0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu bir hayaldir,dilektir,acaba buna olur diyenler yeni tip arabalara,kamyonlara,çekici tırlara geçiş için vatandaşa gerekli finansmanı sağlayacaklar mı? hiç sanmıyorum,sadece TR de bu gün 25 milyon dönüştürülecek araç var,hangi parayla? otomobil fabrikaları tüm üretim ve ar-ge bütçelerini vatandaştan isteyecekler,gelişmiş ülkeler de belki ama bazı ülkeler imzalarını geri çekebilirler.
Ankara caddelerinde 75-80 model Şahin, Doğan, Tempra lar cirit atıyor. Adamlar kazaya karışınca arabayı bırakıp kaçmakta. Daha dün gördüm Esat'ı kesen caddede. Şöfor Moto-Kuryeye çarpmış. Araba Şahin veya Doğandı (Tipleri aynı olduğu için model yılını kestirmek güç). Kurye yerde, polis başında, Şöfor kaçmış. Yani; Tokay bey haklısınız. Sadece hayal bu, hemde bu ekonomiyle olacak şey değil. üstad. "Bu yasağı kabul eden ülkeler şunlardır: Avusturya, Azerbaycan, Kamboçya, Kanada, Yeşil Burun Adaları, Şili, Hırvatistan, Kıbrıs, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Finlandiya, Gana, Kenya, İzlanda, İrlanda, İsrail, Litvanya, Lüksemburg, Meksika, Fas, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Paraguay, Polonya, Ruanda, Slovenya, İsveç, Türkiye, Birleşik Krallık ve Uruguay".Yukarıda sayılı ülkelerden; Kamboçya, Şili, El Salvador, Gana, Kenya, Fas, Paraguay, Ruanda, Uruguay gibilerinde insanlar neredeyse birbirlerini yiyecekler. Hangi ekonomiyle başaracaklarmış bunu şaşarım.
Amaç iklim değişikliği ile mücadele ama yapılan işlerle hiç alâkası yok,içten yanmalı motoru iptal etmekle iklimler düzelecek veya küresel ısı yükselişi durmayacak,sonuçta elektrikli araçların elektriğini üretmek içinde karbon salınımı olacak, GES, HES veya rüzgar enerjisi projeleri hepsinin doğaya ayarı ayrı zararları var,yapılacak en iyi iş araç kullanımına kısıtlama getirmek olur,geçen yıl pandemide gördük yaşadığımız şehirlerin havası bir anda güzelleşti çünkü yasaklardan ötürü halkın büyük çoğunluğu sokağa çıkamadı araçlar yattı hava kirlenmedi,bireysel kullanıcılara yıllık km uygulaması yapılabilir (tüm dünyada) az kullananlara vergi desteği gibi teşvikler uygulanabilir örnekler çoğaltılabilir, toplu taşıma araçları teşvik edilebilir,örnek çoğaltılır çok önemli konulardan biri bu gideceğimiz en yakın yere bile araç ile gidiyoruz.