Merhabalar öncelikle tüm foruma selamlar.
2016da 1.6 auris avdance skypack ile başlayan otomobil maceramız 5 yıl 85.000km sonunda corolla ile devam ediyor.
Öncelikle ne kadar hybrid merak edip istesekte fiyatlardan dolayı malesef kısmet olmadı.
Aslında bir bayide denk geldiğimiz yaris 1.5 hybridi satın almaya karar versekte son aşamada yarisin iç mekan ve bagaj hacminden dolayı vazgeçmek zorunda kaldık.
Yaristen vazgeçtikten sonra piyasa bir hayli kötü hâl almaya başladı , aradan geçen 2-3 aylık süreçten sonra Corolla 1.5 Dream Mds yakalamayı başardık.
Araç henüz 1.000kmde olmasına rağmen edindiğim tecrübeleri aktarmak istiyorum.
İlk olarak 1.5 motorun 1.6ya göre hantal kalırmı soru işaretleri kafamdan silinmiş oldu yeni corollanın performansı bizim için gayet yeterli geldi.
Yeni cvt kalkış dişlisi ile birlikte eski araca göre kalkışlarda önemli ölçüde canlı hissettiriyor.
Şuanlık bendenmi kaynaklı veya olması gerekenmi bu bilmiyorum , düşük hızlarda dur kalk trafikte dişliden cvt kasnağına geçişine denk geliyorum sürekli. Araç kararsız kalıyormuş gibi hissediyorum.
Araç tam kalkış dişlisini bırakıp kasnağa geçtiğinde trafik gereği yavaşladığım süreçte yaşıyorum bunu.
Ekstra olarak direksiyon arkasında paddle shift olsaydı çok daha güzel olabilirdi , manuel mod eskisine göre çok daha seri ve kararlı çalışıyor.
Eski araçla kıyasladığımda iç mekan konsol trim kalitesi gayet güzel duruyor. (Auris ön konsoluna biraz bastırınca çatırdıyordu)

Kapılar eski aracımıza göre çok ağır ve tok hissettiriyor. Yol izolasyonu çok olmasada bir tık daha iyi diyebilirim asfalt sesi için.
Alışamadığım tek bir konu auriste anahtarı cebimizden hiç çıkarmazdık

. Anahtarsız giriş ve çalıştırmaya bayağı alışmışız.
Kablosuz sarj güzel çalışıyor fakat carplay kablolu çalıştığı için pek kullanılmayacak gibi.
Yakıt konusuna değinecek olursam beni etkileyen en önemli nokta buydu. Eski aracımla yaptığım aynı güzergahlarda 1,5-2 lt farketti araç yeni olmasına rağmen. İlk 1.000km ortalaması yol bilgisayarına göre 5.8lt.
Bir kaç fotoğraf ekleyip bitirmek istiyorum. Teşekkür ederim. Kazasız belasız sürüşler dilerim.