Gönderen Konu: Rav 4 motor sogukken gelen ses  (Okunma sayısı 1312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
Rav 4 motor sogukken gelen ses
« : Aralık 25, 2021, 09:29:44 »
2007 lpg li rav 4 sahibiyim.Motor sogukken aracı calistirdigimda traktor çalışır gibi ses geliyor.motor ısınınca bu ses kayboluyor.eksozcuya baktırdım katalitik konvertorden ses geldiğini değişmesi gerektiğini söyledi.böyle Bi sorunla daha önce karşılaşan oldumu

Toyota Club Türkiye

Rav 4 motor sogukken gelen ses
« : Aralık 25, 2021, 09:29:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Rav 4 motor sogukken gelen ses
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2021, 16:09:25 »
Daha bugün aynı sorunu bende kafama taktım. Kayseri'de -10-12 derecede soğukla başladık güne ve illa ki sübap sesleri piston etek sesleri ve şanzıman içerisinde ki grup milinin çarpma sesinin kulağıma duyulduğunu tahmin ediyorum. Çünkü soğukla beraber akışkanlığı azalan yağ sebebi ile metaller arasında sürtme ve vurma sesleri gelebiliyor. Bu sebeple bu tarz havalarda olabildiğince araca ve şanzımana güç vermemeli min. 2 dakika beklemekte fayda olacağı kanısındayım. Isınmadan kastınız da sanırım 3-4 dk sonra ya da 2 km gittikten sonra birşey kalmıyor olması sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2021, 16:15:27 »
en fazla üç dk.bu şekilde sesli çalışıyor.daha sonra gün boyu ses yok.Motor sesini kameraya aldım sanayideki ustaya dinlettim.usta zincir sesi olabileceğini söyledi.Pek anlam veremedim.Araç 210 binde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2021, 19:13:58 »
en fazla üç dk.bu şekilde sesli çalışıyor.daha sonra gün boyu ses yok.Motor sesini kameraya aldım sanayideki ustaya dinlettim.usta zincir sesi olabileceğini söyledi.Pek anlam veremedim.Araç 210 binde.
Motor için uygun özellikte yağ kullanmanız sorunu bir nebze çözer,soğuk havalarda LPG'li düşük model yüksek km'li araçlarda ses gelmesi normal ama siz yinede kontrollerini yaptırın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2021, 20:32:45 »
Kullanim kılavuzunda 10 40 yada 5 30 öneriliyor.Özel serviste mobil 10 40 yağ konuldu.Ses yine devam edince  başka bi ustanın önerisi ile daha 1000 km yapmadan motul 5 30 yag koyduk ama ses halen kesilmedi.Daha sonra V kayışı değişti fakat halen aynı ses devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2021, 20:40:52 »
Kullanim kılavuzunda 10 40 yada 5 30 öneriliyor.Özel serviste mobil 10 40 yağ konuldu.Ses yine devam edince  başka bi ustanın önerisi ile daha 1000 km yapmadan motul 5 30 yag koyduk ama ses halen kesilmedi.Daha sonra V kayışı değişti fakat halen aynı ses devam ediyor.
Yağın özelliği sadece vizkozite ile belirlenemez,aracı uzman Toyota ustası incelemeli ve araç hakkında detaylı bilgiye sahip olmalı 5W30 vizkozite de bir sürü spesifikasyonları taşıyan yağlar mevcut sizin araç için bir sonraki yağ değişim zamanında (engine flush yaparak) form üyemiz tem otodan destek alarak aracınıza uygun yağ ve filtre seti alarak bakım yaptırmanızı tavsiye ederim,
V kayışı değiştiğine değinmiş siniz, değişim esnasında kayış çevresinde ki rulmanlar ve kasnaklar kontrol edildimi?
En azından şarj dinamosu kasnağı kontrol edildimi?
Sizin araçta kasnak nasıl tam bilmiyorum ama bazı ve birçok yeni model araçta kayar kasnak kullanılıyor yani hareketli kasnak oluyor eğer o kasnak kitlemişse ilk marş esnasında ve stop ederken belirli bir ses yapar ve ısınınca keser keza gergi bilyasıda aynı şekilde ısınınca keser.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2021, 01:25:20 »
Soğukken biraz sesli ve devirli çalışması gayet normal bir durum ,motor normal çalışma ısısına ulaştığı zaman ses kesiliyorsa gereksiz yere usta dediğiniz adamlara baktırıp  size masraf ettirmelerine engel olunuz..Soğukken kaputu açık marş yapıp bir video paylaşırsanız bizimle belki fikir sahibi olup doğru yönlendirme yapabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2021, 14:16:54 »
Liqui Moly Ceratec'i bir araştırın...
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2022, 15:27:13 »
Sorun motor kulağından kaynaklaniyormuş.Değişınce sorun çözüldü