0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar aracımı alalı 1 ay oldu, ve bu aracın yol bilgisayarını hiç beğenmedim. Yada ben hala çözemedim.Eski araçlarımda ortalama tüketim verisini verirken ortalama hızıda kolayca görebileceğim bir seçenek vardı bunda bir türlü bulamadım.Birde sanırım bunda tek ortalama tüketim gösteren bilgi ekranı var. Yine eski araçlarımda trip A ve trip B için ayrı ayrı tüketim verileri sunuyordu böylelikle birini her yakıt alımında sıfırlarken diğerini uzun süreli ölçüm yapma imkanı bulabiliyordum.Eğer bunda da böyle bir durum varsa bana biri öğretebilir mi?
Hybrid arabada 15.000km kullanımdan sonra ekran tüketim değerinin 0,3lt az yazdığını tespit ettim. Pompa ölçümü yaptım bir senelik. Her aldığım yakıtı not ettim. Lastik basınçlarım 34-36psi arasıYol bilgisayarında trip a - trip b yok ama ara kesmeler var. Yani total tüketim için pompa hesabı yapacağız. Ara tüketim için multimedya ekranında güncelle seçeneğine tıklayacağız. O ekranda geçmiş ortalamalar kaydediliyor. Trip a, trip b, trip c, trip d…. Sadece total yok.
Şuan gerçekten çok üzüldüm, yıl olmuş 2021 ve 2001de çıkardıkları yol bilgisayarının üstüne hiç mi geliştirme yapmaz bi firma. Benim E11 corollamda da aynı tür bilgileri görebiliyordum.@Mutlu Tekir (30216) Anlık tüketim çok can sıkan bir durum olduğu için rakam göstermemesi daha iyi bir yandan Ama ayrı ayrı ortalama tüketim değerini gösteren bir bilgi ekranı gerçekten çok faydalı oluyor. Ben diğer araçlarımda her yakıt alımında trip A'yı sıfırlarım, aracı aldıktan sonra trip B'yi 1 kez sıfırlamıştım ve oradan 10bin kmdeki ortalama hızımı ve ortalama yakıt tüketimini görebiliyordum bu çok iyi oluyordu. Bu arada bir çok kez depo doldurarak yol bilgisayarındaki tüketim değeriyle aldığım yakıt değeri birebir birbirini tutuyor. Bundan sonra artık sıfırlamayacağım depodaki ortalama yakıtı manuel hesaplayacağım
Tansu hocam, gittiğiniz kilometrede kaç litre yakıt harcadığınızı nasıl tespit ediyorsunuz? Yani Ben depoyu dolduruyorum, mesela 32 litre alıyor. Kullanıyorum, bitince tekrar dolduruyorum, bu sefer 30 litre alıyor. "Demek ki iki benzin alışı arasında yaptığım kilometreyi 30 litre ile yapmışım" şeklinde çıkarımda bulunuyorum. Veya bazen 33 litre alıyor, ona göre hesaplıyorum. Ama biraz afaki oluyor sanki, harcanan litreyi bu şekilde ölçmek çok geçerli bir kriter olamıyor.Harcanan litreyi görmenin bir yolu var mı?