Gönderen Konu: Gitti auris geldi corolla  (Okunma sayısı 838 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 70
  • Model Yılı: '16
  • 20 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Gitti auris geldi corolla
« : Kasım 30, 2021, 00:29:23 »
Merhabalar öncelikle tüm foruma selamlar.

2016da 1.6 auris avdance skypack ile başlayan otomobil maceramız 5 yıl 85.000km sonunda corolla ile devam ediyor.

Öncelikle ne kadar hybrid merak edip istesekte fiyatlardan dolayı malesef kısmet olmadı.
Aslında bir bayide denk geldiğimiz yaris 1.5 hybridi satın almaya karar versekte son aşamada yarisin iç mekan ve bagaj hacminden dolayı vazgeçmek zorunda kaldık.

Yaristen vazgeçtikten sonra piyasa bir hayli kötü hâl almaya başladı , aradan geçen 2-3 aylık süreçten sonra Corolla 1.5 Dream Mds yakalamayı başardık.

Araç henüz 1.000kmde olmasına rağmen edindiğim tecrübeleri aktarmak istiyorum.

İlk olarak 1.5 motorun 1.6ya göre hantal kalırmı soru işaretleri kafamdan silinmiş oldu yeni corollanın performansı bizim için gayet yeterli geldi.

Yeni cvt kalkış dişlisi ile birlikte eski araca göre kalkışlarda önemli ölçüde canlı hissettiriyor.
Şuanlık bendenmi kaynaklı veya olması gerekenmi bu bilmiyorum , düşük hızlarda dur kalk trafikte dişliden cvt kasnağına geçişine denk geliyorum sürekli. Araç kararsız kalıyormuş gibi hissediyorum.
Araç tam kalkış dişlisini bırakıp kasnağa geçtiğinde trafik gereği yavaşladığım süreçte yaşıyorum bunu.
Ekstra olarak direksiyon arkasında paddle shift olsaydı çok daha güzel olabilirdi , manuel mod eskisine göre çok daha seri ve kararlı çalışıyor.

Eski araçla kıyasladığımda iç mekan konsol trim kalitesi gayet güzel duruyor. (Auris ön konsoluna biraz bastırınca çatırdıyordu) :)
Kapılar eski aracımıza göre çok ağır ve tok hissettiriyor. Yol izolasyonu çok olmasada bir tık daha iyi diyebilirim asfalt sesi için.

Alışamadığım tek bir konu auriste anahtarı cebimizden hiç çıkarmazdık :). Anahtarsız giriş ve çalıştırmaya bayağı alışmışız.

Kablosuz sarj güzel çalışıyor fakat carplay kablolu çalıştığı için pek kullanılmayacak gibi.

Yakıt konusuna değinecek olursam beni etkileyen en önemli nokta buydu. Eski aracımla yaptığım aynı güzergahlarda 1,5-2 lt farketti araç yeni olmasına rağmen. İlk 1.000km ortalaması yol bilgisayarına göre 5.8lt.

Bir kaç fotoğraf ekleyip bitirmek istiyorum. Teşekkür ederim. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Toyota Club Türkiye

Gitti auris geldi corolla
« : Kasım 30, 2021, 00:29:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
Ynt: Gitti auris geldi corolla
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2021, 08:06:54 »
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. öyle bir zamana geldik ki araba bulmak, araba almak neredeyse imkansız bir hal aldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2021, 08:21:12 »
Hayırlı olsun. 1.5 motor almasaydınız keşke, kendisi aşşağılık bir motordur da:) Şaka şaka, memnun olmanıza sevindim, bende de aynısı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2021, 08:58:43 »
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.. Yakıt değerleriniz araç yeni olmasına rağmen gayet iyi, Neredeyse hibrite yaklaşmışsınız :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2021, 10:05:54 »
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. öyle bir zamana geldik ki araba bulmak, araba almak neredeyse imkansız bir hal aldı.

Teşekkür ederim. Malesef öyle aracı satıp yeni araç bulana kadar zam yediğimiz bir piyasa.

Mesaj Birleştirildi: [time]30 Ksm, 2021 10:08[/time]
Hayırlı olsun. 1.5 motor almasaydınız keşke, kendisi aşşağılık bir motordur da:) Şaka şaka, memnun olmanıza sevindim, bende de aynısı var.
Başka seçeneğimiz yoktu abi :) belki HB Corolla olsaydı aklım oraya kayabilirdi

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2021, 10:09:26
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.. Yakıt değerleriniz araç yeni olmasına rağmen gayet iyi, Neredeyse hibrite yaklaşmışsınız :)
Teşekkür ederim abi daha iyileri sizin olsun. Zaman geçtikçe biraz daha düşer umarım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2021, 10:19:31 »
Hayırlı uğurlu olsun Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Tekerine taş değmesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2021, 11:02:04 »
Hayırlı olsun aracınız,iyi günlerde kullanın ,kazasız belasız cezasız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2021, 11:55:14 »
Hayirli olsun. Ben de yarisi otomatige cevireyim diye heveslenmistim ama artik imkansiz oldu...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2021, 15:19:59 »
Merhabalar öncelikle tüm foruma selamlar.

2016da 1.6 auris avdance skypack ile başlayan otomobil maceramız 5 yıl 85.000km sonunda corolla ile devam ediyor.

Öncelikle ne kadar hybrid merak edip istesekte fiyatlardan dolayı malesef kısmet olmadı.
Aslında bir bayide denk geldiğimiz yaris 1.5 hybridi satın almaya karar versekte son aşamada yarisin iç mekan ve bagaj hacminden dolayı vazgeçmek zorunda kaldık.

Yaristen vazgeçtikten sonra piyasa bir hayli kötü hâl almaya başladı , aradan geçen 2-3 aylık süreçten sonra Corolla 1.5 Dream Mds yakalamayı başardık.

Araç henüz 1.000kmde olmasına rağmen edindiğim tecrübeleri aktarmak istiyorum.
Hocam hayırlı uğurlu olsun. Aurisi yazın satıyorum, birisiyle anlaştım demiştin. Daha yakın zamanda mı elden çıkardın? Keşke yeniden sorsaydım sana. Kaça satıp kaça aldığın konusunda da bilgi verebilir misin bize?

İlk olarak 1.5 motorun 1.6ya göre hantal kalırmı soru işaretleri kafamdan silinmiş oldu yeni corollanın performansı bizim için gayet yeterli geldi.

Yeni cvt kalkış dişlisi ile birlikte eski araca göre kalkışlarda önemli ölçüde canlı hissettiriyor.
Şuanlık bendenmi kaynaklı veya olması gerekenmi bu bilmiyorum , düşük hızlarda dur kalk trafikte dişliden cvt kasnağına geçişine denk geliyorum sürekli. Araç kararsız kalıyormuş gibi hissediyorum.
Araç tam kalkış dişlisini bırakıp kasnağa geçtiğinde trafik gereği yavaşladığım süreçte yaşıyorum bunu.
Ekstra olarak direksiyon arkasında paddle shift olsaydı çok daha güzel olabilirdi , manuel mod eskisine göre çok daha seri ve kararlı çalışıyor.

Eski araçla kıyasladığımda iç mekan konsol trim kalitesi gayet güzel duruyor. (Auris ön konsoluna biraz bastırınca çatırdıyordu) :)
Kapılar eski aracımıza göre çok ağır ve tok hissettiriyor. Yol izolasyonu çok olmasada bir tık daha iyi diyebilirim asfalt sesi için.

Alışamadığım tek bir konu auriste anahtarı cebimizden hiç çıkarmazdık :). Anahtarsız giriş ve çalıştırmaya bayağı alışmışız.

Kablosuz sarj güzel çalışıyor fakat carplay kablolu çalıştığı için pek kullanılmayacak gibi.

Yakıt konusuna değinecek olursam beni etkileyen en önemli nokta buydu. Eski aracımla yaptığım aynı güzergahlarda 1,5-2 lt farketti araç yeni olmasına rağmen. İlk 1.000km ortalaması yol bilgisayarına göre 5.8lt.

Bir kaç fotoğraf ekleyip bitirmek istiyorum. Teşekkür ederim. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Hocam hayırlı uğurlu olsun. Aurisi yazın sorduğumda satış aşamasında demiştin daha yeni mi satabildin? Keşke ara ara sorsaydım sana :) Aracı kaça satıp kaça aldığın konusunda da bilgi verebilir misin bizlere?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2021, 16:06:37 »
Hocam hayırlı uğurlu olsun. Aurisi yazın sorduğumda satış aşamasında demiştin daha yeni mi satabildin? Keşke ara ara sorsaydım sana :) Aracı kaça satıp kaça aldığın konusunda da bilgi verebilir misin bizlere?

Merhabalar. Teşekkürler daha iyileri sizin olsun.

Aurisin satışını 6 eylülde verdik. İş yerinden arkadaş araç arıyordu ona nasip oldu.
Fiyat yazmak doğru olurmu bilmiyorum ama 180.000₺ olarak satıldı. Ozamanki piyasaya göre normal fiyattı benim için :)

Araç ötv muaf olduğu için satış izni çıkarılması , değer biçilmesi derken süreç uzuyor malesef. Hatta alıcı ile temmuz ayında sözleştik anlaştık. Sağolsun onlarda bekledi bizim aracın mahkemeden satış izni çıkmasını.

Satıştan sonra tabi yeni araç için tekrar araç alım izni vs. derken piyasa sürekli yukarı doğru ilerledi.
Fakat 2 aylık bir süreçte araç bulamadık. Çip krizi , dolar artışı derken piyasada yükseldi. Bu sıradada elimizdeki paranın değerini birazda olsa kaybettik alacağımız araç fiyatı biraz daha arttı malesef.

Benzinli flame yada hybrid dream düşünüyorduk.
Yaşanan süreçten dolayı benzinli dream seçmek zorunda kaldık. Bu süreçte donanım paketi seçmekte çok zor bayilere genellikle gelen 10 aracın 8i benzinli dream şeklindeydi. ( anahtarsız giriş ve çalıştırma dışında dert edindiğim bir konu yok gerçi yada alışkanlık olmuş diyebiliriz )

Görüştüğüm bayi ile 1 ekimde anlaşıp fiyat sabitlemesiyle 25 ekim teslimat olarak el sıkıştık.
Fakat araç teslimatı 17 kasıma ertelendi. Bu süreçte gelen zamlardan etkilenmeyip liste fiyatından 17 kasımda aracı almış olduk.