Gönderen Konu: Saat ayarı bozuldu  (Okunma sayısı 793 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Saat ayarı bozuldu
« : Aralık 09, 2021, 07:48:53 »
Az önce arabaya bindim, çalıştırdım, 07.30 olması gereken saat 18.30 gösteriyor. Hatta 18.32 gösteriyor, cep telefonumla 2 dakika fark var. Dün akşam bir problem yoktu.

Durup dururken niye bozulur saat ayarı?

Bir de bunun saati kendiliğinden otomatik falan mı ayarlanıyor, biz mi menüden ayarlıyoruz? Yani saat dilimi şaşırması falan mı, yoksa başka bir şey mi var?

Toyota Club Türkiye

Saat ayarı bozuldu
« : Aralık 09, 2021, 07:48:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Saat ayarı bozuldu
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2021, 09:24:49 »
Aküden mi çekiyor bilmiyorum ama akü azalmış olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2021, 11:47:51 »
Az önce arabaya bindim, çalıştırdım, 07.30 olması gereken saat 18.30 gösteriyor. Hatta 18.32 gösteriyor, cep telefonumla 2 dakika fark var. Dün akşam bir problem yoktu.

Durup dururken niye bozulur saat ayarı?

Bir de bunun saati kendiliğinden otomatik falan mı ayarlanıyor, biz mi menüden ayarlıyoruz? Yani saat dilimi şaşırması falan mı, yoksa başka bir şey mi var?

Aracınızın internet bağlantısı olmadığı varsayılırsa saat diliminle alakası yok. Menüyü tam bilmiyorum ama, multimedyanız yada ekran ayarlarınız üzerinden kendiniz ayarlamalısınız.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2021, 15:58:55 »
Aracınızın internet bağlantısı olmadığı varsayılırsa saat diliminle alakası yok. Menüyü tam bilmiyorum ama, multimedyanız yada ekran ayarlarınız üzerinden kendiniz ayarlamalısınız.

İnternet bağlantısı yok ama multimedyanın kullanım kılavuzunda diyor ki "gps ile güncellenme seçeneği var.Bu seçeneği kapatırsanız elle ayarlayabilirsiniz, açık ise gps ile güncellenir". Aslında sormak istediğim de bu. Araç gece üstü kapalı otoparkta duruyor. Dün akşam 20:00 gibi park ettim. Sabah 18:30 göstermese akşamdan kaldı, açık havaya çıkınca düzelir diyecektim ama niyeyse saat 18:30 idi sabah. İş çıkışı yeniden bakacağım kendiliğinden düzelmiş mi diye. Bir de kontrol edeyim bakayım, menüde gerçekten gps gibi bir seçenek mi var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2021, 16:59:27 »
İnternet bağlantısı yok ama multimedyanın kullanım kılavuzunda diyor ki "gps ile güncellenme seçeneği var.Bu seçeneği kapatırsanız elle ayarlayabilirsiniz, açık ise gps ile güncellenir". Aslında sormak istediğim de bu. Araç gece üstü kapalı otoparkta duruyor. Dün akşam 20:00 gibi park ettim. Sabah 18:30 göstermese akşamdan kaldı, açık havaya çıkınca düzelir diyecektim ama niyeyse saat 18:30 idi sabah. İş çıkışı yeniden bakacağım kendiliğinden düzelmiş mi diye. Bir de kontrol edeyim bakayım, menüde gerçekten gps gibi bir seçenek mi var.

Eger uydudan gps ile otomatik ayarlandiysa guncel saatten 3 saat oncesini gosterir..saati gps ten otomatik almak icin +3 olarak isaretlemelisiniz.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007