Dün akşam hafif rampada arabayı parkettim ve el frenini tam çektiydim. Biraz acelem vardı vitesi n konumda bırakmısım araban tam indim kapıyı kapatacakken araç kaymaya başladı . Hemen arabaya tekrar binerek frenledim ve kayıp gitmesini engelledim.
Şimdi sorum şu sizler arabayı park halinde iken vites hangi konumda bırakıyosunuz. Doğru olan ne daha doğrusu. Teşekkür ediyorum.
Aracım 2016 corolla touch paket dizel otomatik
Ben otomatigi bilmiyorum ama n de el frenini cekip p de birakmak gerek diye dusunuyorum.
Bir de hafif kaydiysa bir sey yok ama uzun sureli kayiyorsa el frenini kontrol ettirin..
bu aracta p yok malesef . o yüzden kafam karıştı ve anlam veremedim
yani bu işin tam sırası ve dogrusu nedir acaba
Yapılması gereken ister otomatik ister manuel ilk önce el freni ile araç yüke bırakılır, Vites P ye alınır. Rampada ise direksiyon kaldırama çevrilir. Manuel ise rampa aşağı geri yukarı ise 1 e alınır. Kural budur.
El freni arka frenlere bağlıdır büyük ihtimalle. Öncelikle bunu kontrol edin. El freni çekiliyken ilerlemeye çalışın aracın ilerlememesi gerekir. İlerliyorsa da balataları değiştirin.
yarı otomatik araçlarda p konumu bulunmaz. baskı balata ve robot sistemin daha uzun ömürlü olması için N konumunda park edilmesi gerekir. el freni bu tür araçlarda her durumda kullanılır. ancak yokuş ve kar benzeri durumda bu vites türü N de bırakılırsa araç kayabilir el freni donabilir. buna da kendi çözümünüzü geliştirmeniz gerekir. yokuş aşağı veya yukarı park durumunda yapabiliyorsanız tekeri kaldırıma yaslayıp aracı kısmen sabitleyebilirsiniz. el freni çekebilirsiniz. vitesi E veya R konumunda da bırakabilirsiniz. ancak bu sürekli olmamalı.