Gönderen Konu: cam balkon ağırlığı  (Okunma sayısı 3938 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
cam balkon ağırlığı
« : Ekim 27, 2021, 21:07:15 »
arkadaşlar evin balkonuna cam 6 yıl önce cam balkon yaptırdım.
biraz pimpirikli olmamdan dolayı bu olay hep kafama takılıyor. balkonun şeklini ekte gösterdim. balkonun altında destek yok. düz çıkma balkon. yuvarlak şekilde yapılmış. en geniş yeri 1.60cm eninde..( kırmızı işaretli yerler)

2005 yılında bina yapılmış cam balkonun ağırlığına baktığımda 22-26 kg/metrekare diyor. boy 10 metre yükseklik 1.70 cm. yani  26 dan yapsam 450 kg yapıyor.
sizce bu balkonda sorun olur mu?  (herhangi bir depremde v.b.)
balkonun altında destek olmadığından sarkma yapar mı? diyorum.( müteahhit pek iyi anılmıyor ve yapı denetimci de oğlu)
gerçi yıllardır bakıyorum hep aynı yerde aynı miktarda su birikiyor.?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

cam balkon ağırlığı
« : Ekim 27, 2021, 21:07:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: cam balkon ağırlığı
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2021, 22:31:30 »
Müteahhit değilim ama, 1.6 metre çok da fazla bir açıklık değil. Uzunluk 10 metre, buda balkonun dayanıklılığını arttırıyor. Üzerindeki 450 kg da fazla yük değil bana göre.  Olası bir deprem anında  olabilecekleri kestirmek tabii ki mümkün değil,  ancak normal zaman için endişelenmeyin bence.  Birde  balkonun beton kalınlığı da önemli,   yeterli kalınlıktaysa rahat olun.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2021, 23:04:10 »
Müteahhit değilim ama, 1.6 metre çok da fazla bir açıklık değil. Uzunluk 10 metre, buda balkonun dayanıklılığını arttırıyor. Üzerindeki 450 kg da fazla yük değil bana göre.  Olası bir deprem anında  olabilecekleri kestirmek tabii ki mümkün değil,  ancak normal zaman için endişelenmeyin bence.  Birde  balkonun beton kalınlığı da önemli,   yeterli kalınlıktaysa rahat olun.

12 cm civari zannederim. Yan genislikler 60 cm orta genislik 1.6 metre old.  ( yani tam dikdortgen degil)biraz rahatim acikcasi..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2021, 00:51:21 »
O kadarlık yükten bişey olmaz,o betonun içinde gizli kiriş var zaten olmasa kendi ağırlığına bile dayanmaz,eskiden ağır pireket ile direksiz 3 kat bina çıkarlardı şimdiki yapılar eskiye göre çok daha dayanıklı,bide artık eskisi gibi duvar üzerine kiriş dökmek yapı inşasında yasak eski uygulamada olası deprem anında (ALLAH cc esirgesin) duvarlar patmala yaptığı için artık yasaklandı,önce bina iskeleti yapılıyor sonra duvarlar örülüyor esneklik kazandırılıyor,zaten sizin cam yaptığınız yerde balkon olduğu için dış cephede kalıyor depremde vs sıkıntı çıkarmaz dışa doğru meyil edecektir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 28, 2021, 09:20:18 »
O kadarlık yükten bişey olmaz,o betonun içinde gizli kiriş var zaten olmasa kendi ağırlığına bile dayanmaz,eskiden ağır pireket ile direksiz 3 kat bina çıkarlardı şimdiki yapılar eskiye göre çok daha dayanıklı,bide artık eskisi gibi duvar üzerine kiriş dökmek yapı inşasında yasak eski uygulamada olası deprem anında (ALLAH cc esirgesin) duvarlar patmala yaptığı için artık yasaklandı,önce bina iskeleti yapılıyor sonra duvarlar örülüyor esneklik kazandırılıyor,zaten sizin cam yaptığınız yerde balkon olduğu için dış cephede kalıyor depremde vs sıkıntı çıkarmaz dışa doğru meyil edecektir.
Benim sıkıntım normal zamanda bile sarkma veya meyil durumunda asagidaki insanlara zarar vermesin.. Tek dusuncem o..

Bir de kendimi soyle avutuyorum. 500 kg 5_6 kisi eder. Balkon 7_8 kisiyi tasimayacaksa hic yapmazlardi.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2021, 10:24:45 »
Mühendis değilim, teknik bilgim yok ancak şunu söyleyebilirim. Herkes evine cam balkon yaptırıyor. Eğer bir sorun teşkil etseydi bugüne kadar cam yapıldığı için çöken bir balkon haberi duyardık. Bırakın 1999 sonrasında yapılan binaları eski binalarda bile cam balkon hatta pimapenle kapatılmış balkonlar var ki benim oturduğum ev halihazırda 1992 yılında yapılma ve cam balkon var. Bugüne kadar da bir sorun teşkil etmedi. Kaldı ki metrekare ağırlığı az. 450 kg ağırlık tek noktada değil yüzeyde dağıldığı için rahat taşıyacaktır. Sizin de yazdığınız gibi 10 kişiyi taşımayacaksa balkon yapmasınlar. Ha aynı anda 10kişi balkona çıkar zıplarsanız balkonda çökme olur 🙂. Bence içiniz rahat olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2021, 11:27:01 »
TV ' da gördüm yakın zaman da 2 adet balkon çökmesi olayı oldu,üzerinde cam balkon da yoktu,eğer normal bir mühendislik hizmeti alan bir binada balkon çöküyorsa bina da çökecek kalitededir,bahsedildiği gibi üzerinde ancak çok aşırı yükleme olursa ve zıplama olursa balkon çöker,rezonans olursa ,tarihte yazar ,bir askeri birlik uygun adım sağlam köprüden geçerken çöktü.Tereddüt içinde olmaktansa çok aklınıza takılıyorsa aklı başında bir inşaat mühendisinden fikir alınabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2021, 12:22:29 »
Tesekkurler....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2021, 13:19:59 »
Düşünmeniz, araştırmanız bence çok doğru, güzel Mahmut Bey.
Balkon şekli, bağlantı noktaları, kiriş, destek noktasından uzaklık ve bundaki ağırlığın değerlendirildiği formüller ve hesaplar var, ilgili inşaat mühendisleri yardımcı olacaktır ancak kullanılan demir çap, miktar, beton sınıfını bilmek isteyeceklerdir.
Balkon zemininin kaç noktadan destek aldığı da önemli.
Bu arada balkınu kapatmadan önce binadaki diğer kullanıcılardan izin almak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2021, 20:40:55 »
Düşünmeniz, araştırmanız bence çok doğru, güzel Mahmut Bey.
Balkon şekli, bağlantı noktaları, kiriş, destek noktasından uzaklık ve bundaki ağırlığın değerlendirildiği formüller ve hesaplar var, ilgili inşaat mühendisleri yardımcı olacaktır ancak kullanılan demir çap, miktar, beton sınıfını bilmek isteyeceklerdir.
Balkon zemininin kaç noktadan destek aldığı da önemli.
Bu arada balkınu kapatmadan önce binadaki diğer kullanıcılardan izin almak gerekiyor.

İzin konusunda sikintimiz yok.. benim yuzunden baskasina nokta kadar bir olumsuzlik gelmesini istemem.( Zaten bu yuzden kafayi bazen oynatacak duruma geliyorum)
Demir durumu beton vb. gibi durumlar ne olursa olsun 10 kisiyi tasiyacak kadar olmali diye de dusunmuyor degilim
( Balkona cam takmadan balkonu yikamistim ve suyun birikme yerlerine bakmistim. Simdi de ayni seviyede su birikiyor)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2021, 23:31:37 »
Benim sıkıntım normal zamanda bile sarkma veya meyil durumunda asagidaki insanlara zarar vermesin.. Tek dusuncem o..

Bir de kendimi soyle avutuyorum. 500 kg 5_6 kisi eder. Balkon 7_8 kisiyi tasimayacaksa hic yapmazlardi.
Mahmut bey merhabalar,
Eğer balkonda bir sorun olsaydı bu güne kadar cam balkon bağlantı noktalarında açılma olurdu kasma yapar kanatlar oturmazdı,üstten izalasyon yerlerinden açılmalar su sızıntıları hava geçirme vs gibi olaylar olurdu,eğer çökme olursa komple cam olan sistemlerde cam kırılmaları dahi olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2021, 00:05:28 »
Mahmut bey merhabalar,
Eğer balkonda bir sorun olsaydı bu güne kadar cam balkon bağlantı noktalarında açılma olurdu kasma yapar kanatlar oturmazdı,üstten izalasyon yerlerinden açılmalar su sızıntıları hava geçirme vs gibi olaylar olurdu,eğer çökme olursa komple cam olan sistemlerde cam kırılmaları dahi olur.

Bu konularda birsey diyemeyecegim. Cunku iscilik cok kotuydu. İlk zamanda bile zor kapanirdi. Su alirdi. Simdi alt tekerlekleri asindi .tam durumu bilmiyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007