Herkese merhaba ,
94 model corona aracımda yakın zamanda tork konvertörü sorunu yaşadım önce tamir ettirdim ve mobil atf 220 yani dex 2 yağ ile kullandım. 2 ay sonra tork konvertöründe yağ kaçağı ve sesler gelmeye başlayınca çıkma bir konvertör bulduk. bu arada tamir sonrasında mobil yağ ile vites geçişleri sorunsuz ancak ilk konumlandırma da yani r veya d ye alırken güçlü bir vuruntu oluyordu. şimdi çıkma konvertörde yağ kacagı yada vites geçişleri yine sorunsuz ancak farklı marka bir yağ kullanmamıza rağmen ilk vites geçişinde (d ve r gibi) yine güçlü bir vuruntu ayrıca araç ısındıktan sonra boşta iken devir gayet güzel ama vitese alındığında stop etme sorunları başladı. Özetle ben sorunun yağda olduğunu düşünüyorum. Ve tekrar yağ değişimi yaptırmak istiyorum ancak bir yerlerde okuduğum kadarı ile dex 2 yağlar için bizim şanzımanlara ölüm sebebidir dendiğini okumuştum. dex 3 ile değiştirmek istiyorum lakin katalogda dex 2 yağ önerisi var ki mobilin dex 2 yağında bile vuruntu sorunu yaşamaktayım. Lütfen bana 94 model corona için en sorunsuz olacak yağ model ve markasını söylerseniz sevinirim.