Gönderen Konu: rav4 100 bin bakım  (Okunma sayısı 1428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
rav4 100 bin bakım
« : Kasım 21, 2021, 12:32:40 »
Dostlar merhaba;

sitede arama kutucuğu inaktif; çalışmıyor, o nedenle google üzerinden aradım ama net bir bilgi bulamadım. rav4- 2010 - multidrive s- benzinli aracım için 100bin bakımı yaptırmak istiyorum. Neleri değiştirmeliyim veya kontrol ettirmeliyim, değerli tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz acaba? Düzcedeyim, Bolu veya Düzce civarında önerdiğiniz bir usta varsa onu da tercih edebiliriz. Saygılarımla...

Toyota Club Türkiye

rav4 100 bin bakım
« : Kasım 21, 2021, 12:32:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: rav4 100 bin bakım
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2021, 13:27:58 »
Araç kaç km dir sizde ve şu ana kadar neler yapıldı ? Eğer hiç bir bilgi yoksa ve aracı yeni aldıysanız motor yağı ve filtrelerin değişiminden başlayarak,antifriz,hidrolik yağı,şanzıman yağı,4 teker bakımı,kayışların değişimi ve 4 teker ve devir daim kontrolü yapılır duruma ve bütçe imkanlarına göre sıralama yapabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2021, 22:35:15 »
Teşekkür ederim Tokay Hocam. Sağolun açıklamanız için. Araç 70binde aldım 2sene önce. şu an 120binde. araç aldığım kişide de uzun süre yatmış, kullanılmamış, yurtdışında olduğu için, sadece yaz tatilleri kullanılmış. o nedenle kmsi düşük. fakat almadan önce sahibi tüm sıvı (şanzıman, hidrolik, diferansiyel, amortisör) değişimlerini ve kontrolerini yaptırmış idi. diğer motor yağı vs. saymıyorum bile. ben de ona güvenerek 100bin km bakımını biraz geçirdim. (ama 10bin km bakımını hiç ihmal etmedim kendimdeyken.) umarım pişman olmam bundan ötürü. Şimdi bunların üzerine neler tavsiye edersiniz Hocam? Teşekkür ederim şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2021, 22:56:26 »
Merhabalar,
Aracı aldığınız kişiye güveniyorsanız veya kayıt varsa şuan için şanzıman sıvısını erteleyebilirsiniz,bir sonraki rutin bakımda değiştirirsiniz ama fren hidrolik sıvısı değişmesi lazım,ek olarak ta rutin bakım yapılır filtreler vs.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2021, 20:40:34 »
Ümit hocam teşekkür ederim bilgiler için. O halde sadece hidrolik sıvısı değiştirticem ve motor yağı-filtreler değişimi yaptırıcam. Bununla yetinmek şu pahalılıkta çok iyi olacak; inşallah sonrasında bir iş açmaz başımıza.

Sağlıkla kalın. Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 27, 2021, 02:03:50 »
Formda konusu vardı ama okudunuzmu bilmiyorum,RAV4 şanzıman hakkında, zannedersem 2005 model ve öncesinde yağdan ötürü bir ses oluştuğunu ve kontrol edilmezse şanzıman değişimine kadar gidildiği yazmıştı üyelerden biri,ses ilk başladığında sadece şanzıman beyni ile kurtardığını ama ilerlerse malesef masrafın yükseldiğinden bahsetmişti okumanızı tavsiye ederim.
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=90694.msg1125596#msg1125596
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 27, 2021, 11:23:56 »
Teşekkürler Hocam; okudum şimdi. Çok acayip düşüncelere sevketti beni, ne yalan söyliyim. Vuruntu en temel belirti olarak anılıyor; henüz bende böyle birşey yok. Belki 2010 rav4 mds olmasından ötürüdür. Tekrar teşekkürler, izlemeye aldım başlığı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 27, 2021, 14:54:18 »
"Ara" butonu çalışıyor Mesut Bey.
Şehir İstanbul ise, kayıtlı firma Tem Oto'ta götürüp inceletmeniz doğru olur, yapılanları da, km ve tarih bilgisiyle bir dosyaya not edebilirsiniz.