Gönderen Konu: Fren yaparken gelen rahatsız eden ses  (Okunma sayısı 2484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
Fren yaparken gelen rahatsız eden ses
« : Aralık 22, 2021, 22:44:58 »
Merhabalar.
Aracım 2015 model manuel advance. Bir süredir rahatsız eden bir ses ile karşı karşıyayım. Çok düşük hızlarda (en fazla 10-20km/sa) hafif fren yaparken araç; bozuk zemin, zemin farkı olan yamalar veya çok küçük çukur gibi aracı hafif zıplatacak alanlardan geçerken ses yapıyor. Fakat bu ses aynı alanlardan fren yapmadan geçerken veya daha yüksek süratlerde fren yaparken hiç gelmiyor. Gelen bu ses araç rampa aşağı ayak freninde dururken freni hafif hafif bırakırken gelen garip sese benzemekte. Henüz bir ustaya/servise gösteremedim, danışmadım. Daha önce bu sorunu yaşamış veya yaşamaya devam edenler bilgilendirebilirse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Fren yaparken gelen rahatsız eden ses
« : Aralık 22, 2021, 22:44:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren yaparken gelen rahatsız eden ses
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2021, 22:51:12 »
Merhabalar.
Aracım 2015 model manuel advance. Bir süredir rahatsız eden bir ses ile karşı karşıyayım. Çok düşük hızlarda (en fazla 10-20km/sa) hafif fren yaparken araç; bozuk zemin, zemin farkı olan yamalar veya çok küçük çukur gibi aracı hafif zıplatacak alanlardan geçerken ses yapıyor. Fakat bu ses aynı alanlardan fren yapmadan geçerken veya daha yüksek süratlerde fren yaparken hiç gelmiyor. Gelen bu ses araç rampa aşağı ayak freninde dururken freni hafif hafif bırakırken gelen garip sese benzemekte. Henüz bir ustaya/servise gösteremedim, danışmadım. Daha önce bu sorunu yaşamış veya yaşamaya devam edenler bilgilendirebilirse sevinirim.
Kaliper pimler boşluk yapmış olabilir,yada daha farklı önemli bir sorunda olabilir,en kısa sürede sadece Toyota'ya hizmet veren bir ustaya göstermeniz de fayda vardır,zira fren en önemli olandır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2021, 21:53:29 »
Kaliper pimler boşluk yapmış olabilir,yada daha farklı önemli bir sorunda olabilir,en kısa sürede sadece Toyota'ya hizmet veren bir ustaya göstermeniz de fayda vardır,zira fren en önemli olandır.
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Benim aklıma gelen sorunlardan biri de kaliperler idi. Elbette frenler aracın en önemli aksamlarından biri. En kısa sürede göstereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '14
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2021, 23:44:11 »
Malesef bu kasalarda kronik bir sorun. Bende iki yıldır aynı sesle karşı karşıyayım ve kışın daha çok ses yapıyor. Ustaya sorduğumda viraj demir lastiğinden geldiğini söyledi. Orayı yağlarsan sesi kesebilirsin diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2021, 02:32:32 »
Malesef bu kasalarda kronik bir sorun. Bende iki yıldır aynı sesle karşı karşıyayım ve kışın daha çok ses yapıyor. Ustaya sorduğumda viraj demir lastiğinden geldiğini söyledi. Orayı yağlarsan sesi kesebilirsin diye düşünüyorum.
hocam viraj demiri olsa fren yapmazken veya direksiyonu çevirince de ses gelirdi diye düşünüyorum. Ses sadece frene basılı iken geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2021, 20:10:42 »
Merhabalar.

Merhaba bahsettiğiniiz sorunların aynısını bende yaşıyordum. Bakıma gittiğimde servis sorunun alt salıncak (sol , sağ) larda olduğunu söyledi garantisinin bitmesine 1 hafta kalmıştı ücretsiz değişimini yaptılar şu an hiçbir sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2021, 20:15:01 »
Merhaba bahsettiğiniiz sorunların aynısını bende yaşıyordum. Bakıma gittiğimde servis sorunun alt salıncak (sol , sağ) larda olduğunu söyledi garantisinin bitmesine 1 hafta kalmıştı ücretsiz değişimini yaptılar şu an hiçbir sorun yok.
Bu ses sadece fren basılıyken mi geliyordu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2022, 12:48:00 »
Bu sorunu 2017 model 50.000 KM'deki aracımda sıkça yaşamaya başladım. Bakıma gittiğimde yağlanıyor ve bir süreliğine kesiliyor. Sonra yeniden geliyor. Fren yaparken ön takımın engebeden geçmesi gerekiyor. Fren yapmadan ya da düz zeminde fren yaparken çıkan bir ses değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2022, 13:08:08 »
Bu sorunu 2017 model 50.000 KM'deki aracımda sıkça yaşamaya başladım. Bakıma gittiğimde yağlanıyor ve bir süreliğine kesiliyor. Sonra yeniden geliyor. Fren yaparken ön takımın engebeden geçmesi gerekiyor. Fren yapmadan ya da düz zeminde fren yaparken çıkan bir ses değil.
Hangi parçayı yağlıyorlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2022, 19:28:21 »
Yanlış olmasın ama takozları gresliyoruz gibi bir şey dediler sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2022, 19:37:07 »
Hangi parçayı yağlıyorlar?
Yanlış olmasın ama takozları gresliyoruz gibi bir şey dediler sanırım.
Viraj demir lastikleri yağlanır ama çözüm değil.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 05, 2022, 10:03:13 »
Evet dediğiniz gibi viraj demir lastikleri sanırım. Çözüm olmadığı da 1-2 gün kesip sonra sesin yeniden çıkmasından belli  :) Bugüne kadar bu sorunu iki kere dile getirdim, ikisinde de Sonkar servisi yağlarız geçer dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Ocak 05, 2022, 17:33:56 »
Bu ses sadece fren basılıyken mi geliyordu?

Evet frene bastığımda geliyordu özellikle yokuş aşağı inerken kasisli yolda bastığımda ya da tümsekten geçerken bastığımda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 06, 2022, 00:14:21 »
Evet frene bastığımda geliyordu özellikle yokuş aşağı inerken kasisli yolda bastığımda ya da tümsekten geçerken bastığımda

Kasis'ten veya çukurdan geçerken frene basmak aracın yürüyen aksamına yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biri, kasisten önce yavaşlamak ve kasisten geçerken aracı düşük hızda (15-20km/s gibi) düz bir şekilde akışına bırakmak gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Ocak 06, 2022, 19:54:03 »
Kasis'ten veya çukurdan geçerken frene basmak aracın yürüyen aksamına yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biri, kasisten önce yavaşlamak ve kasisten geçerken aracı düşük hızda (15-20km/s gibi) düz bir şekilde akışına bırakmak gerekli.

yokuş aşağı inerken çok eğimli bir yokuştan örneğin önümde de bir araç var ise kasis ya da tümsek geldiğinde de mecburen basmak zorunda kalıyorum.