Gönderen Konu: 2007 avensis com kalorifer sorunu  (Okunma sayısı 1584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
2007 avensis com kalorifer sorunu
« : Ekim 26, 2021, 09:39:48 »
merhaba 2007 avensis comfort aracım var aracımın kaloriferinde problem var şöfor tarafındaki çıkışlardan sıcak yolcu tarafındaki çkışlardan soğuk geliyor yönü fark etmeksizin cama ayak kısmına vs. sağ taraftaki çıkışlardan sıcak sol taraftaki çıkışlardan soğuk üflüyor geçen yıl iki sefer kaloriferleri makineya bağlayarak temizlettim ama olmadı en son 2021 ocak ayında trabzon toyota ayyıldız bayisine gittim ve kalorifer peteğinin değişmesi gerektiğini söylediler ve peteği değiştiler aynı zamanda klima temizliği yaptılar sorun düzeldi gibiydi ama ara ara sağ taraf ile sol taraf arasında sıcaklık farkı oluyordu şu an da bariz bir şekilde sağ sıcak sol soğuk üflüyor. Sorun nedir acaba lütfen yardımcı olurmusunuz ? Toyota bayisi kalorifer peteğini boşunamı değişti 3500 lira para ödedim :(

Toyota Club Türkiye

2007 avensis com kalorifer sorunu
« : Ekim 26, 2021, 09:39:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 avensis com kalorifer sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2021, 10:05:13 »
merhaba 2007 avensis comfort aracım var aracımın kaloriferinde problem var şöfor tarafındaki çıkışlardan sıcak yolcu tarafındaki çkışlardan soğuk geliyor yönü fark etmeksizin cama ayak kısmına vs. sağ taraftaki çıkışlardan sıcak sol taraftaki çıkışlardan soğuk üflüyor geçen yıl iki sefer kaloriferleri makineya bağlayarak temizlettim ama olmadı en son 2021 ocak ayında trabzon toyota ayyıldız bayisine gittim ve kalorifer peteğinin değişmesi gerektiğini söylediler ve peteği değiştiler aynı zamanda klima temizliği yaptılar sorun düzeldi gibiydi ama ara ara sağ taraf ile sol taraf arasında sıcaklık farkı oluyordu şu an da bariz bir şekilde sağ sıcak sol soğuk üflüyor. Sorun nedir acaba lütfen yardımcı olurmusunuz ? Toyota bayisi kalorifer peteğini boşunamı değişti 3500 lira para ödedim :(

Merhaba Murat Bey,
Öncelikle geçmiş olsun. Aynı sorun benim 2005 Avensis EE model aracımda da vardı. Manuel şekilde Şoför tarafını kapatmak zorunda kalıyorduk. (Alt+üst olarak). şaşmaz Sanayii sitesinde Toyota araçları elektrik aksamından anlayan uzman bir kişi var. Daha bende çözemediği sorun olmadı çok şükür. 350 masraf ile sol taraf kalorifer açma kapama motorunu tamir etti ve şimdi herşey yolunda. Genelde o motora bakmadan petek değişim çözümü öneriyorlar.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2021, 11:01:27 »
Merhaba Murat Bey,
Öncelikle geçmiş olsun. Aynı sorun benim 2005 Avensis EE model aracımda da vardı. Manuel şekilde Şoför tarafını kapatmak zorunda kalıyorduk. (Alt+üst olarak). şaşmaz Sanayii sitesinde Toyota araçları elektrik aksamından anlayan uzman bir kişi var. Daha bende çözemediği sorun olmadı çok şükür. 350 masraf ile sol taraf kalorifer açma kapama motorunu tamir etti ve şimdi herşey yolunda. Genelde o motora bakmadan petek değişim çözümü öneriyorlar.

merhaba cevabınız için teşekkür ederim tavsiye ettiğiniz ustaya ulaşma imkanım varmı acaba ben bayburtta yaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2021, 11:06:02 »
merhaba cevabınız için teşekkür ederim tavsiye ettiğiniz ustaya ulaşma imkanım varmı acaba ben bayburtta yaşıyorum.
Usta Ankara Şaşmaz'da ama size yine de cebini vereyim. Belki sizin elektrikçiye de yardımcı olur.
Çakır Şaner Usta;
0533 812 01 17
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2021, 11:21:09 »
Usta Ankara Şaşmaz'da ama size yine de cebini vereyim. Belki sizin elektrikçiye de yardımcı olur.
Çakır Şaner Usta;
0533 812 01 17

teşekkür ederim çok sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2021, 16:20:15 »
Ustanıza bu videoyu izletin ne yapması gerektiğini anlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2021, 11:46:44 »
Ustanıza bu videoyu izletin ne yapması gerektiğini anlar.

Evet Usta parçayı söktükten sonra elinde görmüştüm. Küçük bir motor videodaki gibi. Aslında kaloriferin nasıl ısıttığını unutmuşum. Yapıldıktan sonra hatırlattı kendini.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2021, 12:10:09 »
Hava yönlendirme doğru yapılmadığı zaman ısıtma ve soğutma yeterli olmaz,bu her koşulda geçerlidir,araçlarınızın soğutma sistemlerinide en az 3 ayda bir dıştan temizletirseniz (radyatörlere hava veya su tutma) soğutmanın ve ısıtmanın ne denli güzel olduğunu görürsünüz,polen filtresi temiz olmak kaydıyla.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.