Gönderen Konu: Yeni Honda Civic Türkiye'de!  (Okunma sayısı 960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
Yeni Honda Civic Türkiye'de!
« : Kasım 03, 2021, 13:59:59 »
Merakla beklenen yeni Honda Civic Sedan sonunda ülkemize giriş yaptı. Motor1.com Türkiye ekibinin de katıldığı basın lansmanında otomobil hakkındaki tüm detaylar paylaşıldı. Civic Sedan ülkemize Premium, Elegance ve Executive+ isimli 3 donanım paketi ile geliyor.

Tasarım anlamında sadeleşerek daha oturaklı bir görünüme kavuşan Civic Sedan, başarılı formülünde önemli değişiklikler yapmamış. Öte yandan bu yeni tasarımın, pek çok kullanıcıyı memnun edebileceğine inanıyoruz.

Kabininde de dış tasarımındaki "minimalist" yaklaşımı kullanan Civic Sedan, iç mekanında konforu ön planda tutacak. Standart olarak 7" büyüklüğe sahip yarı dijital bilgi eğlence sistemi ekranı ile gelen model, opsiyon listesinde dijital gösterge panelini de bulunduracak. Bu sistem aynı zamanda Apple CarPlay ve Android Auto bağlantılarını da destekleyecek.

Yeni Honda Civic, ülkemizde benzinli ve LPG'li iki motor seçeneği ile geliyor. Her 1.5 litrelik VTEC Turbo ünitesinden 182 bg güç ve 240 Nm tork üretebilecek model, fabrika çıkışı LPG'li versiyonunda Premium donanım paketini sunacak. Her iki motor seçeneği de CVT şanzıman ile eşleştirilmiş durumda.

Yeni Honda Civic fiyat listesi ise şu şekilde:

Model                     Donanım                    Fiyat

Honda Civic (Benzin)   Elegance          402.000 TL

Honda Civic (Benzin)   Executive+   435.000 TL

Honda Civic (LPG)   Premium Eco   374.000 TL

Honda Civic (LPG)   Elegance Eco   410.000 TL

Honda Civic (LPG)   Executive+ Eco   440.000 TL

Kaynak: https://tr.motor1.com/news/545085/honda-civic-turkiye-lansmani/

Kaynak: Carviser- Youtube

Mesaj Birleştirildi: [time]Kasım 03, 2021, 14:11:43[/time]

Başlangıç fiyatının 374 bin lira olması rekabet açısından iyi olmuş. Üstelik  fiyatı Corolla ve Egea hariç C sınıfının en uygunlarından diyebilirim. Nihayet arka taraf ve far tasarımı iyileştirilmiş arka taraf ve farlar önceki kasa Corolla'yı da anımsatıyor sanki lakin önceki kasayı şıklaştıran ön far üstü krom ızgaranın olmayışı ön tarafı çok basit göstermiş. Bir de önceki kasanın ön göğüs, konsol ve kol dayaması daha şıktı tabi bunlar göreceli yani benim görüşüm.

Toyota Club Türkiye

Yeni Honda Civic Türkiye'de!
« : Kasım 03, 2021, 13:59:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic Türkiye'de!
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2021, 18:35:41 »
Nihayet apaçi görünümünden kurtulmuş. Ben beğendim. İçi corolla’dan daha sade ve şık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2021, 11:04:33 »
Ben fc5'in tasarımının çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. İlk çıktığı dönemden bu yana yıllar geçmesine rağmen hala kendine baktıran çok albenili bir tasarımı var. Öte yandan fc5'ler ilk çıktığı zaman kronik c sütunu göçmesi ve Honda Türkiye'nin kullanıcılara yaptığı tutumdan sonra Honda bir Toyota güveni  vermiyor bana.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2021, 13:38:49 »
FC5 kasa ilk tanıtıldığında çok heyecanlanmıştım, tasarım olarak sportif seven herkesin gönlüne girmeyi başarmıştır FC5 kasa Civic. İmkanlar el verseydi yine FC5 kasa civic alacaktım ama nasip olmadı.

Bu yeni kasada hiç ama hiç heyecanlandırmadı. Tasarım olarak daha ağır başlı olmuş ama FD6 kasanın gölgesinde kalan FD7 gibi buda FC5lerin gölgesinde kalacak bir tasarıma sahip. İç konsol ve genişlik konusunda sanki corollayı takip ediyor bu konuda. Şuanki güncel e210 corolla nasıl ki e180 corollaya göre daraltıldıysa yeni civicte FC5e göre küçülmüş.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2021, 14:35:49 »
(Bulabilirsen ) toyota hybrid bile 303 bin tl iken neden insanlar fazladan 100 bin tl aynı segment ve hemen aynı şeyleri sunan araba için versinler ?
Maaşım 7000 tl. Bana göre 100 bin ciddi rakam. Tipine göre araba seçecek bir ortam da yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 321 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic Türkiye\\\'de!
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2021, 20:44:11 »
Detaylı ve güzel bir inceleme olmuş.

Kaynak: carviser- Youtube

Mesaj Birleştirildi: Kasım 05, 2021, 18:33:54
Honda Civic Sedan modellerini LPG’liye dönüştürmek için dev tesis Kocaeli Kartepe’de kuruldu!

BRC’nin Türkiye distribütörü 2A Mühendislik, Honda ile işbirliğine giderek yılda 20 bin araç kapasiteli LPG dönüşüm merkezini Kocaeli, Kartepe’de açtı. Civic model araçların LPG dönüşümünü gerçekleştirecek olan tesis giderek artan LPG’li araç pazarındaki talebe cevap verecek. 10 yıldır Honda marka araçların LPG dönüşümünü gerçekleştiren BRC Türkiye, 10 yıl içerisinde 130 bin adet sıfır kilometre aracı LPG ile buluşturmuştu.

Kaynak: https://www.arabahabercisi.com/honda-civic-sedan-lpg-otogaz/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 06, 2021, 09:21:34 »
Lpg talebi arttı. Doğalgaz fiyatları arttı. Lpg zaten en az üretilen yakıt. Fiyatları ile şu an herkes düğme kapatmış durumda. Yatırım biraz zamansız olmuş sanki. Lpg fiyatları 20 yılda benzin fiyatına kademe kademe yaklaştı. Yarın için soru işareti