Gönderen Konu: araç kilitlendi çalışmıyor immobilizer sorunu  (Okunma sayısı 823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
araç kilitlendi çalışmıyor immobilizer sorunu
« : Aralık 07, 2021, 08:45:49 »
iyi günler

geçen hafta ikinci el toyota yaris 2004 1,3 sol paket araç satın aldım. arabanın bütün yedek anahtarlarınıda verdiler. 
her zaman için mevcut resimdeki 1 numaralı anahtarı kullanıyordum. ama deneme amaçlı yedek anahtarları da bir deneyim dedim.
resimdeki 2 numaralı anahtarı kontağa taktığımda araba çalışmadı. önce anlamadım ne olduğunu, sonra bütün göstergeler sapıttı yanıp yanıp sönmeye başladı.
anahtar bozuk sandım ve 1 numaralı anahtarı soktum bu sefer oda çalışmadı. daha sonra 3 ve 4 numaralı anahtarları da denedim, onlarda çalıştırmadı.
araba 4 gündür yatıyor çalıştıramadım.
akü başlarını söktüm 1 gün bekledim düzelir mi diye gene sonuç yok.

araştırmalarım sonucunda birkaç uygulama buldum, fren gaz pedallarına basarak 5 defa gaz, 6 defa fren uygulamasını yaptım sonuç alamadım.

anladığım kadarı ile 3 ve 4 numaralı anahtarlar arabanın orjinal anahtarları, araba kendini kitlese bile o anahtarların her türlü çalışması lazım diye düşünüyorum ama çalıştırmıyor.

bu konuda bana ne önerebilirsiniz. 

Toyota Club Türkiye

araç kilitlendi çalışmıyor immobilizer sorunu
« : Aralık 07, 2021, 08:45:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: araç kilitlendi çalışmıyor immobilizer sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2021, 12:08:35 »
Bende de 2007 yaris var . İki tane anahtari var. Sordum herkese 2 tane anahtar veriliyor dendi.
1 kumandali 1 tane kumandasiz. Diger kumandaliyi ( 5 ve 3)anlayamadim.

Yani 2 ve 4 vardi. 1 snradan yapilmis. ( Ben de yaptirdim)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007