0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba, güncel toyota yaris bence yaris ruhunu taşımıyor. bunu yaris kullanıcısı olarak söylüyorum.mazda ile toyotanın işbirliği neticesinde mazda 2 nin, toyota yaris olarak sunulmuş hali gibi duruyor. yaris içi son derece ferah bir araba iken, güncel modelde bu ferahlık ön ve arka kısımda kaybolmuş.
Balaban bey yanılıyorsunuz. Mazda 2 olsa ruhu olurdu. Toyota mühendisleri rav4, camry ile başlayıp corolla, chr ile devam eden tasarım anlayışlarını yarisle de devam ettirdikleri için öyle olmuştur. Yaris, ABD'de Mazda 2 ile birlikte aynı olarak satılırken; Avrupa'da Toyota'nın yariste karar kılmışlar. ABD'deki Yaris ve Mazda 2, güncel Mazda 3'ün küçük kardeşi olduğundan çok daha estetik. Avrupa versiyon ise corollanın küçük kardeşi olduğundan çok estetik olmasa da yine de güzel gözüküyor bence. B segment standartlarına göre de iç hacmi yeterli. Tavanın alçalıp daha yere yakın oturuş pozisyonu her markada tercih ediliyor son yıllarda.
Mutlu bey, ben sadece kendi görüşümü belirtmek istedim. İki gün önce Plazada yeni Yaris'i inceledim. Yaris kullanıcısı olarak bana kendimi iyi hissettirmedi. Yaris içi ferah bir araba iken o ferahlık kaybolmuş. Biraz evvel internette 2020 model Mazda 2'leri inceledim. Direksiyon simidi, klima butonları falan bildiğiniz yeni Toyota Yaris benzerlik gösteriyor.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2020-model-3000-km-de-sifir-969812111/detay
İlandaki Mazda 2 kasası gerçekten güzel. Nedense Mazda, Türkiye de Toyota gibi geniş bir ağ kuramadı.