Kullanim kılavuzunda 10 40 yada 5 30 öneriliyor.Özel serviste mobil 10 40 yağ konuldu.Ses yine devam edince başka bi ustanın önerisi ile daha 1000 km yapmadan motul 5 30 yag koyduk ama ses halen kesilmedi.Daha sonra V kayışı değişti fakat halen aynı ses devam ediyor.
Yağın özelliği sadece vizkozite ile belirlenemez,aracı uzman Toyota ustası incelemeli ve araç hakkında detaylı bilgiye sahip olmalı 5W30 vizkozite de bir sürü spesifikasyonları taşıyan yağlar mevcut sizin araç için bir sonraki yağ değişim zamanında (engine flush yaparak) form üyemiz tem otodan destek alarak aracınıza uygun yağ ve filtre seti alarak bakım yaptırmanızı tavsiye ederim,
V kayışı değiştiğine değinmiş siniz, değişim esnasında kayış çevresinde ki rulmanlar ve kasnaklar kontrol edildimi?
En azından şarj dinamosu kasnağı kontrol edildimi?
Sizin araçta kasnak nasıl tam bilmiyorum ama bazı ve birçok yeni model araçta kayar kasnak kullanılıyor yani hareketli kasnak oluyor eğer o kasnak kitlemişse ilk marş esnasında ve stop ederken belirli bir ses yapar ve ısınınca keser keza gergi bilyasıda aynı şekilde ısınınca keser.