Gönderen Konu: LPG Enjektör temizliği  (Okunma sayısı 2587 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
LPG Enjektör temizliği
« : Ekim 31, 2021, 09:46:32 »
Merhabalar arkadaşlar.
2021 Corolla 1.5 MDS aracım var. Bayide takılan Landirenzo direk enjeksiyon karma kit ile kullanıyorum.

10.000 LPG bakımında LPG filtresi değişti. LPG katkısı ve enjektör temizleyici kullandılar. Ama bildiğim kadarıyla bu enjektör temizleyici aracın benzin enjektörleri için.

LPG enjektörlerini temizlemek için ne yapmam gerekiyor? İlk aldığıma göre daha sesli çalıştığını hissediyorum çünkü

Toyota Club Türkiye

LPG Enjektör temizliği
« : Ekim 31, 2021, 09:46:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Enjektör temizliği
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2021, 10:34:26 »
Merhabalar arkadaşlar.
2021 Corolla 1.5 MDS aracım var. Bayide takılan Landirenzo direk enjeksiyon karma kit ile kullanıyorum.

10.000 LPG bakımında LPG filtresi değişti. LPG katkısı ve enjektör temizleyici kullandılar. Ama bildiğim kadarıyla bu enjektör temizleyici aracın benzin enjektörleri için.

LPG enjektörlerini temizlemek için ne yapmam gerekiyor? İlk aldığıma göre daha sesli çalıştığını hissediyorum çünkü
10000 km LPG enjektör temizliği için erken bir süre, LPG tankına ilave edilen enjektör temizleyici katkılar var onlar koyuluyor ama ne kadar etkilidir bilemem, en keskin temizleme yöntemi enjektörler sökülerek sanal bir şekilde 12 volt akımla çalıştırılırken içerisine balata spreyi gibi temizleyicilerin enjekte edilmesiyle yapiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2021, 13:45:56 »
Bu temizlik nerede ve nasıl yapılıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2021, 20:05:50 »
işini iyi yapan LPG ustaları tarafından enjektör sökülerek gaz giriş yerine balata spreyi/temiZleyici sprey ince hortumla bağlanır ve enjektör 12 volt elektrik verilerek açılır kapanır açılır kapanır bu esnada sprey enjektörün içinden geçer çıkış yerinden çıkar böylece temizlenmiş olur

Mesaj Birleştirildi: Ekim 31, 2021, 20:07:42
Montaj yaptirdigim Kütahya'daki Merve otogaz bu işlemi yapıyor, biliyordum yapıldığını ama gözle ilk orda görmüştüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2021, 20:54:31 »
Hatay'da kolay kolay hiçbir LPG servisi temizlik ile uğraşmaz,sonra 10 bin km'de LPG enjektörü kirlenmez,zaten kirlenmiş olsa açık kalır silindir içine gaz sızdırır ve sabah ilk çalışmada patırdama yapar geç çalışmaya sebeb olur,enjektör sesi duymanızdaki neden havaların soğuması dan ötürü araç bir miktar daha sesli çalışır bu durum normaldir,duyduğunuz LPG enjektörü sesi olmayabilir iyi analiz etmek lazım,son bakımda hangi yağ kullanıldı ilk önce ona bakın,aracınızın fabrika dolum yağı 0w16 olması lazım eğer bakımda 0w20 koyulduysa havalarında soğumasıyla iticilerin sesi fazlalaşabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2021, 21:38:51 »
Aracı LPGden çıkardığımda ses kesiliyor. LPGye alınca seri çıtırdama sesi geliyor.

Yağ olarak 0w20 kullanıldı. Ama ses bayağı azaldı. Araç çapak yaptı herhalde ilk 10000de. Yağla birlikte çapak da temizlendi gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2021, 22:12:35 »
Aracı LPGden çıkardığımda ses kesiliyor. LPGye alınca seri çıtırdama sesi geliyor.

Yağ olarak 0w20 kullanıldı. Ama ses bayağı azaldı. Araç çapak yaptı herhalde ilk 10000de. Yağla birlikte çapak da temizlendi gibi.
Yine soğuk havalarla alakalı duyduğunuz enjektör sesi,çünkü içinde valf yayları var soğukta dahada sertleşiyor açılıp kapanırken ses fazlalaşıyor,sattığım araçta 7 yıllık AKL marka enjektörler vardı gram ses yapmazdı,sebebi hem kaliteli hemde motor arkasında hemen emme manifoldu yanında konumluydu motorun ısısı bile yetiyordu hava ne kadar soğuk olursa olsun orası sıcak oluyordu.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2021, 22:46:20 »
Benim eski civicte de akl vardı. Aracı aldığımda 0 takmıştım. 70000 kmlik kullanımımda 1 kez enjektör değişti. Serviste gerek yok dediler ama dizel sesi gibi geldiği için değiştirmek istedim yine de. Bu havalar soğuyunca çıkan ses değil, o sesi biliyorum. Ayrıca motor sıcakken de bu ses var sürekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 01, 2021, 08:32:49 »
Benim eski civicte de akl vardı. Aracı aldığımda 0 takmıştım. 70000 kmlik kullanımımda 1 kez enjektör değişti. Serviste gerek yok dediler ama dizel sesi gibi geldiği için değiştirmek istedim yine de. Bu havalar soğuyunca çıkan ses değil, o sesi biliyorum. Ayrıca motor sıcakken de bu ses var sürekli.
Akl güzel sistem milletin hoşuna gitmesede çok güzel iş çıkarıyor benim 2.0 136 HP aracı çok güzel idare ediyordu ve birgünden bir güne sıkıntı çıkartmadı,filtre bakımını bile kendim yapıyordum,kuzenimin 2018 corollasınada aynı sistemi Atiker tekli enjektör ile kombine ederek taktırmıştım mükemmel iş çıkarıyordu,sattığımız kişide hâlâ yakıtından gidişinden çok memnun,
Ama sizin o kadar para verip bide servis aracılığıyla takılan kit 10 binde enjektör bozacaksa komple söküp atsınlar o sistemi,çok rahatsız oluyorsanız servise uğrayın baksınlar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 01, 2021, 12:08:28 »
Sıkıntı yok şu an sadece ses var. Onun dışında tüketimde veya gidişte bir sorun yok.

Kit takılmadan markayı çok iyi araştırdım. Hatta yabancı dilim olduğu için reddit, 8thcivic vb. platformlardaki yorumlara da baktım. Landirenzo genelde araca özel kit çıkaran marka. Direk enjeksiyon sistemlere de turbo benzin sistemlere de uyumu ilk sağlayan olmuş. LPG takılmayan bir çok araca (Mesela Alfa Romeo 159) kit çıkarmış. Diğer firmalar gibi servislere sadece kit tedarik etmiyorlar. Mesela kendi montaj şemalarına riayet edilmesini istiyorlar. Buna ek olarak bildiğiniz motor garantisi veriyorlar araca.

Bütün bu sebeplerden ötürü, içime sinmiş durumda Landirenzo da.