Gönderen Konu: 2001 1.6 vvti Corolla Yol Bilgisayarı Hk.  (Okunma sayısı 1295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
2001 1.6 vvti Corolla Yol Bilgisayarı Hk.
« : Kasım 25, 2021, 20:49:33 »
Merhabalar,

Corollamın yol bilgisayarı ışığı bugün gitti. Sanırsam içerisindeki ampüller ömrünü yitirmiş bulunmakta. Yazılar vs. ile ilgili herhangi bir problemim bulunmamakta. Daha öncesinde klima kontrol paneli ışıklarını kendim değiştirerek tamir etmiştim fakat internetteki video ve görsellerden yardım almıştım. Yol bilgisayarı ile ilgili herhangi bir görsel veya videoya internet üzerinden ulaşamadım. Bu ışıkların değiştirilmesi konusunda yardımcı olabileceğiniz söküm değişim vs. gibi görsel veya videolarınız varsa yardımcı olabilir misiniz? Yardımcı olabilmesi adına alt kısma yol bilgisayarının eski çalışır halde ki görüntüsünü bırakıyorum. Şuanda o yeşil ışık yanmıyor.

https://www.hizliresim.com/99jfdj2

Mesaj Birleştirildi: [time]26 Ksm, 2021 20:30[/time]
Kimsenin elinde görsel veya video yok sanırım, en azından bu konu hakkında söküm ampullerin yeri hakkında bilgisi olanlar varsa bu konu altında yorum olarak atarsa sevinirim. En azından deneyimlerinizi paylaşın yardımcı olabilmesi adına.

Toyota Club Türkiye

2001 1.6 vvti Corolla Yol Bilgisayarı Hk.
« : Kasım 25, 2021, 20:49:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 1.6 vvti Corolla Yol Bilgisayarı Hk.
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2022, 00:59:16 »
Merhabalar,

Yol bilgisayarının söküm işlemi çok zor değil.
Yol bilgisayarını sökebilmek için ilk önce altındaki havalandırma kanallarını Plastik bir pena ile sökmen gerekiyor.
Sonrasında yol bilgisayarı parçasını tutan iki adet civata mevcut. Bunları 10mm lokma tornavida ile sökerek çıkarabiliyorsun.
Sonra arkasında yıldız vidaları sökerek elektronik karta ulaşabilirsin.

Benim aracımda ses açma kapama tuşu bozulmuştu. Ses kontrolü yapamıyordum onu tamir etmek için söktüm. Tamirini yaptım şu anda güzel çalışıyor.
Aydınlatma ışıkları elektronik devre üzerinde led olarak montajlı kontrol ederek değiştirilir diye düşünüyorum.
Işıkların tamamı gittiyse arada bir flex kablo var onda bir problem olmuş olabilir.

Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 171500
  • Model Yılı: '00
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2022, 22:32:38 »
Merhabalar,
Sorununuz çözüldü mü bilemiyorum, elimdeki resimleri maalesef bulamadım. 2000 Model 1.6 VVT-i Terra'm için bu işlemi 2008 yılında yapmıştım. Ben yeşil renk sevmediğim için o dönemlerde çok moda olan mavi renkten yana kullanmıştım tercihimi.
Zaten yol bilgisayarı ve radyo ekranını aydınlatan tek bir ampul var. Ufak, dipsiz bir ampul. Ben onu çıkarıp, devre kartından kablo çekerek 12v ile direkt olarak çalışabilen şerit ledlerin 3'lü bir parçasını kullanmıştım. Sene 2022 oldu hala ilk günkü gibi çalışıyor.

Ekranı mavi yapmışken, radyo tuşlarının ledlerini de sökerek mavi led ile değiştirmiştim. Hazır yapmışken havalandırma kumandalarına beyaz, gösterge ekranına da beyaz ve mavi led yapmıştım. Mavi uzun yolda göz yormasın diye bir anahtara bağlı. İstediğim zaman sadece beyaz olarak kullanabiliyorum.

Bahsettiğim gibi 2008 yılında yaptığım bu değişikliklere ait resimleri maalesef bulamadım. Ama size şuan görüntüsünü atmak için dün bir iki resim çektim. Resimleri biraz alel acele çektim ama herhalde fikir verecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 309000
  • Model Yılı: '01
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2022, 17:45:23 »
Ekrandaki saat ayarını yapamadım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
🦅

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 171500
  • Model Yılı: '00
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2022, 22:46:45 »
Merhaba, Kontak ACC konumunda iken "Mode" tuşuna basılı tutarak ayarlayabilirsiniz. Kolay gelsin