0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motor 1 ay kadar once yolda giderken 2 sefer ani tekleme yapti.Ayni olayi bugun yine yapti. ( Sanki gaz kesmis ve ani gaz basmisim gibi)Sebep ne olabilir?
Corolla yaptıysa sebebi fazla yatması (gezen çakal yatan aslandan iyidir) ama Yaris yaptıysa detaylı bakılmalı ateşleme bobini arızasına benziyor,veya elektrik bağlantısında sorun olabilir.
Ancak arıza yaptığı anda kontrol edilebilir veya bilgisayara bağlarsanız hangi gözde sıkıntı varsa arıza kodu olarak çıkar karşınıza,tek değişebilir ama genelde ben takım değişmesini ve orjinal olmasını tavsiye ediyorum,tek değiştiği zaman silindirler arası ateşleme farkı oluşabilir,siz hissetmesenizde illaki eski ile yeni arasında kayıp olur ve biri eski diğeri yeni olduğu zaman yük devamlı yeni bobinde olacaktır çektiği akım farkından ötürü,Siz ilk önce cihaza bağlayın hata kodu varmı ona bakın ve bujileri kontrol edin,bazen buji bozulabiliyor Toyota'lar çoğu kez ateşleme ve yakıt sorunlarını düzenleme ile kapatmaya çalışır ekranda arıza ışığı yakmaz en son raddeye gelene kadar,araçta LPG varsa ayrıca değerlendirilmeli.
Aracta lpg yok.. baktirdim hic bir ariza cikmadi..Sozunuz uzerine cakali uyandirdim. Bir hafta kadar gezdirecegim insallah😌😌Bizim araclarda sabah ilk calistirmada eksozdan benzin kokusu gelir mi?
Çok az miktarda benzin kokusu kabul edilebilir ama fazla oluyorsa çiğ yakıt atılıyor demektir, zannedersem sizin aracın sorunu buji veya ateşleme bobini ile alakalı olabilir,genelde Bujiler eskidiği zaman yakıt tam yanma yapamaz ve çiğ olarak atılır.
Sadece sabah ilk calistirmada oluyor. Calistirip disari cikinca az miktarda duyuyorum 10 saniye kadar sonra kesiliyor..
O kadarlık normal özellikle soğuk havalarda daha çok olur,sizin araç şuanda kaç km'de ve Bujiler en son ne zaman değişti.
86000 km de ve bujiler 80000 de degisti..
Eğer Bujiler yeniyse ateşleme bobinlerinde oksitlenme vs varmı bir kontrol ettirin bide yakıt pompasının basıncını bir ölçtürün.