Gönderen Konu: Hareret göstergesi  (Okunma sayısı 543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Hareret göstergesi
« : Kasım 13, 2021, 16:24:58 »
Merhabalar arkadaşlar. LPG filtresi değişimi yapıldı. Ne olduysa ondan sonra oldu. Aracımla(2008 Corolla) 5km kadar yol gittim hararet ibresi 90 hizasının bi tık altında kaldı yukarı çıkmadı. Klimayı açınca fan çalışıyor gideceğim yere öyle gittim. Dönerken çalıştırdığımda sıfırdan artmaya başlıyor rampa çıkmama rağmen yine 90 göstergesinin altında kaldı. Ertesi günde öyle bindim yine rampa çıkarken pat diye 90 hizasına geldi. Bu arada 90'a gelmediği için fan açmayacağı düşüncesiyle klimayla gezdim. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Toyota Club Türkiye

Hareret göstergesi
« : Kasım 13, 2021, 16:24:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Hareret göstergesi
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2021, 16:46:19 »
Merhabalar arkadaşlar. LPG filtresi değişimi yapıldı. Ne olduysa ondan sonra oldu. Aracımla(2008 Corolla) 5km kadar yol gittim hararet ibresi 90 hizasının bi tık altında kaldı yukarı çıkmadı. Klimayı açınca fan çalışıyor gideceğim yere öyle gittim. Dönerken çalıştırdığımda sıfırdan artmaya başlıyor rampa çıkmama rağmen yine 90 göstergesinin altında kaldı. Ertesi günde öyle bindim yine rampa çıkarken pat diye 90 hizasına geldi. Bu arada 90'a gelmediği için fan açmayacağı düşüncesiyle klimayla gezdim. Bunun sebebi ne olabilir acaba?
Merhabalar,
Bu durumun birçok sebebi olabilir,ya termostat açık kaldı açık kalırsa bu havalarda 90 C⁰ seviyesine pek yaklaşmaz yada filtre değişimi yaparken şarj dinamosu kablosuna temas ederek gevşemesine sebeb olmuşlardır,şarj dinamosu kablosu gevşek olursa gösterge doğru göstermez,aynı şekilde hararet müşürü fişi gevşek olursa düzenli akım geçmeyeceği için ölçüm doğru olmaz,akü kutup başları da buna dahildir,işlem yaparken bir yerlere yanlışlıkla dokunmuşlardır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.