Gönderen Konu: Corolla hybrid yokuş kalkış hk.  (Okunma sayısı 1993 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '19
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Corolla hybrid yokuş kalkış hk.
« : Ekim 24, 2021, 19:48:57 »
Merhaba; 2019 corolla hybrid dream paket araba aldım. Bugün yokuş aşağı park etmek zorunda kaldım. Ayağımı frenden çekince araç aşağı kayınca aklım çıktı. Daha önce corolla 1.33 life aracımda, fren sonrası 2 saniye hamle fırsatı verirdi. Biraz araştırdım auto hold varmış ama her araç çalıştığında aktif edilmeliymiş sanırım. Eski tip hill holder özelliği falan yokmu? Yada auto holder'ın devamlı aktif kalmasını nasıl sağlayabiliriz?
Unknown!!!

Toyota Club Türkiye

Corolla hybrid yokuş kalkış hk.
« : Ekim 24, 2021, 19:48:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla hybrid yokuş kalkış hk.
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2021, 20:45:09 »
Öncelike aracınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanınız. Aracınızda ve bütün corolla versiyonunda hill holder özelliği var. Ama aracınızın ön kısmı yokuş aşağı ve vites D konumundaysa hill holder devreye girmez. Çünkü siz zaten öne gideceğiniz için. Bu durumda vites R konumunda olursa devreye girer. Çünkü anarya gideceksiniz ve araç öne kayma yapmamak isteyecektir. Bu durumun tersi de olduğunda , yani bu sefer de aracın önü yokuş yukarı olsun. Vites D konumunda hill holder devreye girer. Arkaya kaymasın diye. Vites R konumunda ise hill holder devreye girmez. Çünkü zaten siz geriye gideceksiniz ve araçın yükü de o yönde. Bilmem anlatabildim mi? Bu durumla 4-5 yıl önce eski aracımda ben de yaşadım. Hill holder devreye girer diye vites D konumunda ve aracın önü de aşağı bakıyor. Bir an diteksiyonu toplarken ayağımı frenden çektim. Az daha uçurumdan gidiyordum. Yüreğim hop etmişti.
Hold tuşu ise her aracı çalıştırdığınızda aktif etmeniz gerekiyor. Selamlar
O