Gönderen Konu: Toyota Corolla AE101 (Efsane Kasa) radyatör tercihi  (Okunma sayısı 1310 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 442000
  • Model Yılı: '93
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba, Toyota Corolla 1.6 karbüratörlü ae101 araç sahibiyim ve radyatörümün artık eskidiğini düşünüyorum hâliyle değiştirmek istiyorum. Aracın orjinal kullanılan radyatörün markasıyla ilgili bilginiz var mı veya önereceğiniz bir marka? İndirimde bulunan Veka marka buldum fakat daha önce ki araçlarımda da kullandığım bir marka değil.
EFSANE KASA

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla AE101 (Efsane Kasa) radyatör tercihi
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2021, 02:09:29 »
Arkadaşlar merhaba, Toyota Corolla 1.6 karbüratörlü ae101 araç sahibiyim ve radyatörümün artık eskidiğini düşünüyorum hâliyle değiştirmek istiyorum. Aracın orjinal kullanılan radyatörün markasıyla ilgili bilginiz var mı veya önereceğiniz bir marka? İndirimde bulunan Veka marka buldum fakat daha önce ki araçlarımda da kullandığım bir marka değil.
Tem oto ile görüşün ellerimde varsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, yoksa da öneride bulunabilirler,indirimdeki ürünlere pek kulak asmayın,aracınızdaki radyatör de sıkıntı yoksa ve antifiriz kullanıyorsanız hiç değiştirmek için uğraşmayın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2025, 12:51:50 »
Radyatör kaç binde bir değişmeli?

Benim aracım yoğun trafikte çok fazla fan açıp kapatıyor. Acaba artık radyatörü yeterli gelmiyor mu diye düşünüyorum. Yorum yapabilecek birileri var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2025, 13:14:23 »
Durup dururken radyatör değişmez km yaptı diye,ancak araba değişik sahiplerde araca uygun antifiriz  olmadan sade su ile kullanıldıysa tortu pas yapmış olabilir,tıkanıklık vs olabilir,bu nedenle önce radyatörcüde temizleme işlemi yaptırın ve uygun antifirizle bir müddet kullanın eğer sonuç değişmiyorsa fan müşiri dahil kontrol edilir ve şase numarasına göre radyatör ve orijinal termostat kapağı ile değişim yaparsınız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2025, 13:24:15 »
Hep antifrizli kullanılmış, artık 200 bin kilometre olunca komple triger devir daim seti değişikliği yaparken içindeki suyu da komple boşaltıp yenileme yapayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2025, 16:54:53 »
Piyasada bulacağınız birçok radyatör alüminyum radyatör olacaktır  genelde de KALE marka oluyor . Aracın radyatörü bakır ve herhangi bir sorunu yok ise yıkatıp temizletip yeni antifriz koyarak devam etmenizi tavsiye ederim  . Kaliteli radyatör olsun isterseniz bakır tercih edin  . Benim aracımdaki değişmiş aliminyum radyatör takılmış yazın sıcaklarda araç sık fan açıyor .Alüminyum yapısı gereği çabuk ısınır kolay soğur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "