0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufuk Bey, keşke dediğiniz gibi olsa ama benim hiç umudum yok. Japonların tuhaf anlaşılmaz inatları bizdeki vergi sistemi değişmez. Mis gibi hibrit C-hr ve Corolla'yı Türkiye'de üretiyorsun ama 1.6 yerine 1.8 motorda ısrar ediyorsun yani ısrarla beni almayın diyorsun, suv satışlarına bakın C-hr listede yok. Koreliler akıllı 1.6 hibrit getirdiler ve iyi de satıyorlar. Muhtemelen Toyota, elektirikli motoru da 1.8 ve üzeri getirecek meydan yine alman ve korelilere kalacak. Passat'da da aynısı olmadı mı? Passat 1.4 ve 1.6 motor getirdi, d sınıfının lideri oldu. Japonlar da burnundan kıl aldırmayıp 2.0 motor getirip vergi dilimine takıldıkları için Avensis, Accord ve Mazda 6 Türkiye'den silinip gittiler.
ioniq veya nero hybrid satmıyor ki. Acayip fiyatları var. 480 bin tl verip kim alıyor Ayrıca onları alanlar şunu da unutmasın. Bu arabalar şehir içi için üretiliyor. Nero ve ioniq çift kavramalı şanzımanla hareket ediyor.
1.8 ve üzeri motorlar vergi dezavantajından dolayı bu ülkede tutmaz hocam. Tutsaydı Accord, Avensis tutardı. Umarım Toyota elektirikli motorlarında 1.6 motor getirmeyi akıl eder veya vergi düzenlemesi olur aksi halde astarı yüzünü geçeceğinden rakipleri karşısında işi çok zor.
Ben 3356 tl mtv ödüyorum. Azıcık hesap yapmaya bilen biri koşulları da uyuyorsa dizel-benzinli tüm varyasyonlardan ucuza geliyor hybrid 1.8. Diğer 1.3-1.6 modeller 2200 tl mtv ödüyor. 1.0 araba alanlar 100 bin km olmadan sorun yaşamaya başlıyor. Vs vs. Turbo motor çift kavrama şehir içinde hem az yakmıyor hem çift kavrama masrafları varTurbo motor tam otomatik zaten çok yakıyorHybrid’de bu iki sorun yok. 10lt yakılan istanbul’da yarı yarıya yakıp şanzıman sorunu yaşamadan sürmek var. Mtv farkını çıkarıyorum üstüne iki katı kadar da cebime kalıyor //www.youtube.com/watch?v=Csqcthu6OkE