Gönderen Konu: Auris dizel yüke binince genleşme deposundaki suyu boşaltıyor.  (Okunma sayısı 1667 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • kisisel blog
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 267000
  • Model Yılı: '08
  • 7 kere teşekkür etti
Selamlar,
Aracımla ilgili çözemediğim bir problem var. Aracı sıkıştırdığımda veya uzun yokuşlarda genleşme deposundaki suyun büyük kısmını kapaktan atıyor. Araç fan açıyor, hararet yok, motorda yağa su karışması ya da tam tersi gibi durumlar yok. Genleşme deposuna motordan gelen su hafif köpürerek geliyor sonra bu köpükler kayboluyor.
 Öncesinde aşağıdaki olaylar yaşandı.
    • Araca motor komple motor yapıldı, 1000km sonra yolda hortum patladı hararet kısa süreliğine en yukarıya kadar çıktı. Usta contanın zarar görmediğini söyledi araçta herhangi bir problem olmadan 3000 km daha kullandım. Bu sırada araçta antifiriz yerine su vardı.
    • Motor yapıldıktan 3000km sonra bakım için ustaya gittim, antifiriz ekleyecekti genleşme deposunun içi gözükmediği için içine kum koyup temizlemeye çalışmasını söyledim küçük çakıl taşlarıyla temizlemeye çalıştı. Antifirizi max çizgisinin biraz üzerinde doldurdu çekeceğini söyledi. Antifirz olarak mavi ekledi, kırmızıda asit olduğu için bir yerlere zarar verebileceğini söyledi.
    • Ertesi gün aracın kalorifer peteği tıkalı olduğu için gidip onu temizlettim. Temizlik sonrası biraz devirli kullandım ve bu problem başladı.
    • İlk olarak genleşme deposunun kapağını yan sanayi japon ile değiştirdim. Sorun devam edince uzak bir yerde tanımadığım bi ustaya kalorifer peteğini iptal ettirdim bu adam havasını doğru alamadığı için yolda gelirken genleşme bidonunun hava alma kısmı yerinden fırladı. Hararet yükselmeye başlarken durdum. Yerine yan sanayi bidon taktık.
Corolla gurubunda da aynı sorunu yaşayan birine yazdım. Onun motor hiç ellenmemiş aracı 40-50 dakika 170 180 bandında kullanmış sonra bu problem başlamış. 4 aydır çözemediğini söyledi.
Bildiklerimiz bir damla, bilmediklerimiz bir okyanustur.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris dizel yüke binince genleşme deposundaki suyu boşaltıyor.
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2021, 22:13:51 »
Hocam araç 2008 model sanırım. 2008 model bir araca mavi değil kırmızı antifiriz konulur. Ben 2002 corollada kırmızı kullanıyorum. Biryerlere zarar verdiği falan yok. Eğer radyatörünüze güvenmiyorsanız ve araç geçmişinde uzun bir süre kireçli su ile devir daim yaptıysa kırmızı antifirizin bir yerleri delme ihtimali var doğrudur. Sorunuza gelirsek bence daha en başından ustadan kaynaklanıyor. Daha deneyimli bir usta incelesin aracınızı. Hangi ilde yaşadığınızı söylerseniz tavsiyelerde bulunabiliriz.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2021, 22:31:18 »
Sorunu çok araştırmaya gerek yok aracın contada hasar oluşmuş muhtemelen de 2. Gözden kesmiştir,şuanda yara ufak olduğu için yüke binince soğutma sistemine kompresör basıyor,sistemde hava olduğu içinde havayı kapaktan atmaya çalışıyor,motor üst kısım açılacak revizyon görecek,aynı zamanda silindir yüzeyide taşlama isteyebilir,motor yapılırken uygun tork değerlerinde sıkma yapılmadıysa contayı ezmişte olabilir,
Antifiriz konusuna gelecek olursak,renk ile iş yapılmaz motor metalleri neyi gerektiriyorsa o kullanılır,sizin yaptırmış olduğunuz kalorifer peteği temizlik işleminde motor ğzeinden yıkama yapıldıysa contaya zarar vermiştir çünkü o yıkama işleminde kuvvetli kimyasallar kullanılıyor,
Profil bilgilerinizde İstanbul da ikamet ettiğiniz gözükmekte,form üyemiz tem otodan randevu alarak giderseniz sorunu tek seferde kaliteli işçilik yaparak çözerler,sadece Toyota'ya hizmet vermektedir.
Tem oto iletişim;
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2021, 14:27:52 »
Araçta şu an yanlış antifriz var, 2008 auriste mavi değil kırmızı organik antifriz kullanılır, kitapçıkta da belirtilmiştir (mavi döküm blok, kırmızı alüminyum blok), buna istinaden inşallah sadece conta gitmiştir demek iyi bir temenni olacaktır.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • kisisel blog
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2021, 14:41:45 »
Sorunu çok araştırmaya gerek yok aracın contada hasar oluşmuş muhtemelen de 2. Gözden kesmiştir,şuanda yara ufak olduğu için yüke binince soğutma sistemine kompresör basıyor,sistemde hava olduğu içinde havayı kapaktan atmaya çalışıyor,motor üst kısım açılacak revizyon görecek,aynı zamanda silindir yüzeyide taşlama isteyebilir,motor yapılırken uygun tork değerlerinde sıkma yapılmadıysa contayı ezmişte olabilir,
Antifiriz konusuna gelecek olursak,renk ile iş yapılmaz motor metalleri neyi gerektiriyorsa o kullanılır,sizin yaptırmış olduğunuz kalorifer peteği temizlik işleminde motor ğzeinden yıkama yapıldıysa contaya zarar vermiştir çünkü o yıkama işleminde kuvvetli kimyasallar kullanılıyor,
Profil bilgilerinizde İstanbul da ikamet ettiğiniz gözükmekte,form üyemiz tem otodan randevu alarak giderseniz sorunu tek seferde kaliteli işçilik yaparak çözerler,sadece Toyota'ya hizmet vermektedir.
Tem oto iletişim;

Araca bu gün expertizde conta testi yaptırdım. genleşme kapağına renkli sıvıyı koyup kontrol ettiler. test negatif çıktı conta sağlam dediler. Petek temizleme işlemi petek motordan ayrılarak yapıldı sonra normal su ile kimyasaldan arındırıldı. Ek olarak expertizdekiler radyatör alt hortumunun normale göre daha soğuk olduğunu radyatör tıkalı olabileceğini söylediler. Tem oto'ya götürebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2021, 15:59:51 »
Araca bu gün expertizde conta testi yaptırdım. genleşme kapağına renkli sıvıyı koyup kontrol ettiler. test negatif çıktı conta sağlam dediler. Petek temizleme işlemi petek motordan ayrılarak yapıldı sonra normal su ile kimyasaldan arındırıldı. Ek olarak expertizdekiler radyatör alt hortumunun normale göre daha soğuk olduğunu radyatör tıkalı olabileceğini söylediler. Tem oto'ya götürebilirim.
Yapılan işlem ne şartlarda yapıldığını bilmediğim için bişey diyemem,ama devir düşükken sıkıntı olmuyorsa devir yükselince genleşme kabına su basıyorsa contada çivi ucu kadarda olsa yara var demektir,yanlış kullanılan antifirizde blokta silindir üst yüzeyinde çürümelere sebeb olabilir,sizinki ile benzer sorun (hatta aynı durum yapılan işlemler petek yıkama vs) Bursa'da bir tanıdığımın aracında 3 ay kadar önce oldu ve dediğim gibi kapak çürük conta yanık çıktı o da çeşitli testler yaptırdı ama sökülünce dediğim gibi çıktı,
Radyatör alt hortumu üste göre soğuk olması gayet normal çünkü üstten sıcak olarak giren su alttan soğutarak çıkmazsa motor hararet yapar, radyatör görevini yerine getiremiyor demektir,
Tem otoya götürmeniz isabetli olur,ustaları kalifiye kişiler ekip Toyota hakkında son derece bilgili kişiler ve yedek parça konusunda en kaliteli malzemeli kullanmaktalar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2021, 18:39:56 »
Benzer bir olayı yıllar önce  şirkete ait R12 de yaşadım,motor yapılmıştı,düz yolda normal hararette giden araba Bolu Dağına sardığımda yüksek hararet sonucu 2-3 kere camdan yapılı su kabını patlattı ve tabii ki conta yaktı,şehirlerarası sorun yarattı,orada burada üst kapak,conta değişimi işlemleri yapıldı.Benden sonra motor tekrar açılmış ve motor içindeki su kanallarının tıkalı olduğu görülmüş.Bunu da dikkate alın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • kisisel blog
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 08, 2022, 18:56:25 »
Merhabalar, radyatör değişimi ile sorunum çözüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2022, 20:18:18 »
Merhabalar, radyatör değişimi ile sorunum çözüldü.
Geçmiş olsun.demekki radyatör komple tıkanmış ve suyu soğutamaz hâle gelmiş su kanallardan geçmeden direk motora gidince hararet yükseltiyor ve genleşme kabına basıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • kisisel blog
  • 7 kere teşekkür etti
Radyatör degisimi sonrasi tekrar sorun başladı, motoru actik conta yanik cikti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2022, 16:08:45 »
Yapılan işlem ne şartlarda yapıldığını bilmediğim için bişey diyemem,ama devir düşükken sıkıntı olmuyorsa devir yükselince genleşme kabına su basıyorsa contada çivi ucu kadarda olsa yara var demektir,yanlış kullanılan antifirizde blokta silindir üst yüzeyinde çürümelere sebeb olabilir,sizinki ile benzer sorun (hatta aynı durum yapılan işlemler petek yıkama vs) Bursa'da bir tanıdığımın aracında 3 ay kadar önce oldu ve dediğim gibi kapak çürük conta yanık çıktı o da çeşitli testler yaptırdı ama sökülünce dediğim gibi çıktı,
Radyatör alt hortumu üste göre soğuk olması gayet normal çünkü üstten sıcak olarak giren su alttan soğutarak çıkmazsa motor hararet yapar, radyatör görevini yerine getiremiyor demektir,
Tem otoya götürmeniz isabetli olur,ustaları kalifiye kişiler ekip Toyota hakkında son derece bilgili kişiler ve yedek parça konusunda en kaliteli malzemeli kullanmaktalar.
Radyatör degisimi sonrasi tekrar sorun başladı, motoru actik conta yanik cikti.
Daha önce size yazmıştım,doğru çıkmış demekki siz dikkate almamıştınız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • kisisel blog
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2022, 22:13:22 »
Daha önce size yazmıştım,doğru çıkmış demekki siz dikkate almamıştınız.

Dikkate aldim ama ustaya kabul ettiremedim. Surekli contadan yapmaz contadan degil diyerek beni gereksiz yere bir sürü masrafa soktu ve psikolojik olarak yipratti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2022, 22:59:04 »
Dikkate aldim ama ustaya kabul ettiremedim. Surekli contadan yapmaz contadan degil diyerek beni gereksiz yere bir sürü masrafa soktu ve psikolojik olarak yipratti.
Gaza yüklenince veya ilk marş anında yedek depoda su taşırması vars direk kapak contası dan şüphelenmek gerekiyor onunda testi çok basit zaten usta olan anlar ma sizinki siusta değilmiş,ama yinede diğer değiştirdiğiniz parçalarda boşa değil 2n azından daha sağlıklı soğutma yapar,eski radyatörde tekrardan conta yakma riskide vardı.
TOYOTA CORONA 3S FE