Gönderen Konu: soğuk havalarda ilk çalıştırma sorunu  (Okunma sayısı 3977 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
soğuk havalarda ilk çalıştırma sorunu
« : Aralık 18, 2021, 17:51:13 »
aracım 1,6 multidrive s 2014 prins lpg kiti mevcut 69binde ağustosta satın aldım tüm yaz sorunsuz kullandım büyük bir oranda lpg ile 80000 e kadar. İzmir de ikamet ediyorum. havalar soğumaya başladığında 15 derece altına indiğinde ilk çalıştırmada zor çalışma ve çalışma sonrası vitese geçişte stop ediyordu. Ustaya gösterdim akü kontrolü yaptık ve akü değişimi yaptık sonra sorun devam etti. Bu sefer bosch car servisine gittim bıraktım arabayı sabah ilk çalıştırmada kontrol ettiler bujilerin kötü durumda olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler ve orjinali ile değiştirdik. Sorun hala devam etti sonra özel toyota servisine gittim onlar da bu modelin bazı yakıt enjektör serilende sıkıntı olduğunu garantisi bitmesine rağmen bazı durumlara ücretsiz değiştirebilirler dedi ve bende yetkili servise bıraktım arabayı sabahtan kontrollerini yaptılar sonrasında yakıt enjektörlerinde, subaplarda , bujilerde ve motor bölgesinde herhangi bir sorun görmedik ama sorun belirgin  motor üst kapağını söküp kontrolü yapmamız gerek dediler ama lpg kitini söktürüp gelmeniz gerek diyerek arabayı aldım. Lpg servisine gittim onlarda komple kontrol ettiler lpg sisteminde de sorun yok dediler.  Sonrasında tesadüf lpg fiyatları patladı bende arada fazla fark yok diye devamlı benzinde kullanmaya devam ettim. Son birkaç gündür farkettim ki sorun benzinde kullana kullana kendiliğinden geçti. Ne oldu tam kestiremiyorum ama şu an hava 4-5 derece olmasına rağmen  ilk çalıştırmada sorun yaşamıyorum direk vitese takıp gitsem  de araba stop etmiyor.
Belki birilerine de yardımı olur yada bir fikri olan tecrübesini paylaşmak isteyen olur diye bunları paylaşmak istedim.

Toyota Club Türkiye

soğuk havalarda ilk çalıştırma sorunu
« : Aralık 18, 2021, 17:51:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: soğuk havalarda ilk çalıştırma sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2021, 18:12:55 »
Sizin yazdıklarınızı okumaya başlarken, sonunda benzinle alakalı olacağını az çok tahmin etmiştim. Bahsi geçen durumlar daha çok, benzin deposunda yazdan kalan yakıttan kaynaklanıyor. Benzin çok çabuk buharlaşır. Buharlaştıkça da kalitesi de düşer. Hava sıcakken bu durum hissedilmez. Ama sonbaharda hissettirir. Uzun marş, marş sonrası titreme, stop etme, rölantide yüksek devir, sabah ilk çalıştırma sonrası egzosta aşırı beyaz duman ve çiğ benzin kokusu. Eğer bunlar oluyorsa büyük bir ihtimalle benzin uzun süre beklediği için kalitesi bozulmuştur. Bu durumda aracı benzine alıp veya LPG sigortasını çıkarıp depo bitene kadar benzinde kullanmak. Sonra da yeni benzin alıp 30-40 km daha gitmek. Sonra LPG'ye devam. Bu tür sorunlar yaşamamak için azar azar ve sık sık benzin almak en doğrusu. Hep ustalar söyler, en az ayda bir aracı 30-40 km benzinde kullanın, diye. Amaç sistemin daha sağlıklı çalışması. Bir de benzin daha çabuk bitecek ve yeni benzin alınacak.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2021, 20:39:38 »
Sizin yazdıklarınızı okumaya başlarken, sonunda benzinle alakalı olacağını az çok tahmin etmiştim. Bahsi geçen durumlar daha çok, benzin deposunda yazdan kalan yakıttan kaynaklanıyor. Benzin çok çabuk buharlaşır. Buharlaştıkça da kalitesi de düşer. Hava sıcakken bu durum hissedilmez. Ama sonbaharda hissettirir. Uzun marş, marş sonrası titreme, stop etme, rölantide yüksek devir, sabah ilk çalıştırma sonrası egzosta aşırı beyaz duman ve çiğ benzin kokusu. Eğer bunlar oluyorsa büyük bir ihtimalle benzin uzun süre beklediği için kalitesi bozulmuştur. Bu durumda aracı benzine alıp veya LPG sigortasını çıkarıp depo bitene kadar benzinde kullanmak. Sonra da yeni benzin alıp 30-40 km daha gitmek. Sonra LPG'ye devam. Bu tür sorunlar yaşamamak için azar azar ve sık sık benzin almak en doğrusu. Hep ustalar söyler, en az ayda bir aracı 30-40 km benzinde kullanın, diye. Amaç sistemin daha sağlıklı çalışması. Bir de benzin daha çabuk bitecek ve yeni benzin alınacak.
Sorunun benzin kalitesi ile alakası yok,araçta LPG olduğu için zengin fakir ayarı yani Afr ayarı çok kötü duruma gelmiş yakıt haritası bozulmuş o yüzden araç sorun çıkartmaya başlamış,daha fazla tolere edemez olmuş,
aracım 1,6 multidrive s 2014 prins lpg kiti mevcut 69binde ağustosta satın aldım tüm yaz sorunsuz kullandım büyük bir oranda lpg ile 80000 e kadar. İzmir de ikamet ediyorum. havalar soğumaya başladığında 15 derece altına indiğinde ilk çalıştırmada zor çalışma ve çalışma sonrası vitese geçişte stop ediyordu. Ustaya gösterdim akü kontrolü yaptık ve akü değişimi yaptık sonra sorun devam etti. Bu sefer bosch car servisine gittim bıraktım arabayı sabah ilk çalıştırmada kontrol ettiler bujilerin kötü durumda olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler ve orjinali ile değiştirdik. Sorun hala devam etti sonra özel toyota servisine gittim onlar da bu modelin bazı yakıt enjektör serilende sıkıntı olduğunu garantisi bitmesine rağmen bazı durumlara ücretsiz değiştirebilirler dedi ve bende yetkili servise bıraktım arabayı sabahtan kontrollerini yaptılar sonrasında yakıt enjektörlerinde, subaplarda , bujilerde ve motor bölgesinde herhangi bir sorun görmedik ama sorun belirgin  motor üst kapağını söküp kontrolü yapmamız gerek dediler ama lpg kitini söktürüp gelmeniz gerek diyerek arabayı aldım. Lpg servisine gittim onlarda komple kontrol ettiler lpg sisteminde de sorun yok dediler.  Sonrasında tesadüf lpg fiyatları patladı bende arada fazla fark yok diye devamlı benzinde kullanmaya devam ettim. Son birkaç gündür farkettim ki sorun benzinde kullana kullana kendiliğinden geçti. Ne oldu tam kestiremiyorum ama şu an hava 4-5 derece olmasına rağmen  ilk çalıştırmada sorun yaşamıyorum direk vitese takıp gitsem  de araba stop etmiyor.
Belki birilerine de yardımı olur yada bir fikri olan tecrübesini paylaşmak isteyen olur diye bunları paylaşmak istedim.
Aracınıza en kısa sürede iyi bir Afr ayarı yaptırın,yoksa sibob uzama ihtimali çok yükselir,sonrası pahalı tamirat ücretlerine neden olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2021, 21:25:05 »
bir süre daha benzinde kullanmayı düşünüyorum ama ustaya lpg ayarını sorduğumda bunlar kendi yapıyor dedi ayarını ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. prins marka ama modelini bilmiyorum hangisi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2021, 22:20:56 »
bir süre daha benzinde kullanmayı düşünüyorum ama ustaya lpg ayarını sorduğumda bunlar kendi yapıyor dedi ayarını ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. prins marka ama modelini bilmiyorum hangisi?

Maalesef yol ayarı yapmayı bilmeyen bilgisayardan anlamayan ustaların klasik cevabı. Sorununuz lpgnin ayarsızlığından. Zamanında yazsaydınız önce benzinde bir süre kullanmayı deneyin diye yazardık. lpg ile tekrar kullanırsanız belli bir süre bu sorunu bir daha yapmaz sonra tekrar  yapmaya başlar. Lpg ayarsızlığı hatalı karışıma yol açtığından benzin ecusunda benzin haritasını değiştiriyor. Motor ilk çalıştırıldığında da eğer lpgde fakirse fazla yakıt gönder komutu biriktiğinden benzini çok fazla gönderip boğuyor. ya da lpgde fazla zenginse yakıtı azalt komutu biriktiğinden benzinle ilk çalışmada yeterli benzin gelmiyor. bu da geç marşa yol açıyor. Bu durum özellikle soğuklar başladığında belli olur zaten.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2021, 14:59:18 »
Maalesef yol ayarı yapmayı bilmeyen bilgisayardan anlamayan ustaların klasik cevabı. Sorununuz lpgnin ayarsızlığından. Zamanında yazsaydınız önce benzinde bir süre kullanmayı deneyin diye yazardık. lpg ile tekrar kullanırsanız belli bir süre bu sorunu bir daha yapmaz sonra tekrar  yapmaya başlar. Lpg ayarsızlığı hatalı karışıma yol açtığından benzin ecusunda benzin haritasını değiştiriyor. Motor ilk çalıştırıldığında da eğer lpgde fakirse fazla yakıt gönder komutu biriktiğinden benzini çok fazla gönderip boğuyor. ya da lpgde fazla zenginse yakıtı azalt komutu biriktiğinden benzinle ilk çalışmada yeterli benzin gelmiyor. bu da geç marşa yol açıyor. Bu durum özellikle soğuklar başladığında belli olur zaten.
tam olarak yaşadıklarımın özeti nerdeyse 1 ay uğraştım. keşke daha önce yazsaydım buraya ama akıllandım artık teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 21, 2021, 13:52:11 »

Lpg takmayı 2 hortum bağlamak sanan "ustacık" cevabıdır kendisi. Birde rölantide pc'ye bağlayıp "ayarları saat gibi oldu" diyen furya var :)
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2022, 11:45:59 »
Merhaba. Çok benzer bir sorun ben de yaşıyorum ve hala çözemedik sorunu. Soğuk havada zor çalışıyordu ve sonra da sarsıntılı biçimde çalışıyordu. Ancak ısındıktan sonra gün içinde hiçbir problem olmuyor. Servise gittiğimde herşeyi kontrol ettiklerini, sorunun LPG ile alakalı olduğunu, lpg kitini söküp atmamı söylediler. LPG servisine gittim, her yerine baktılar ama lpg ile ilgili bir sorun yok dediler. Bunun üzerine yaklaşık 1 aydır benzinde kullanmaya başladım. Zor çalışma sorunu kalmadı ilginç bir şekilde ama ısınıncaya kadar sarsıntılı çalışma devam ediyor. Hatta tam ısınmadan hareket ettiğimde stop ediyor motor. Geceden bir ustaya bıraktım kendi görsün diye. Üst kapak contası değişmesi lazım dedi. Ama ne bir hararet yaptırdım, ne suyunda eksilme var, ne de suya benzin-yağ karışmış durumda. İşin içinden çıkamadım. Benzer sorun yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2022, 16:06:44 »
Merhaba. Çok benzer bir sorun ben de yaşıyorum ve hala çözemedik sorunu. Soğuk havada zor çalışıyordu ve sonra da sarsıntılı biçimde çalışıyordu. Ancak ısındıktan sonra gün içinde hiçbir problem olmuyor. Servise gittiğimde herşeyi kontrol ettiklerini, sorunun LPG ile alakalı olduğunu, lpg kitini söküp atmamı söylediler. LPG servisine gittim, her yerine baktılar ama lpg ile ilgili bir sorun yok dediler. Bunun üzerine yaklaşık 1 aydır benzinde kullanmaya başladım. Zor çalışma sorunu kalmadı ilginç bir şekilde ama ısınıncaya kadar sarsıntılı çalışma devam ediyor. Hatta tam ısınmadan hareket ettiğimde stop ediyor motor. Geceden bir ustaya bıraktım kendi görsün diye. Üst kapak contası değişmesi lazım dedi. Ama ne bir hararet yaptırdım, ne suyunda eksilme var, ne de suya benzin-yağ karışmış durumda. İşin içinden çıkamadım. Benzer sorun yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

Bujileri zamanında değiştiniz mi? Orjinal mi? O ustadan koşarak uzaklaşın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2022, 14:06:25 »
konuyu açan benim sabah kabusum geri döndü uzun zamandır benzinde kullanıyorum arabayı bu sabah 5 derecede araba ilk başta çalışmadı sonra titreyerek çalışmaya başlı bi süre sonra hiç bi sorun kalmadı akü buji yeni ve orjinal kafayı yedim yiyeceğim az kaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2022, 14:19:44 »
konuyu açan benim sabah kabusum geri döndü uzun zamandır benzinde kullanıyorum arabayı bu sabah 5 derecede araba ilk başta çalışmadı sonra titreyerek çalışmaya başlı bi süre sonra hiç bi sorun kalmadı akü buji yeni ve orjinal kafayı yedim yiyeceğim az kaldı.
Aracı benzinde kullanıyorsunuz ama LPG depodan vanası kapalı mı ve sigortasını söktünüzmü aynı zamanda akü eksi kutup başını söküp resetleme yaptınız mı.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2022, 14:53:44 »
Aracı benzinde kullanıyorsunuz ama LPG depodan vanası kapalı mı ve sigortasını söktünüzmü aynı zamanda akü eksi kutup başını söküp resetleme yaptınız mı.
ilginize teşekkür ederim hiç gaz yok depoda ama ne sıgorta nede vanayı kapttım dediğiniz gibi kutup basını sokup resetleme de yapmadı bunların hepsini yaparım bi de oyle deneyeyim ilk toyota deneyimim keşke boyle olmasaydı nelerle ugrasıyorum Yarabbi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '18
  • 38 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2022, 17:10:07 »
Merhaba anlattıklarınıza göre tek değişmeyen sübaplar kalmış,inşallah sübap deildir diyorum ama galiba sorun
sübap kaynaklı görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2022, 21:50:05 »
bosch car da kontrol edıldı subaplar saglam oldugu soylendı ama ne kadar dogru yorum yapamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 14, 2022, 10:59:33 »
yaşadığınız sorunun toyota ile ilgisi yok. olay tamamen yanlış yapılmış lpg ayarından kaynaklı. her araç  sensörlerden aldığı verileri kullanarak öğrenme eğilimindedir.  yanlış lpg ayarı ile araca sürekli fakir veya sürekli zengin karışım yaptırırsanız araç bunu öğrenir ve kendini ona göre adapte eder. benzine geçtiğinizde veya sabah aracı benzinle çalıştırdığınızla öğrendiği değerler ile motoru çalıştırmaya ve yürütümeye çalışır ve tabiki sorun olur.
Bu durumda yapılması gereken,  lpgyi kapatıp(tuşundan benzine almanız yeterli)   ,  aracın aküsünün negatif kutup başını 1 saat sökük bırakarak öğrendiği değerleri sıfırlatmanız.   OBD cihazları ile hata sildirerek de öğrenilen değerleri sıfırlatabilirsiniz.   Sonrasında aracı 50km kadar çeşitli yol şartlarında  sadece benzinde kullanarak aracın yeni değerleri öğrenmesini sağlamalısınız.  Son olarak yolda ayar yapacak iyi bir usta bulup  araca yolda lpg ayarı yaptırmalısınız. Sonrasında sorun kalmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2022, 16:22:13 »
yaşadığınız sorunun toyota ile ilgisi yok. olay tamamen yanlış yapılmış lpg ayarından kaynaklı. her araç  sensörlerden aldığı verileri kullanarak öğrenme eğilimindedir.  yanlış lpg ayarı ile araca sürekli fakir veya sürekli zengin karışım yaptırırsanız araç bunu öğrenir ve kendini ona göre adapte eder. benzine geçtiğinizde veya sabah aracı benzinle çalıştırdığınızla öğrendiği değerler ile motoru çalıştırmaya ve yürütümeye çalışır ve tabiki sorun olur.
Bu durumda yapılması gereken,  lpgyi kapatıp(tuşundan benzine almanız yeterli)   ,  aracın aküsünün negatif kutup başını 1 saat sökük bırakarak öğrendiği değerleri sıfırlatmanız.   OBD cihazları ile hata sildirerek de öğrenilen değerleri sıfırlatabilirsiniz.   Sonrasında aracı 50km kadar çeşitli yol şartlarında  sadece benzinde kullanarak aracın yeni değerleri öğrenmesini sağlamalısınız.  Son olarak yolda ayar yapacak iyi bir usta bulup  araca yolda lpg ayarı yaptırmalısınız. Sonrasında sorun kalmayacaktır.
şimdiye kadar herseyi denedim sizin söylediklerinizi de denedim belli olur bi ıkı gune yazarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 16, 2022, 21:43:03 »

şimdiye kadar herseyi denedim sizin söylediklerinizi de denedim belli olur bi ıkı gune yazarım

2. aklıma gelen ihtimali de söyleyeyim, lpg regülatörünüzün diyaframında kaçırma varsa o da aracı sabah çalıştırdığınızda zengin karışıma sebep oluyor olabilir ve geç çalışma, stop etme sorunları da yapabilir.  bunu test etmek için eve geldiğinizde lpg tankından vanasını kapatın.  aracı çalıştırın lpg'ye geçsin, hortumda kalan lpg de bitsin, araç lpg bittiği için stop etsin veya benzine kendi geçsin. benzinde 5-10 dk çalıştırın. Ertesi gün soğukta bir deneme yapın. eğer düzgün çalışır ve stop etme  yapmazsa lpg regülatör diyaframınız patlamış kaçırıyordur.  lpg regülatör tamir kiti ile tamirini yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 17, 2022, 23:18:01 »
lpg vanası kapattım sıgortasını cektım zaten uzun zamandır benzinde kullanıyorum arabayı bu sabah hemen calıstı ama ısınıncaya kadar hafif bi titreme hissediyorum hala ama eskısıne gore cok ıyı vıtese takınca stop etmıyor en azından ısı ıbresı bı tık haraket edınce tum sorun ortadan kalkıyor bakalım kullanmaya devam bakalım neler olacak gelısmelerı yazmaya devam edecegım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 21, 2022, 20:10:20 »
baştan beri bi sürü şey yazdım bir sürü şey denedim bugün sabah araba 6-7 derece de güzelce çalıştı sorun yok işe gittim eve dönüşte 12 derece sıcaklıkta araba marş almadı 3 yada 4. de anca çalıştı zar zor sonra hiç titreme yada devir sorunu olmadan devam ettim araba benle dalga geçiyor sanki bi fikri olan var mı?  -1 de bile sorunsuz çalıştı daha önce istiksarsız bi durum var anlayamadım gitti 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 21, 2022, 23:09:44 »
LPG enjektörlerinin dip lastiklerine baktırın eğer tam sızdırmazlık sağlamıyorsa motor hava filtresi haricinde başka yerden hava emiş yaparsa zor çalışır,aynı zamanda elektrik tesisatında eziklik vs varmı detaylı bir kontrol ettirin,bazen tamirat esnasında yapılan küçücük bir hata çözülmesi zor arızalara neden olabiliyor,krank sensörünüde kontrol edin,araç daha önceden LPG'de ayar bozuk olarak çok gezdiyse oksijen sensörlerinden birinide bozmuş olabilir,yanlış bilgi giderse harita yine bozulur,ilk çalıştırmada kapalı döngüde çalıştığı için haritayı vs dinlemez hava soğukluğunu göre hareket ederek motor ısısını yükseltmeye uğraşır.
TOYOTA CORONA 3S FE