0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Müteahhit değilim ama, 1.6 metre çok da fazla bir açıklık değil. Uzunluk 10 metre, buda balkonun dayanıklılığını arttırıyor. Üzerindeki 450 kg da fazla yük değil bana göre. Olası bir deprem anında olabilecekleri kestirmek tabii ki mümkün değil, ancak normal zaman için endişelenmeyin bence. Birde balkonun beton kalınlığı da önemli, yeterli kalınlıktaysa rahat olun.
O kadarlık yükten bişey olmaz,o betonun içinde gizli kiriş var zaten olmasa kendi ağırlığına bile dayanmaz,eskiden ağır pireket ile direksiz 3 kat bina çıkarlardı şimdiki yapılar eskiye göre çok daha dayanıklı,bide artık eskisi gibi duvar üzerine kiriş dökmek yapı inşasında yasak eski uygulamada olası deprem anında (ALLAH cc esirgesin) duvarlar patmala yaptığı için artık yasaklandı,önce bina iskeleti yapılıyor sonra duvarlar örülüyor esneklik kazandırılıyor,zaten sizin cam yaptığınız yerde balkon olduğu için dış cephede kalıyor depremde vs sıkıntı çıkarmaz dışa doğru meyil edecektir.
Düşünmeniz, araştırmanız bence çok doğru, güzel Mahmut Bey.Balkon şekli, bağlantı noktaları, kiriş, destek noktasından uzaklık ve bundaki ağırlığın değerlendirildiği formüller ve hesaplar var, ilgili inşaat mühendisleri yardımcı olacaktır ancak kullanılan demir çap, miktar, beton sınıfını bilmek isteyeceklerdir.Balkon zemininin kaç noktadan destek aldığı da önemli. Bu arada balkınu kapatmadan önce binadaki diğer kullanıcılardan izin almak gerekiyor.
Benim sıkıntım normal zamanda bile sarkma veya meyil durumunda asagidaki insanlara zarar vermesin.. Tek dusuncem o..Bir de kendimi soyle avutuyorum. 500 kg 5_6 kisi eder. Balkon 7_8 kisiyi tasimayacaksa hic yapmazlardi.
Mahmut bey merhabalar,Eğer balkonda bir sorun olsaydı bu güne kadar cam balkon bağlantı noktalarında açılma olurdu kasma yapar kanatlar oturmazdı,üstten izalasyon yerlerinden açılmalar su sızıntıları hava geçirme vs gibi olaylar olurdu,eğer çökme olursa komple cam olan sistemlerde cam kırılmaları dahi olur.