Gönderen Konu: katalitik konvertör arızası  (Okunma sayısı 1309 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '05
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
katalitik konvertör arızası
« : Aralık 02, 2021, 11:57:04 »
s.a arkadaşlar, aracımı dün tuvtürk muayene istasyonuna götürdüm, egzoz muayenesinde değerler yüksek çıktı 157000 binde benzinli lpg yok ve muayeneden geçemedim, sanayinin yolunu tuttum egzozcu arkadaş katalitik konvertör arızası olduğunu söyledi neyse bende değiştir dedim değiştirdi usta , bana dedi egzoz testini burda sanayide yaptır işkillendim biraz, nie dedim abi orda çok uğraştırıyorlar burda sıkıntı olmaz, neyse sanayide yaptırdım geçti sorunsuz, ekstradan 90 tl de egzoz testine verdim, tuvturkde 1 hakkım daha olmasına rağmen, neyse gelelim konuya, yan sanayi konvertör taktırmamın bir sıkıntısı olurmu? usta değiştirirken eskiyide koy dedim bagaja, başında duramadım işim vardı, bu söküp verdiği orjinal parçamıdır? yeni tağtığı parçada resimdeki ürün, eski çıkma parçayı onartma şansım varmı acaba?
( bu arada aracı yazında göstermiştim egzozcuya boguk ses geliyordu egzozdan, özellik 2 ve 3 viteslerde, biri gene katalitik konvertör arızası sesi, başka birine götürdüm oda birşey yok sağlam dedi, ama şuan konvertör değişince o ugultu sesi kesildi,)

Toyota Club Türkiye

katalitik konvertör arızası
« : Aralık 02, 2021, 11:57:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: katalitik konvertör arızası
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2021, 14:18:56 »
Sanayide içini söküp temizliyorlar,bir süre gidiyor,isterseniz bu çıkan parçayı temizletin yedekte dursun,yeni takılan parça da gittiği kadar gider,usta doğru söylemiş,genelde tuv ve sanayideki ölçümlerde fark oluyor,önemli olan sorununuzun çözülmesi.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2021, 19:32:10 »
Geçmiş olsun,
Ustanın dediği gibi egzost muayenesini dışarıda yaptırmak daha garantili ,en azından uğraşmıyorsunuz.
Bu arada katalitik konvertor değişimi ne kadar tuttu,mahsuru yoksa yazarsanız başka arkadaşlar içinde fikir olur.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2021, 23:23:35 »
Merhabalar,
Size verdiği parçanın içini kontrol edermisiniz içindeki taş yerinde duruyormu?
Zira o taş çok değerli eskisi bile çok para ediyor,o yüzden içini boşaltıyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '05
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 03, 2021, 10:51:53 »
Geçmiş olsun,
Ustanın dediği gibi egzost muayenesini dışarıda yaptırmak daha garantili ,en azından uğraşmıyorsunuz.
Bu arada katalitik konvertor değişimi ne kadar tuttu,mahsuru yoksa yazarsanız başka arkadaşlar içinde fikir olur.

teşekkür ederim, usta 1000 tl dedi 900 tl olarak anlaştık, yazın başka bir usta 700 tl fiyat vermişti

Mesaj Birleştirildi: Aralık 03, 2021, 10:54:37
Merhabalar,
Size verdiği parçanın içini kontrol edermisiniz içindeki taş yerinde duruyormu?
Zira o taş çok değerli eskisi bile çok para ediyor,o yüzden içini boşaltıyorlar.

telden başka birşey göremiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2021, 11:52:08 »
900 TL'ye çok uygun bir işlem olmuş takılan kat.aracınıza uugunmu araştırdınızmı,Antalya sanayisinde Arslan usta var sadece Vw araçlarına bakıyor onun başına gelen bir iş vardı,izlemenizi tavsiye ederim,bide size verdikleri parça sizin araçtan sökülen parçamı takip ettiniz mi.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 03, 2021, 11:53:28
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2021, 12:38:17 »
Ahlak,haram yeme konusunda geldiğimiz durum çok vahim; videoyu izledikten sonra artık kime nasıl güveneceğimiz tartışılır,piyasanın durumuna sorularıyla dikkat çeken Ümit Şahantimor beye teşekkür ederim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2021, 13:19:06 »
900 TL'ye çok uygun bir işlem olmuş takılan kat.aracınıza uugunmu araştırdınızmı,Antalya sanayisinde Arslan usta var sadece Vw araçlarına bakıyor onun başına gelen bir iş vardı,izlemenizi tavsiye ederim,bide size verdikleri parça sizin araçtan sökülen parçamı takip ettiniz mi.

Ben 22 senelik sanayi geçmişimde bunun gibi binlerce olay ile karşılaştım, karşılaşmaya da devam ediyorum maalesef, şunu da hep söylüyorum yine tekrarlayacağım (videodaki usta gibi aracı arkadaşına güvenen kullanıcıyı tenzih ediyorum) kimse kusura bakmasın hakkını isteyen usta'ya "ooo çok istedin usta" diyen kullanıcı bu olaylara "müstehak".

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2021, 15:39:32 »
Ben 22 senelik sanayi geçmişimde bunun gibi binlerce olay ile karşılaştım, karşılaşmaya da devam ediyorum maalesef, şunu da hep söylüyorum yine tekrarlayacağım (videodaki usta gibi aracı arkadaşına güvenen kullanıcıyı tenzih ediyorum) kimse kusura bakmasın hakkını isteyen usta'ya "ooo çok istedin usta" diyen kullanıcı bu olaylara "müstehak".
Abi malesef geldiğimiz nokta çok vahim durumda,Usta'nın hakkını istemesine hiç sözüm yok ama " o kalifiye ustayı " bulabilirsem, malesef o kadar üç kağıt dönüyorki piyasada ben bile sanayiye gitmeye korkar oldum,dediğin gibi benimde 20 yıldan fazladır sanayi geçmişim var bulunduğum bölgedeki sanayide birçok ustayla selamımız merhabamız var ama işte amaaa.
TOYOTA CORONA 3S FE