Gönderen Konu: Boya dökülmesi  (Okunma sayısı 1348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '19
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Boya dökülmesi
« : Kasım 15, 2021, 18:17:14 »
Merhaba; 2019 corolla aracımda ufak bir sürtme durumu oldu. Sıcak su ile göçüğü düzelttim ama boya kalktı ve plastiği çıktı. Bu bölümün çevreside dokundukça patır patır dökülüyor. Fotoyu ekledim. Boya alıp rötuş fırçası ile kendim halledebilirmiyim bu sorunu? Veya öneriniz varmı? Şimdiden çok teşekkürler.
Unknown!!!

Toyota Club Türkiye

Boya dökülmesi
« : Kasım 15, 2021, 18:17:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya dökülmesi
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2021, 19:13:51 »
Merhaba; 2019 corolla aracımda ufak bir sürtme durumu oldu. Sıcak su ile göçüğü düzelttim ama boya kalktı ve plastiği çıktı. Bu bölümün çevreside dokundukça patır patır dökülüyor. Fotoyu ekledim. Boya alıp rötuş fırçası ile kendim halledebilirmiyim bu sorunu? Veya öneriniz varmı? Şimdiden çok teşekkürler.

Araç gördüğüm kadarıyla siyah renk. Metalik değilse kendiniz yapabilirsiniz. Ama rütuş boyasıyla değil sprey boyayla. Öncelikle dökülen bölgeyi temizleyin, ardından da zımparayla yüzeyi temizleyin, çizik varsa hissedilmeyecek seviyeye inmeli. Ardından sağlam yerleri yalıtın gazete kağıdıyla ve aracınızın rengindeki sprey boyayla ince tabakalar halinde geçin. Katlar arasında 5er dakika beklersiniz. Çok ince atın yalnız. Zemindeki boyanın gözükmediği zamanda boyayı sonlandırırsınız. Eğer hata yaparsanız 2-3 gün kurumasını bekleyin boyanın, ince zımpara atıp yüzeyi düzeltip yine aynı işlemleri yaparsınız.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2021, 19:39:26 »
Mutlu beye katılıyorum. Zımparasız olmaz. Tampon kısmı plastik olduğundan astar da güzel yapılmalı. Hatta yüzeye boya tutunması için kalın zımpara ile tampon pürüzlendirilmeli. idare etsin derseniz kalkan yerleri dökün , birkaç kat boya sonrası inceye doğru zımpara atılmalı ve pasta cila atmalı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2021, 23:06:41 »
Boşuna uğraşmayın o tampon sadece boyadan ibaret değil altında astardan hariç plastik macunu gözüküyor,iyi bir boyacıya gidin sadece orayı boyatın zaten araç yeni olduğu için boya rengi tutmaması gibi bir sorun olmaz,plastik aksam olduğu içinde aracı satmak istediğinizde expertiz de sorun oluşturmaz,hatta kaskonuz varsa kasko delinmeden mini onarım olarak işlem yaptırabilirsiniz,yılda bir veya iki kez mini onarım hakkınız bulunmaktadır, dikkat edilmesi gereken husus bazı aç gözlü ustalar mini onarım değilde parça boyama işlemi olarak hasar dosyası açıyorlar,o zaman araca hasar kaydı işleniyor,yapılan işlemi kendiniz takipçisi olunuz,serviste bile aynı işlemi yaptırabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '19
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2021, 23:39:51 »
Görüşleriniz için çok teşekkürler. Zımpara boya olayını ben beceremem muhtemelen ama şu mini onarım mevzusunu kapsıyorsa oraya bi gidiyim bakalım. Çok teşekkürler değerli görüşleriniz için trkrardan.
Unknown!!!