0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Amcaoğlum da 230.000 km boyunca eşşek gibi kullandı, 7-8 ayrı şöför kullandıi demir taşıdı vs vs sıfır masraf çıkardı:)))))) Trigerden sonra bahtı kararmış sizin aracın:)))
Sinan Bey, paylaşım için teşekkürler. Aracı galeriye çekici ile götürmeniz çok trajikomik olmuş gerçekten. Umarım bumerang gibi tekrar size dönmez.
2006 senesinde şirket için 2, el 37,000 km de aldık. O.... Bank' da çalışan bir arkadaşın arabasıydı. 64,000 km ye kadar hiç bir sorun yaşamadık taki triger kayışı kopana kadar. Arabaya yarım motor yapıldı, 4,000 km sonra turbosu ağrıza yaptı yerli turbo takıldı orjinali 1,500 TL civarıydı 3/1 parasına taktırdık taktırmaz olaydık turbo arızasından bıkkınlık getirdi, orjinal taktırdık sorun kesildi. 2 ay kullanmadık enjetrör işime yaptı pistonlar eridi. Tekrar motor yapıldı arabaya. Satalım dedik şirket arabası olduğundan alıcı bulamadık bulduğumuz da ölü paralar verdi kullanmaya fakat daha kontrollü kullanılmaya gayret edildi. 95,000 km kadar sorun yoktu bu seferde hararet yaptı araba, hadi bir daha yarım motor yapıldı. Bu yazdığım sorunların hiç bir yetkili servisde yapılmadı bize önerilen ustalara yaptırıldı. Arabayı galeriye satılması için bırakırken kendim yolda kaldım turbo arızasından galeriye çekici ile gitti araba. Galeri arkadaşımız gülmekten kırıldı ilk defa böyle bir şey yaşıyorduk. Araba tekrar toparlandı izmite satılmış giderken yolda kalmış araba kamyon üzerinde geri geldi tekrar yapılmış bir süre sonra yalova ya satıldı oradan da geri geldi. Güvercin gibi biz salıyorduk o geri geliyordu. Sonrasında nasıl oldu bilmiyorum ama satıldı. Benim önerim dizel araçlarda Yetkili servis dışında başka hiç bir yerde arabanıza bakım yaptırmayın. Dizelin yakıtı az fakat bakımı çok ağır olabiliyor. Yaşanmış 1/1 yalansız dolansız örneğidir.Saygılarımla
arabada çala çala bişey bırakmamış fabrika.biz dua ediyoruz koltuk koymuşlar ön tarafa ya koymayıp iki tane yağ tenekesi koysalardı
söleyecek olduğumu anlamışsındır. tutup 1.5 kangoo 3. viteste kaç yapıyo niye 130 yapmıo diyerek aracı bağırttırırsan tutup trigeri değiştirmez , yağına suyuna bakmazsan yani sen araca ne verdinki araç sana versin. bende kangoo varken devirli kullanırdım . pejoyu aldıktan sonra ver gazı gitsin düşünmüyorum . herkese saygılarımla
Sorunun muhatabi cevaplasin, ama okudugum icin ben de bir iki kelime edeyim Ozcan.Bazi araclarda triger kayisini kontrol etmek icin yer birakilmis. AE101'de de boyle bir yer varmis.Motor kapagin sokmeden, plastik kisimdan buyuk ihtimalle. Ayrica yeri gelmisken belirtelim, Corolla'da kayis koptugunda motorda hicbir hasar meydana gelmiyor.Tek yapilmasi gereken yeni bir kayis taktirip yola devam etmek.
ben dizel araçların trigeri hakkında konuşuyorum anlamadım heralde sen onu ahmet ozkok nie zoruna gittiki anlamadım dizel aracı kullanmak şoför işi kangolarda 60 bin km de değişir triger kayışı bu senin elinde bizim bi akraba 100 binde değiştirdi senin verdiğin örnektede bak 80 binde kırmış araca göre kullanım gerekir dedim ben yalnışmı söledimeniştede 96 xei var kayış kopuk geşmiş hiç bi iş olmadı motora ama reno ürünlerinde bu böyle değil . 2006 mod kangoda sen trigeri kırana kadar beklersen motoru yersen sonra tutupta dizel renolar bi işe yaramaz demen saşma olur haksızmıyım. ben trigere dikkat edeceksin dedim sen yağ değişimlerine dikkat etmiyomusun km kaç oldu die trigerede dikkat edeceksin yoksa motoru kucaklarsın . kafana göre takıl sen en iiyisi aracını satana kadarda ne yağını değiştir ne bi bakım yaptır. sonra toyota markasıda araba değilmiş dersin . saygılarımla