0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Vermiş olduğunuz Feedback için çok teşekkürler.Şanzıman yağını yaklaşık 10 gün önce değiştirdim.Takozlarını vs kontrol ettirmedim doğrusu. Bugün onları da göstereyim. Çok teşekkürler.
Yağı nereden aldınız ?Üreticinin önerisi dışına çıkmamışsınızdır umarım.
Mobil koydu usta açıkçası ama hangisinden koydu bilmiyorum. Benim çok güvendiğim eski 17 yıl toyota yetkili serviste ustabaşı olarak çalışmış bir ağabeyim var ona bıraktım o değiştirdi.Mesaj Birleştirildi: Aralık 21, 2021, 16:08:39Mobil ATF 320 Kırmızı yağdan koymuş aradım öğrendim.
iyi akşamlar ustanız yanlış yağ koymuş. Mobil ATF 3309 olmalıydı yada type ıv satandartlarını karşılayan başka marka yağ olabilir. Form üyemiz Ufuk Bey den temin edebilirsiniz. Şasi numaranıza göre seçenekleri söylerler.
3309 ile 320 arasında ki ana fark ne peki ? Değiştirmem gerekiyor mu yine ? Sorun oluşturur mu ki ?Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2021, 09:29:423309 ile 320 arasında ki ana fark ne peki ? Değiştirmem gerekiyor mu yine ? Sorun oluşturur mu ki ?
320 sizin aracın kriterlerini karşılamıyor. 3309 yada başka markaların Type T-IV standartlarını karşılayan yağ ile en kısa zamanda değiştirin. Şanzıman bizim araçların en önemli yeri ihmale gelmez.
Sizin de söylediğiniz gibi bu aracın şanzıman yağ çubuğunun üzerinde Type T - IV yaza yaza bu özelliği taşımayan yağ kullanmak ne kadar saçma. Allahtan araştırdık, bilgilendirildik sayenizde teşekkür ederim. Dün Toyota Plaza AKSOY'a gittim,Eski dostlar kampanyasından faydalandırılarak;Motor yağı 4.2 LT / 10w40 kullanılmasını tavsiye ediyorlardı.Yağ Filtresi, Polen Filtresi, Hava FiltresiBuji takımıŞanzıman yağı Değişimlerini 1750 TL ye yaptırdım. Koyulan yağ da toyotanın kendi markası ve Type T-IV özelliğinde idi.Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2021, 09:58:19Ayrıca R ye atınca titreme sıkıntısı yaşayıpta burada cevap arayan arkadaşlar; arıza çok net şanzıman takozu imiş yetkili servisin teşhisidir.
geçmiş olsun. Bazı ustalar malesef ezbere iş yaptığı için iyi araştırmak lazım. Sizin yerinizde olsam o ustanın yanına uğramam bir daha. Şanzıman takozunuda biran önce değiştirin. Eğer arabanızda fazla yağ eksiltme yoksa 5/30, eksiltme varsa 5/40 tam sentetik yağ kullanmanızı tavsiye ederim. 10/40 yağda bence ezbere koyulan bir yağ. Bizim aracın yağı kitapçığında 5/30 yazıyor
Arabam henüz 102.000 km de ve açıkçası bunun 1000 km sini henüz ben yapabildim. Çok tanıyabilme şansım olmadı. Sadece altına damlatıyor mu diye günlük kontrol ediyorum. Şükür onda sıkıntı yok ama terletme mevcut. bazen yağ değiştirmeden önce karter tapasının oradan 1 kez damladığına şahitlik ettim. Ama yakma konusunda hiç bir sıkıntım yok şükür bundan önce ki yağ değişim kartına denk geldim 5w30 mobil yazıyordu. 1000 km de eksiltme gözlemleyemedim. açıkçası bana sorsalar 5w30 koyun derdim ama hiç aklıma gelmedi orada şanzıman yağı ve R ye atınca titreme ve arıza geçmişine bakın diye sormayı planlamaktan. sıra ona gelmedi yani
Şanzıman sıvısı en son ne zaman değişti?Motor takozları ve şanzıman takozu kontrol edildimi?Bunların cevabı size bir yol gösterecektir.