Herkese merhaba, konu yanlış yerde açıldı ise taşınmasını rica ederim.
Yaris benzinli aracım var. Yaklaşık 1 ay kadar önce bakıma girdi sanayide. Rutin bakım ekstra olarak bujilerim değişti. 1 ay sonra sabah işe giderken bir şey yoktu ama akşam eve giderken aracım rölantide titremeye başladı. Bir terslik olduğunu anladım. Kenara çekip ustam ile görüştüm yavaş yavaş gidebilirsin dedi. Tabi eve gidene kadar motor ışığı sarı yandı zaman zaman yanıp söndü ama 50 km hızı geçmedim. Evelsi gün ustaya gittim. Ateşleme bobinleri kablolarını söktü taktı vs sonrada beraber teste çıktık. Ustalar aracı deneme amaçlı yüksek devirde basarlar bilirsiniz. Giderken gene araba devir almıyordu geri döndük. Elinde ateşleme bobini olmadığı için bir yerden alacağım dedi. Onlardan göndermesini istersek olmazsa geri iade almıyorlar dedi. Aracımla gitti oradaki arkadaş, döndüğünde ben içerde idim. Usta ile bir şey konuştuyorlardı. ( Aracımda ki sorun çözülmemiş ! ) Aracımı görünce dışarı çıktım, usta bir de sen dene dedi, bende denedim ama araç devir almıyor. Geri döndüm bırakman lazım dedi. Akşama doğruda işleri bitti, ateşleme bobinleri komple değişti ve buna bağlı olarak da bujileri yakmış. Bujilerde komple değişti. Kafama takılan sorunlar ise ateşleme bobinleri tek parça satılmıyor mu, hepsi mi değişmek zorundaydı? Bujilerin yanması konusuna gelince ben düşük devirde aracı getirdim ama ustanın öyle sert basması sonucu yanma ihtimali var mi ? Ayrıca bi buji takımına 550 tl verdim. Bujiler bildiğim kadarıyla 50 lira bişey, neden bu kadar maliyetli oldu buji takımı ? Gene benzer şekilde yanan bujiler tek tek değişmez miydi ? Her şeyi geçtim usta ateşleme bobinlerinden sonra aracı bana denemem amaçlı verdiğinde eğer sorun yok desem o şekilde teslim edecekti !? Son olarakda aracımda 100 tl ye yakın yakıt vardı o bitmiş üstüne birde 50 tl lik yakıt alınmış, o da bitmek üzereydi. Gezdiklerini düşünmüyorum ama bu kada benzin içer mi bi araba.. Görüş ve yorumlarınızı yazarsanız sevinirim...