0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sizin yazdıklarınızı okumaya başlarken, sonunda benzinle alakalı olacağını az çok tahmin etmiştim. Bahsi geçen durumlar daha çok, benzin deposunda yazdan kalan yakıttan kaynaklanıyor. Benzin çok çabuk buharlaşır. Buharlaştıkça da kalitesi de düşer. Hava sıcakken bu durum hissedilmez. Ama sonbaharda hissettirir. Uzun marş, marş sonrası titreme, stop etme, rölantide yüksek devir, sabah ilk çalıştırma sonrası egzosta aşırı beyaz duman ve çiğ benzin kokusu. Eğer bunlar oluyorsa büyük bir ihtimalle benzin uzun süre beklediği için kalitesi bozulmuştur. Bu durumda aracı benzine alıp veya LPG sigortasını çıkarıp depo bitene kadar benzinde kullanmak. Sonra da yeni benzin alıp 30-40 km daha gitmek. Sonra LPG'ye devam. Bu tür sorunlar yaşamamak için azar azar ve sık sık benzin almak en doğrusu. Hep ustalar söyler, en az ayda bir aracı 30-40 km benzinde kullanın, diye. Amaç sistemin daha sağlıklı çalışması. Bir de benzin daha çabuk bitecek ve yeni benzin alınacak.
aracım 1,6 multidrive s 2014 prins lpg kiti mevcut 69binde ağustosta satın aldım tüm yaz sorunsuz kullandım büyük bir oranda lpg ile 80000 e kadar. İzmir de ikamet ediyorum. havalar soğumaya başladığında 15 derece altına indiğinde ilk çalıştırmada zor çalışma ve çalışma sonrası vitese geçişte stop ediyordu. Ustaya gösterdim akü kontrolü yaptık ve akü değişimi yaptık sonra sorun devam etti. Bu sefer bosch car servisine gittim bıraktım arabayı sabah ilk çalıştırmada kontrol ettiler bujilerin kötü durumda olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler ve orjinali ile değiştirdik. Sorun hala devam etti sonra özel toyota servisine gittim onlar da bu modelin bazı yakıt enjektör serilende sıkıntı olduğunu garantisi bitmesine rağmen bazı durumlara ücretsiz değiştirebilirler dedi ve bende yetkili servise bıraktım arabayı sabahtan kontrollerini yaptılar sonrasında yakıt enjektörlerinde, subaplarda , bujilerde ve motor bölgesinde herhangi bir sorun görmedik ama sorun belirgin motor üst kapağını söküp kontrolü yapmamız gerek dediler ama lpg kitini söktürüp gelmeniz gerek diyerek arabayı aldım. Lpg servisine gittim onlarda komple kontrol ettiler lpg sisteminde de sorun yok dediler. Sonrasında tesadüf lpg fiyatları patladı bende arada fazla fark yok diye devamlı benzinde kullanmaya devam ettim. Son birkaç gündür farkettim ki sorun benzinde kullana kullana kendiliğinden geçti. Ne oldu tam kestiremiyorum ama şu an hava 4-5 derece olmasına rağmen ilk çalıştırmada sorun yaşamıyorum direk vitese takıp gitsem de araba stop etmiyor. Belki birilerine de yardımı olur yada bir fikri olan tecrübesini paylaşmak isteyen olur diye bunları paylaşmak istedim.
bir süre daha benzinde kullanmayı düşünüyorum ama ustaya lpg ayarını sorduğumda bunlar kendi yapıyor dedi ayarını ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. prins marka ama modelini bilmiyorum hangisi?
Maalesef yol ayarı yapmayı bilmeyen bilgisayardan anlamayan ustaların klasik cevabı. Sorununuz lpgnin ayarsızlığından. Zamanında yazsaydınız önce benzinde bir süre kullanmayı deneyin diye yazardık. lpg ile tekrar kullanırsanız belli bir süre bu sorunu bir daha yapmaz sonra tekrar yapmaya başlar. Lpg ayarsızlığı hatalı karışıma yol açtığından benzin ecusunda benzin haritasını değiştiriyor. Motor ilk çalıştırıldığında da eğer lpgde fakirse fazla yakıt gönder komutu biriktiğinden benzini çok fazla gönderip boğuyor. ya da lpgde fazla zenginse yakıtı azalt komutu biriktiğinden benzinle ilk çalışmada yeterli benzin gelmiyor. bu da geç marşa yol açıyor. Bu durum özellikle soğuklar başladığında belli olur zaten.
Merhaba. Çok benzer bir sorun ben de yaşıyorum ve hala çözemedik sorunu. Soğuk havada zor çalışıyordu ve sonra da sarsıntılı biçimde çalışıyordu. Ancak ısındıktan sonra gün içinde hiçbir problem olmuyor. Servise gittiğimde herşeyi kontrol ettiklerini, sorunun LPG ile alakalı olduğunu, lpg kitini söküp atmamı söylediler. LPG servisine gittim, her yerine baktılar ama lpg ile ilgili bir sorun yok dediler. Bunun üzerine yaklaşık 1 aydır benzinde kullanmaya başladım. Zor çalışma sorunu kalmadı ilginç bir şekilde ama ısınıncaya kadar sarsıntılı çalışma devam ediyor. Hatta tam ısınmadan hareket ettiğimde stop ediyor motor. Geceden bir ustaya bıraktım kendi görsün diye. Üst kapak contası değişmesi lazım dedi. Ama ne bir hararet yaptırdım, ne suyunda eksilme var, ne de suya benzin-yağ karışmış durumda. İşin içinden çıkamadım. Benzer sorun yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?
konuyu açan benim sabah kabusum geri döndü uzun zamandır benzinde kullanıyorum arabayı bu sabah 5 derecede araba ilk başta çalışmadı sonra titreyerek çalışmaya başlı bi süre sonra hiç bi sorun kalmadı akü buji yeni ve orjinal kafayı yedim yiyeceğim az kaldı.
Aracı benzinde kullanıyorsunuz ama LPG depodan vanası kapalı mı ve sigortasını söktünüzmü aynı zamanda akü eksi kutup başını söküp resetleme yaptınız mı.
yaşadığınız sorunun toyota ile ilgisi yok. olay tamamen yanlış yapılmış lpg ayarından kaynaklı. her araç sensörlerden aldığı verileri kullanarak öğrenme eğilimindedir. yanlış lpg ayarı ile araca sürekli fakir veya sürekli zengin karışım yaptırırsanız araç bunu öğrenir ve kendini ona göre adapte eder. benzine geçtiğinizde veya sabah aracı benzinle çalıştırdığınızla öğrendiği değerler ile motoru çalıştırmaya ve yürütümeye çalışır ve tabiki sorun olur. Bu durumda yapılması gereken, lpgyi kapatıp(tuşundan benzine almanız yeterli) , aracın aküsünün negatif kutup başını 1 saat sökük bırakarak öğrendiği değerleri sıfırlatmanız. OBD cihazları ile hata sildirerek de öğrenilen değerleri sıfırlatabilirsiniz. Sonrasında aracı 50km kadar çeşitli yol şartlarında sadece benzinde kullanarak aracın yeni değerleri öğrenmesini sağlamalısınız. Son olarak yolda ayar yapacak iyi bir usta bulup araca yolda lpg ayarı yaptırmalısınız. Sonrasında sorun kalmayacaktır.
şimdiye kadar herseyi denedim sizin söylediklerinizi de denedim belli olur bi ıkı gune yazarım