0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar. Araca OBD2 konnektör kullanarak bir uygulama aracılığıyla bağlanmak ve hem arıza tespiti hem de bazı konfigürasyonları incelemek isiyorum. Araca OBD2 portundan herhangi bir uygulama vasıtasıyla bağlantı yapan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi paylaşabilirler mi acaba?
Obd cihazınız varsa zaten mobil uygulama ile bağlanıyorsunuz ama Toyota'larda pek bir işe yaramıyor,heleki araçta LPG varsa LPG ECU su birçok arıza kaydını gizliyor,sadece yeni kasa Corolla'da bir kaç özelliği aktif deaktif edebiliyorsunuz,bide LPG ayarı yapmayı biliyorsanız onları yapabilirsiniz,Toyota'nın ECU su kapalı sistemdir,bireysel kullanıcı erişemez.
Lpg'nin obd bağlantısını soket tarafından iptal ederseniz bağlantıda sorun olmaz. Ahmet abi ile iptal edip kendi ayarladığımız şekilde kullanıyoruz sorun yok, tüm verileri de okuyabiliyoruz.
Obd2 özelliği olan kitlerde bağlantı iptali yaparsanız özelliği kullanamazsınız.
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler. Japon araçlarında özellik açma vs gibi işlemlerin diğer araçlar kadar kolay olmadığını duymuştum, haklısınız ama sanırım Soner Bey bazı engelleri kaldırıp sorunu çözmüş Bu aşamada aşağıdaki hususlarda bilgi verebilir misiniz?1. Bağlantıyı cep telefonu ve bilgisayardan (her ikisinden de) yapabilmek için ihtiyacım olan uygulamalar nelerdir?2. Bağlantı sağlamam halinde LPG ayarı dışında arıza tespiti ve bazı ayarlamaları (örneğin şanzumanla ilgili) yapma şansım var mı? 3. Benim LPG ayarı yapma durumum yok, sadece arıza tespiti ve araçla ilgili bazı ayarları uygulamak istiyorum. Bu durumda yine de Lpg'nin obd bağlantısını soket tarafından iptal etmeme gerek var mı acaba?