Gönderen Konu: 2009 Auris Şanzıman Sorunu Hk.  (Okunma sayısı 1923 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
2009 Auris Şanzıman Sorunu Hk.
« : Kasım 23, 2021, 20:52:58 »
Arkadaşlar merhaba.Ekim 2021'de 2009 Toyota Auris 1.6 yarı otomatik modelini satın aldım (179.000 km). 3 gün önce trafiğin ortasında araç N ye geçti kaldım.Berbat bir durumdu yaşayanlar bilir.Ben yaşadığım sorunla ilgili arama yaparken burayı buldum.Çok faydalı oldu.Bir kaç gündür ilgili konuları okuyorum.Ankara'ya 1 yıl evvel taşındım.Arabamı arkadaşların tavsiyeleri ile  2 yere götürdüm.Birisi beyinle ilgili  ama masraf için fiyat belli olmaz dedi(İvedik 88).Daha sonra ki ziyaret Ercan Görgülü diye otomatik şanzımancı.Onlarda debriyaj seti,şanzıman yağı değişimi,robotların kontrolü için bana tam 5 bin TL fiyat verdiler.Bunun 2800 TL işçilik yazılmış.Bir başka yer bunlara 2300 TL hepsi dahil dedi.Kafam allak bullak oldu arabamı resmen güvensizlikten yaptıramıyorum.Telefonla görüştüğüm yerlerin bazıları söküp bakmak lazım 3.000 TL ama 7.000 TL'ye kadar cıkar belli olmaz diyorlar.Açıkcası yaptık deyip yapmayacakları masrafları alacaklarını bile düşünür oldum.Araba konusunda tecrübesizim Ankara'ya yeni geldim.Zahmet edip tecrübelerini paylaşacak ve yönlendirici herkese teşekkür ederim.
Krc

Toyota Club Türkiye

2009 Auris Şanzıman Sorunu Hk.
« : Kasım 23, 2021, 20:52:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Auris Şanzıman Sorunu Hk.
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2021, 21:51:06 »
Şanzımancı yüksek fiyat verir çünkü işi tam hakkıyla yapmak istiyor,diğerleri idare edecek şekilde yapıp müşteriyi fiyat yönünden memnun etmek istiyor,
Şanzımancının 2800 TL işçilik yazması biraz abes olmuş onu tam net olarak konuşmak lazım eğer kendiler sökmeyip ustaya yönledirecekler söktüreceklerse ustanında işçiliği eklenmiştir o yüzden fiyat kabarmış,eğer İstanbul'a gitmeyi göze alırsanız form üyemiz tem oto işinde profesyonel kişilerden oluşmaktadır gözü kapalı aracınızı emanet edebilirsiniz ve kesinlikle esnaflıklarından ve ustalıklarından memnun kalırsınız,
Ankara'da tavsiye edebileceğim İvedik'te Zarif usta var,
numarası: 05437493474 yanına gidip fikir alabilirsiniz,yalnız bu gibi sorular telefonda sorulmaz zaten cevap veren ustada farazi cevap verir,aracı görmeden test etmeden cevap vermek yanlış olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2021, 23:56:45 »
Ümit Bey çok teşekkür ederim.Arabamı  ustalar kullandılar.Vites geçişleri,yokuşta kavrama kontrolü gibi test ettiler.Araçta arıza kaydı çıkmadı.Araçtan anlamam ama ustaların tavrı net değildi.Forumda okuduğum çok örnek var.Belki aktüvatör temizlenecek ve sadece şanzıman yağı değişecek bir iş.Benim ki tamamen güvensizlikten olabilir,ön yargılıyım bunu da yapan ne yazık ki ustalarımız.Ve 3 yerinde ayrı ayrı fiyat vermesi.(1 i telefonda).Haftasonu tekrar arayışa çıkacağım.Yardımınız için tekrar teşekkürler.
Krc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2021, 19:50:36 »
Numarasını verdiğim zarif usta ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim kendisi dürüst insaflı biridir,gerekenin en iyisini yapar,kaç kişi gittiyse memnun kaldı,tamirhanede tek çalışıyor ve özenli iş yapıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.