyor,heleki araçta LPG varsa LPG ECU su birçok arıza kaydını gizliyor,sadece yeni kasa Corolla'da bir kaç özelliği aktif deaktif edebiliyorsunuz,bide LPG ayarı yapmayı biliyorsanız onları yapabilirsiniz,Toyota'nın ECU su kapalı sistemdir,bireysel kullanıcı erişemez.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 28, 2021, 17:03:05 »
Obd cihazınız varsa zaten mobil uygulama ile bağlanıyorsunuz ama Toyota'larda pek bir işe yaramıyor,heleki araçta LPG varsa LPG ECU su birçok arıza kaydını gizliyor,sadece yeni kasa Corolla'da bir kaç özelliği aktif deaktif edebiliyorsunuz,bide LPG ayarı yapmayı biliyorsanız onları yapabilirsiniz,Toyota'nın ECU su kapalı sistemdir,bireysel kullanıcı erişemez.

Lpg'nin obd bağlantısını soket tarafından iptal ederseniz bağlantıda sorun olmaz. Ahmet abi ile iptal edip kendi ayarladığımız şekilde kullanıyoruz sorun yok, tüm verileri de okuyabiliyoruz.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 28, 2021, 20:35:20 »
Lpg'nin obd bağlantısını soket tarafından iptal ederseniz bağlantıda sorun olmaz. Ahmet abi ile iptal edip kendi ayarladığımız şekilde kullanıyoruz sorun yok, tüm verileri de okuyabiliyoruz.
Obd2 özelliği olan kitlerde bağlantı iptali yaparsanız özelliği kullanamazsınız.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2021, 09:04:57 »
Obd2 özelliği olan kitlerde bağlantı iptali yaparsanız özelliği kullanamazsınız.

Evet biliyorum, belirttiğim gibi ayarı kendim yaptığım için problem yok, araç benim istediğim ölçülerde tüketiyor, obd'nin "sözde" %5'lik düzeltmesine ihtiyaç duymuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 29, 2021, 10:32:05 »
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler. Japon araçlarında özellik açma vs gibi işlemlerin diğer araçlar kadar kolay olmadığını duymuştum, haklısınız ama sanırım Soner Bey bazı engelleri kaldırıp sorunu çözmüş :)

Bu aşamada aşağıdaki hususlarda bilgi verebilir misiniz?

1. Bağlantıyı cep telefonu ve bilgisayardan (her ikisinden de) yapabilmek için ihtiyacım olan uygulamalar nelerdir?

2. Bağlantı sağlamam halinde LPG ayarı dışında arıza tespiti ve bazı ayarlamaları (örneğin şanzumanla ilgili) yapma şansım var mı?

3. Benim LPG ayarı yapma durumum yok, sadece arıza tespiti ve araçla ilgili bazı ayarları uygulamak istiyorum. Bu durumda yine de Lpg'nin obd bağlantısını soket tarafından iptal etmeme gerek var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2021, 12:05:55 »
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler. Japon araçlarında özellik açma vs gibi işlemlerin diğer araçlar kadar kolay olmadığını duymuştum, haklısınız ama sanırım Soner Bey bazı engelleri kaldırıp sorunu çözmüş :)

Bu aşamada aşağıdaki hususlarda bilgi verebilir misiniz?

1. Bağlantıyı cep telefonu ve bilgisayardan (her ikisinden de) yapabilmek için ihtiyacım olan uygulamalar nelerdir?

2. Bağlantı sağlamam halinde LPG ayarı dışında arıza tespiti ve bazı ayarlamaları (örneğin şanzumanla ilgili) yapma şansım var mı?

3. Benim LPG ayarı yapma durumum yok, sadece arıza tespiti ve araçla ilgili bazı ayarları uygulamak istiyorum. Bu durumda yine de Lpg'nin obd bağlantısını soket tarafından iptal etmeme gerek var mı acaba?

Hocam öncelikle üzülerek şunu belirteyim; Japon mühendis amcalarımız her şeyi kapattığı için hiçbir şeye müdahale edemiyorsunuz, techstream ile bile ufak tefek bazı (+-%5 gibi) değişikliğe izin veriyor o kadar. Dışarıdan alacağınız obd cihazları ile en fazla hata/arıza silme yapabilirsiniz o da hepsine müdahale edemiyor.

Techstream programını temin ettiğinizde de Mini Vci (olması lazımdı adı) isimli obd cihazını temin etmeniz gerekir (forumda bununla ilgili post vardı sanırım Mutlu Bey'in)

Değerleri sürekli okumak istiyorsanız mutlaka lpg'nin obd bağlantısını kesmeniz gerek, çünkü lpg obd'si sürekli resetlemesini sağladığından arıza lambası yakmamış oluyor kabaca özetlersek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2021, 20:57:55 »
Haklısınız hocam, özellikle de Toyota için bu tarz bir engel olduğunu duymuştum ama verdiğiniz bilgiler de çok yararlı oldu gerçekten. Bizim amacımız partükül temizliği ve şanzıman değerlerini konfigüre etmek ama sanırım ikisi de bahsetmiş olduğunuz yazılım ve kablo ile mümkün değil gibi. Bu arada yazılım ve kablo sanırım aşağıdaki linkte yer alıyor:

https://blog.uobdii.com/free-download-toyota-techstream-v16-20-023-no-need-key/

https://www.hepsiburada.com/squeendio-toyota-tis-techstream-v16-icin-obd2-mini-kablo-vci-yurt-disindan-pm-HBC00000E7TFD

Forumdaki konuyu bulamadım ama linki de paylaşma şansınız varsa onu da incelerim. Çok teşekkürler.