0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamun aleyküm arkadaşlar arac 2000 1.3 terra aracim çok sıcaklık vermiyor hafif ılık bir sıcaklık veriyor içeriye yani iceri ısınmıyor biliyorsunuz kış ayındayız kalorifer peteği nerde aracin bilgisi olan var mı?
Usta valla dogan vardı bende onunda yanda vana vardı o şekilde halletmistim onu bu bundada acaba o şekilde var mı diye düşündüm ama tıkanıklığı nasil aca bilirim
Malesef Avrupa araçlarda kalorifer peteği göğüs altında oluyor,tofaşlar gibi kolay değil işçiliği zor,tıkanıklığı açmak için motor tarafından giriş çıkış bağlantı hortumları sökülerek cihazla temizlik ilemi yapılır ama petek patlama ihtimalini unutmamak lazım,araçta antifiriz yoksa radyatör tıkanıklığı olası nedendir,ıstmanın düzenli olamsı için termostat ve radyatör kapağı sağlam olamalıdır.
Umit bey aracim 2019vision. Kalorifer sag taraf isitmiyor. Makine ile petek temizligi yaptirdim+ serviste komple sogutma suyu yenilendi orjinal antifiriz ile. Ilk bir kac hafta duzelmisti ama bugun yine baktim sag tataf soguk ufluyor..Araci aldigim şerefsiz oglu şerefsiz satarken bu sorunu benden gizledi. Daha once servise 2 kez bu sorun nedeniyle basvurmus. Servis petek degisecek diyor. Tabi 5-6bin lira civari iscilik dahil masraf...Lpg baglanti hortumlarinin T baglantisini seri baglama ile ilgili bazi yorumlar gordum. Bu islem duzeltirmi sorunumu bilmiyorum. Komple gogusu sokturup petek degisimi yaptirasim yok varsin sag taraf soguk uflesin ama iste pratik bir cozumu var mi diye sormak istiyorum. Servisin bana dedigi, daha once lpg montajindan sonra orjinal antifriz kullanilmadigi icin slikonlasma ile petegin bir kismi tikanmis. Dolayisiyla garantiden de faydalanamiyorum lpg kaynakli oldugu icin. Sorun canimi sıkmaya devam ederse araci satacagim. Aractan genel olarak memnunum ama şu silecek problemi+ kalorifer problemi canimi sıkıyor.. Ilave soru: corolla e210 kasada ön göğus sokulmeden direksiyon altindan falan kalorifer petegine ulasilip şişleme veya sökme imkani var mi? Ozellikle @Ufuk Sönmez (16363) bey konuyla ilgili bilgi sahibi ise yardimci olabilir mi acaba?
Öncelikle kalorifer radyatörü içerisinde soğutma sıvısı kaynaklı silikonlaşma olur ise tek bir ızgaradan soğuk üflememesi, üfleme yapan ızgaraların tamamından istenen ısıda üfleme yapamaması gerekli çünkü kalorifer radyatörü sonrasaında blower fan'ı tüm hatta aynı havayı basıyor, bu konuda asıl sorununuz evaparatör üzerinde bulunan, kalorifer musluğu görevi gören hava karışımı servosu (motoru) veya yönlendirme servosu (motoru) konusunda olabilir, hatta radyatör tam verimli çalışmıyor olup aynı zamanda bu iki sorundan birini veya her ikisini de yaşıyor dahi olabilirsiniz.Evaparatör (ve kalorifer radyatörü) sürücü tarafında değil, yolcu tarafı torpido arkasında, bahsettiğim servolar'a torpido'yu komple sökmeden sadece torpido gözü sökülerek ulaşılabilir ancak kalorifer radyatörünün sökülmesi için torpido'nun komple sökülmesi gerekir.
@Ufuk Sönmez (16363) bey ilginiz icin tesekkur ederim. Eger sorun dediginiz gibi evaparator servosunda ise bunun degisimini garantiden talep edebilirim sanirim degil mi? Bahsettigini servolarin degisimi mumkun mu? Petegin tikali oldugunu ben de dusunmuyorum. Yetkile servise hava karisim servosu ve yonlendirme servosuna bakmalarini mi soylemem gerekiyor? Isin ilginci ben petek temizligi ve komple sogutma suyu degisikligi yaptirdigimda her iki taraf da isitmaya baslamisti. Bugun yine kaloriferi actigimda sag yolcu izgaralari yine serin ufluyor, sol taraf gayet sicak ufluyor.Bir de merak ettigim, yonlendirme servosu hatali ise neden sol taraftaki izgaralar sicak ufluyo? Yonlendirme yi cama,ayaklarima verdigimde torpido izgaralarindan hava gelmiyor. Torpido izgaralarina verdigimde sol taraflar sicak sag taraflar soguk. Yonlendirme bozuk olsa, komple torpido izgaralarina hic sicak vermemesi gerekmez mi?
2019 yılı kışından beri her kış aynı sorunla mücadele ediyorum Arabaya bindiğimde direksiyona dokunamayacak kadar soğuklar olduğunda soluğu petek temizlemede alıyorum. 20-30 gün gayet iyi randıman veriyor ama sonrasında sağ taraf komple soğuk sol taraf hafif sıcak üflemeye başlıyor. Aracın önceki sahibi de ben de antifriz hiçbir zaman eksik edilmedi.Bu konuyla ilgili @Ahmet Güve (8047) abiyle özelden yazıştık. Sorunun borulardaki bağlantı hatasından kaynaklı olabileceğini söyledi. Ama maalesef kendisinin yoğun temposundan dolayı bir araya gelemiyoruz İstanbul'da bu konuda yardımcı olabileceğini düşündüğünüz ustalar var mıdır? @Ufuk Sönmez (16363) bey?Mustafa beye söylediğiniz gibi servolar arızalıysa tamirin ortalama maliyeti sizce ne kadardır?
@Ufuk Sönmez (16363) bey servolar her iki taraf icin ayri ayri mi calisiyor? Sofor ve yolcu tarafi izgaralari icin ayri servolar mi var? Cehaletimi mazur gorun, ilk defa basima gelen bir olay,bunca yildir arabalarim oldu hic boyle biseyle karsilasmadim. Araba mi aldik dert mi aldik anlamadim..servsiten randevu aldim kontrol ettirecegim servolari.
Hayır, air mix servo, mode servo, blower servo şeklinde üç adet servo var, seçmiş olduğunuz kombinasyona göre servolar semkronize şekilde çalışıyor.Bence direk yetkili servisi tercih etmelisiniz.