0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sorunu çok araştırmaya gerek yok aracın contada hasar oluşmuş muhtemelen de 2. Gözden kesmiştir,şuanda yara ufak olduğu için yüke binince soğutma sistemine kompresör basıyor,sistemde hava olduğu içinde havayı kapaktan atmaya çalışıyor,motor üst kısım açılacak revizyon görecek,aynı zamanda silindir yüzeyide taşlama isteyebilir,motor yapılırken uygun tork değerlerinde sıkma yapılmadıysa contayı ezmişte olabilir,Antifiriz konusuna gelecek olursak,renk ile iş yapılmaz motor metalleri neyi gerektiriyorsa o kullanılır,sizin yaptırmış olduğunuz kalorifer peteği temizlik işleminde motor ğzeinden yıkama yapıldıysa contaya zarar vermiştir çünkü o yıkama işleminde kuvvetli kimyasallar kullanılıyor,Profil bilgilerinizde İstanbul da ikamet ettiğiniz gözükmekte,form üyemiz tem otodan randevu alarak giderseniz sorunu tek seferde kaliteli işçilik yaparak çözerler,sadece Toyota'ya hizmet vermektedir.Tem oto iletişim;
Araca bu gün expertizde conta testi yaptırdım. genleşme kapağına renkli sıvıyı koyup kontrol ettiler. test negatif çıktı conta sağlam dediler. Petek temizleme işlemi petek motordan ayrılarak yapıldı sonra normal su ile kimyasaldan arındırıldı. Ek olarak expertizdekiler radyatör alt hortumunun normale göre daha soğuk olduğunu radyatör tıkalı olabileceğini söylediler. Tem oto'ya götürebilirim.
Merhabalar, radyatör değişimi ile sorunum çözüldü.
Yapılan işlem ne şartlarda yapıldığını bilmediğim için bişey diyemem,ama devir düşükken sıkıntı olmuyorsa devir yükselince genleşme kabına su basıyorsa contada çivi ucu kadarda olsa yara var demektir,yanlış kullanılan antifirizde blokta silindir üst yüzeyinde çürümelere sebeb olabilir,sizinki ile benzer sorun (hatta aynı durum yapılan işlemler petek yıkama vs) Bursa'da bir tanıdığımın aracında 3 ay kadar önce oldu ve dediğim gibi kapak çürük conta yanık çıktı o da çeşitli testler yaptırdı ama sökülünce dediğim gibi çıktı,Radyatör alt hortumu üste göre soğuk olması gayet normal çünkü üstten sıcak olarak giren su alttan soğutarak çıkmazsa motor hararet yapar, radyatör görevini yerine getiremiyor demektir,Tem otoya götürmeniz isabetli olur,ustaları kalifiye kişiler ekip Toyota hakkında son derece bilgili kişiler ve yedek parça konusunda en kaliteli malzemeli kullanmaktalar.
Radyatör degisimi sonrasi tekrar sorun başladı, motoru actik conta yanik cikti.
Daha önce size yazmıştım,doğru çıkmış demekki siz dikkate almamıştınız.
Dikkate aldim ama ustaya kabul ettiremedim. Surekli contadan yapmaz contadan degil diyerek beni gereksiz yere bir sürü masrafa soktu ve psikolojik olarak yipratti.