Gönderen Konu: Motordan gelen etek sesi  (Okunma sayısı 17786 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Yeni Toyotacı
Motordan gelen etek sesi
« : Ekim 26, 2021, 23:24:17 »
Arkadaşlar herkeze selamünaleyküm. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Toyota corolla 1.4 vvti 2003 model 600 binden 300 bine çekilmiş e12 kasa taksi cıkması aracımı üç hafta önce aldım. Ustalığına çok güvendiğim bir abime aracımı gösterdim almadan. Bana bu arabayı kaçırma dedi kaportası vs cok iyi boya masrafı var benim derdim motordu motor için bana sibob ayarı yapılcak yağ bakımı yapılıp kekebek temizliği yapılcak dedi. İyi bi secim yaparak aracımı aldım ruyama girdi araç 😊 velasıl kelam üç motorcuya gösterdim sibob ayarı gerek dedi. Bu esnada aracımdan sadece sibob sesi geliyordu çok ufaktan rölanti dalgalanması vardı. Buna nazaran adapazarı toyotamir özel servisine sıra alıp bakıma gittim rutin yağ ve filtre bakımı yapıldı yağ petronas selenia 10w40 koyuldu bujiler bosh marka takıldı bobinler bnden önce değişmişti. Üst kapak açıldı siboblar 16 sıda sıkıydı ölçülüp taşlamaya gitti geldi topladık üst kapağı. Yaklaşık 1600 tl para harcandı. Motoru çalıştırdık ilkten sibob sesi yoktu az bişe gaz bakınca motorun içinden bir ses gelmeye başladı ustaya sorduğumda ses eteklerden geliyo bu ses için okadar masraf yaptırmayalum sana dedi motor incek dedi.  Nezaman kötüleşirse ozaman açarız gidebildiği yere kadar git dedi. Şuanki tüp fiyatına göre 5.45 tl ayardan önce 50/55 krş yakıyordu lpg de şimdi 35/45 krş a kadar düştü. Sibob ayarından öncede sonrada lpg ayarı adapazarı alemdaroğlu tarafından yapıldı. Şimdi benim sorum şu.
1. Sibob Ayardan bir iki gün sonra yine sibob sesi gelmeye başladı bunun sebebi ne olabilir ?
2. Bahsedilen etek sesi ayardan sonra dahada arttı bunun yağ ile bi ilgisi varmı
3. Yoksa bu iş motor indirmeye kadar gidiyormu.

Bahsedilen etek sesi benim tofaş şahinimden gelen ses ile aynı karşılıktaysa ( benzetme olarak)  iki üç senedir şahine o ses ile biniyorum hala bişe olmadı onada usta etek sesi var demişti
Siz değerli dostlar yoluma aydınlık olurmusunuz? Teşekkürler 😊

Toyota Club Türkiye

Motordan gelen etek sesi
« : Ekim 26, 2021, 23:24:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: Motordan gelen etek sesi
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2021, 23:48:23 »
Etek sesi derken vuruntu sesimi yoksa yatak sesimi ? sesi biraz tarif edebilirmisiniz?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2021, 23:54:27 »
Ben de ilk defa etek sesi diye bir sey duydum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2021, 07:04:45 »
Etek sesi dedikleri pistonun gömleğe çarpmasıdır,normal şartlar altında piston gömleğe çarpmaz sekmanlar aradaki boşluğu doldurur ama sekmanlar bittiği zaman veya kitlediği zaman piston boşta kalır ve aşağı yukarı inip çıkarken gömleğin başlangıç veya bitiş yerlerine vurur,o zamanda ses yapar bu şekilde kullanmanız motora zarar verir,zaten vereceği zararı vermiş nasıl olsa o göz gömleği değişecek diye düşünmeyin iş daha fazla uzarsa motor kitlemeye kadar gidebilir ve yağ eksiltir,
Zaten sizin araç bilinen 600 binden 300 bine çekilmiş bide onun bilinmeyen tarafı nekadardır,o motoru komple yaptırmak daha mantıklı iş olur şuanda 5 bin gidecekse sonrasında 10 bin gider (rakamlar temsilidir) bunu unutmayın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Yeni Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2021, 07:14:20 »
Bahsettiğim ses ilk çalıştrmada iki üç saniye hışırtı gibi çıkıyo sonra gdiyo ama ısınınca rölantideyken birşey yok az birşey gaz verince içerlerden ses geliyo yüksek dewire cıktığımda sesi kesiyo bu sesi 1/3 dewir arasında cıkartıyo. Bu bahsettiğim ses yağ değişimi öncesi yoktu sadece sibob sesi vardı yağ değişimden sonra bu ses oluştu burda yağ seçimi yanlış olabilirmi

Mesaj Birleştirildi: Ekim 27, 2021, 07:14:54
Bahsettiğim ses dizel araba sesine benziyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 27, 2021, 11:04:05 »
Önceden 5w/30 yağ kullanılıyorsa 10w/40 yağ kalın gelmiş ve üst kısımdaki fincan kadeh kısımları yağlanıncaya kadar bu sesleri yapıyor olabilir,yağ girecek küçük delikler tıkalıya yakın olabilir,normalde istatistiklere göre Toyota motoru 400.000 km gidiyor,600.000 km de hiç açılmadan gitmiş olabilir,300.000 km ye çekilmiş diyorsunuz,bu arada motora herhangi bir müdahale yapılıp yapılmadığı da bilinmiyor,gittiğiniz servisin Toyota konusunda bilgi sahibi olması lazım,ikinci bir görüş için başka bir Özel Toyota servisine gidin,Sakarya'da forum üyemiz Ahmet Güve bey var onun görüşü önemli.Motorun açıldığında tam rektifiye olması gerekir,maliyet rakamı vermek artan dövizden dolayı zor,bir hayli yüksek olur ve açılmadan rakam verilmez,orijinal parça kullanmak durumundasınız,yaptırdığınızda yan sanayi ürünlerine itibar etmeyin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2021, 12:22:57 »
Daha öncesinde bitik motorlar için 60 numara gibi yağ koyarak motor üflemeyi kesmeye çalışmış olabilirler,genelde araç satışında ölü motorlara bu numaralar yapılır alan kişide aracına yağ bakımı yaptıktan sonra sorunlar ortaya çıkar,sizin tarif ettiğiniz ses yatak seside olabilir,araç dikiş makinası gibi çalışır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2021, 15:03:24 »
Moral bozmak gibi olmasın ama motor açılıp sadece segmanlar da değişmiş olabilir. Hararet yapmış motorda da görülebilir. Uzun süre binecekseniz yaptırmakta fayda var. Bu sorun yüzünden yolda kalmazsınız. İdare eder. Motorun yağını sık sık değişmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 27, 2021, 18:26:56 »
Karteri söktürüp yağ süzgecini kontrol ettirin/temizletin, hazır karter açılmışken 1. silindir ve krank'ın 1. silindir tarafındaki ilk yatakların yağ boşluğunu plastik gauge ile kontrol edersiniz, sonrasında motor iç temizleyici ile birlikte motor yağını yeniden değiştirin, zincir gergi pistonunu ve o ring'i değiştirin, motor iç temizlik ve yağ değişimi akabinde de ocv valfini kontrol ettirin.

Buraya kadar her şey normal ise ve bunlardan sonra da ses gelmeye devam ediyor ise yağ basıncını ölçerek nominal değerler içerisinde olup olmadığını kontrol ettirirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Yeni Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 27, 2021, 19:32:57 »
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için. Önceki sahip sanırsam 5.30 castrol kullanıyorum dediğini hatırlar gibiyim. Yağ bakımı öncesi sadece sibob sesi vardı. Yağ bakımında bahsettiğiniz gergi oringi filan değişti 16 fincanda sökülüp taşlandı 16 sıda sıkıydı yağ filan 10.40 olarak koyuldu bujiler bosh takıldı sağlam bir bakım yapdırdığım aşikar. Fakat bu etek sesi yap değişiminden sonra oldu daha önce motor yapılıp 300 bin km ye çekildiği kanaatindeyim cünkü külbütor kapağına silikon cekmişler aldığım kişi ise konudan habersiz bir senedir ondaydı ve 20 bin tl lik masraf yapmış kanıtladı direksiyon kutusu akisler kafaları amasör salıncak baskı plaka fren ler taşıyıcı akisler ve tüm elektronik sensörler değişmiş debriyaj hidrolik merkezide değişmiş bunlardan yana sıkıntı yok ticari cıkması sonuçta bunları düşünerek aldım pişmanmıyım değilim tofaş şahin vs binmekdense toyota herzaman ilk tercihim corona 2.0 1991 de kullandım. Aküsüde 1 senelik. Hatta trigrr zincir seti de yeni değişmiş. İhmalkar davranmayıp ömürlük olsa dahi değişmiş adam. Hatta vites çanağı komple yeni. Satıcı hiç bişe saklamadı benden. Alırken motorda atma ötme vs duman atma çeki düşüklüğü yağ eksiltme hiç bişe yoktu zil gibiydi motor bi sibob sesi vardı tıngırdamalı. Şak şak vuruyordu. Ne olduysa yağ bakımı ve sibob ayarından sonra oldu. Sadece sekman da atılmış olabilir araçda suandada yağ yakma üfleme yok seri kalkışlarda bayırda yüke bindirmede konpresöre bindirmede hiç bir sorun yok 1.4 olmasına rağmen mazda 3 1.6 2007 modelle aracı boş yolda denedik kafa kafaya gittik 1.6 olaydı toyotam eminim o mazda stop lambalarımıda göremezdi. Benim kafama takılan şey siz deneyimli arkadaşlar böyle devam etmelimiyim yoksa bir umut yağmı değişmeliyim

Mesaj Birleştirildi: Ekim 27, 2021, 19:42:28
Hocam ahmet güve beye nasıl ulaşabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 27, 2021, 22:46:28 »
Yağ bakımında bahsettiğiniz gergi oringi filan değişti 16 fincanda sökülüp taşlandı 16 sıda sıkıydı

Fincanları tornacı mı yaptı ? Malum hassas bir iş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Yeni Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ekim 28, 2021, 19:28:37 »
Fincanları tornacı mı yaptı ? Malum hassas bir iş :)

Tabikide sökülüp 16 sıda tornaya gitti taşlanıp geri geldi ama tornacı nasıl taşladı bilmem 😂😂