Gönderen Konu: VW CC' nin gibi ses sistemi nasıl yapılır?  (Okunma sayısı 1031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32500
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
VW CC' nin gibi ses sistemi nasıl yapılır?
« : Kasım 20, 2021, 14:12:31 »
Herkese merhaba. 2 gündür arkadaşın VW CC takılıyoruz. Gözlemlediğim kadarıyla ön tarafta karşılıklı 2şer olmak üzere; 2x mid 2x bass 2x tweeter bulunyor. arkadada 2Mid+bass 2 yollu, 2x tweeter bulunuyor. Ciddi şekilde başarılı buldum. Ne tür hoparlör kullanıp bu kadar yüksek bass almayı başarmışlar? sistem sanırım amfiye ihtiyaç duymadan teyp üzerinden bu gücü vermeyi başarıyor. corolla aracımızın ses sistemini gerçekten berbat buluyorum. hele ki cc den inip bizimkine binince müzik açasım bile gelmiyor. Bizim tosundada arkada oval kasnaklı yuvarlak samandan yapılmış 1 dolar bile etmeyecek şekilde bir hoparlör koyulmuş midleri mid değil bassları bass değil. Önde bi nebze biraz zevkli oluyor ama arkada müzik dinlemek ölüm resmen. Çok üzücü bir durum. Sub koymadan kaliteli ve bassları güzel olan bir sistem düşünüyorum. Mid range hoparlörler sanırım bass ihtiyacını karşılamıyor. kapıdada 2 adet hoparlör yeri olmadığı için 2 yollu mid+bass olacak şekilde hoparlör bakıyorum. Arkakaya kasnak alıp güzel bir oval düşünüyorum.
Var mı e160 corollaya komple ses sistemi yapan? arkaya kaç cm kasnak gerekiyor? 

Toyota Club Türkiye

VW CC' nin gibi ses sistemi nasıl yapılır?
« : Kasım 20, 2021, 14:12:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: VW CC' nin gibi ses sistemi nasıl yapılır?
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2021, 15:57:00 »
Kullanılan hoparlörde önem katıyor fakat, yalıtım kalitesi daha da çok önem katıyor. CC ile Corolla'daki yalıtım aynı seviyede değil. Kaliteli hoparlör kullansanız bile tam olarak verim alamazsınız yalıtım olmadığı için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: VW CC' nin gibi ses sistemi nasıl yapılır?
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2021, 18:02:54 »
corollanın teyp ünitesi ile olmaz o iş. yada dsp amfisi ve sub lazım.  Bu konuda ne kadar para ayırırsınız bilemem ama daha daha güzel sistemler corollada da yapılabilir.