Gönderen Konu: 2005 Yaris Sarı Yağ Lambası  (Okunma sayısı 845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2005 Yaris Sarı Yağ Lambası
« : Kasım 15, 2021, 12:57:08 »
Merhabalar, 2005 1.3 yaris sahibiyim. Aracı yeni aldım benzinli 240 binde.  Bugün sabah aracı çalıştırdığımda ilk başta gaz yemedi, ikinci çevirişimde çalıştı. Soğuktan olduğunu düşündüm. Ayrıca sarı yağ lamba ışığı yandı, 15 dakika sürdükten sonra söndü. 15 Dakika sonra çubuğu kontrol ettiğimde 2. çizgide olduğunu gördüm yani yağ'ı var ama neden lamba yandı anlayamadım. Gerçi araç sıcakken bakılmaz çubuğa diye biliyorum ama...

Sizce Endişelenmeli miyim ? Sanayiye göstermeye gerek var mı ?

Görüşlerinizi bekliyorum, saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

2005 Yaris Sarı Yağ Lambası
« : Kasım 15, 2021, 12:57:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Yaris Sarı Yağ Lambası
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2021, 15:45:40 »
Merhaba, yağ lambasının 15dk. boyunca yanık kalması normal bir durum değil, yağ seviyesi normal ise öncelikle kullanmış olduğunuz motor yağını gözden geçirin, -5 civarı iklimde marş yapıyorsanız ve motor sağlığı yerinde ise (kompresyon oranı vs.) tam sentetik 5wXX yağ kullanabilirsiniz, ayrıca karter yağ süzgecinin tıkalı olma ihtimaline karşın motor iç temizleyici kullanarak yağ değişimi yapabilirsiniz, motor soğukken yağ basınç kontrolü, yağ basınç sensörünün ve soket bağlantılarının kontrollerini yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 Yaris Sarı Yağ Lambası
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2021, 00:06:23 »
Ufuk hocam gerekli açıklamayı yapmış ama bide varsa görsel ekleyebilirmisiniz,yağ lambası zannettiğiniz başka bir uyarı olabilirmi acaba yağ lambası için 15 dk çok uzun bir süre.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.