Gönderen Konu: Premium 2015 1.4D 2bin Devir Altında gelen ses  (Okunma sayısı 462 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Premium 2015 1.4D 2bin Devir Altında gelen ses
« : Aralık 04, 2021, 22:17:47 »
Arkadaşlar ben aracı yeni aldım, normal mi emin degilim bu yüzden sorma gereği hissettim. Arac 98bin km de.

Araçta gaza basarken hızlanma amaçlı eger devir 2bin altinda ise bir carlamaya benzer ses geliyor ama mesela 3bin devir seviyelerinde vites atıp vites yükselttik ten sonra araç 2bin devir üstünde kalıyor ise ses gelmiyor, yada rampa yukarı giderken örneğin 5 inci viteste devir düşerse ve ben hızlanmak icin vites küçültmeden sadece gaza yüklenirsem yine geliyor ancak deviri 2bin üstünde tutarak vites küçültüp sonra yine vites atarsam sorun olmuyor. Araç manuel arkadaşlar.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Toyota Club Türkiye

Premium 2015 1.4D 2bin Devir Altında gelen ses
« : Aralık 04, 2021, 22:17:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Premium 2015 1.4D 2bin Devir Altında gelen ses
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2021, 23:32:30 »
2 bin devir altında vites düşmeden devam etmeye çalıştığınızda ses gelmesi Gayet normal bir durum, şanzıman can çekişiyor size ses olarak bildiriyor,bi zahmet vites düşte rahatlayak diyor :)
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Premium 2015 1.4D 2bin Devir Altında gelen ses
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2021, 09:15:45 »
2 bin devir altında vites düşmeden devam etmeye çalıştığınızda ses gelmesi Gayet normal bir durum, şanzıman can çekişiyor size ses olarak bildiriyor,bi zahmet vites düşte rahatlayak diyor :)

Teşekkürler 😁