Gönderen Konu: Bayi çıkış LPG montajı Toyota garantisini deliyor mu?  (Okunma sayısı 8652 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Cem Uzana hapis şoku gibi bir başlık oldu ama olsun:D

Arkadaşlar bugün hem Toyota Hatay Öztoprak bayi ve yetkili servisi ile, hem de birlikte çalıştıkları Hatay Bilal Usta Otogaz ile bu konuyu derinlemesine konuştuk. Öncelikle bayilerin söyledikleri herşey birbirleriyle birebir örtüşmekte.

Herşeyden önce aracın Toyota garantisi devam ediyor. Yani her bayide aracınızın garantisi geçerli. Araçta LPG kaynaklı olmayan bütün arızalardan, servis bakımlarını herhangi bir Toyota yetkili servisinde yaptırmış olmanız halinde, Toyota sorumlu. Landirenzo ile anlaşmalı bayiler zaten hiç sıkıntı çıkarmadıkları gibi, LPGsiz araç satan bayilerin de garanti hususunda şimdiye kadar hiç sıkıntı çıkarmadıklarını söylediler. Buna örnek olarak da Adana Toyota bayilerinden birinin başlarda LPG montajı yapmadığını, bu sebeple montaj için Hatay Toyota bayinin yönlendirmesi üzerine Bilal Usta Otogazda LPG takıldığı, daha sonra ise bakımların Adana Bayide yapıldığı ve garanti konusunda hiç bir sıkıntı yaşanmadığı anlatıldı.

Gelelim LPG kaynaklı arızalara. Bu durumda da forumda çokça iddia edildiği gibi poliçe vb gibi bir durum söz konusu değil. Prosedür şu şekilde işliyor: Bayi anlaşmalı bir şekilde Landirenzo kit takıldıysa ve aracın periyodik bakımları dışında LPG bakımları da LPG servisinde yapılıyorsa, servisin LPG kaynaklı dediği arızalar, yetkili servis tarafından müşteriye farkettirilmeksizin onarılıp Landirenzoya fatura ediliyor. Bugüne kadar ne Toyota Bayi ne de LPG servisi bu konuda olumsuz bir şey yaşamamışlar. Aksine bir ilaç mümessiline tahsis edilmiş 40000km civarındaki araçta çıkan elektirik arızasını Landirenzo koşulsuz şartsız üstlenmiş. Vatandaşın bir ücret ödendiğinden haberi bile olmamış.

Ayrıca LPGye bakıma gittiğinizde motor no, şasi no, plaka, LPg beyin seri no (bakmak için aküyü söktüler) ve LPG enjektör seri no (enjektörü söküp altından okudular) Landirenzonun sistemine yükleniyor. Aracın servis bakımının yapılıp yapılmadığı, km bilgisi ve LPG servisinde yapılan bakımlar da aynı sisteme giriliyor. Landirenzo garanti durumunu bu şekilde kontrol ve denetim altında tutuyor.

Ayrıca LPG servisi, kendilerine Landirenzo tarafından 1.5 dynamic force için özel bir yazılım CDsi gönderildiğini, çok yakında bizleri arayıp yazılım güncelleyeceklerini iletti.

Bu kadar soru sormam üzerine de LPG servisi kendilerindeki araç dosyamda bulunan Garanti Belgesinden kaşeli imzalı birer suret verdi bana. Buraya yükleyemiyorum ama. Yani her şey yasal ve garanti altında.

Bugünkü bu konuşmalar ve elde ettiğim evraklar neticesinde çok rahat söyleyebilirim ki, aracın garanti durumuna ilişkin kafamda hiç bir aksi düşünce kalmadı. İsteyen bu işletmeleri arayarak bu bilgilerin teyitini yapabilirler, açık bir şekilde paylaştım işletme isimlerini.

Eyyorlamam bu kadar, saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Bayi çıkış LPG montajı Toyota garantisini deliyor mu?
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2021, 00:24:40 »
Ali bey zaten başta yazdıklarımızın hepsini siz kendi yazınızda aynı şekilde aktarmışsınız,LPG ile alakalı bir arıza oluşursa LPG bayisi tarafından karşılanıyor demişsiniz LPG bayisi cebinden karşılayacak hâli yok onlarda sizden aldıkları (kit takım ücreti)fazla para ile sigorta yapıyorlar o sigorta üzerinden karşılanıyor yani bunu anlamak için mucit olmaya gerek yok,landirenzo sistemi farklı işletiyor xxx marka farklı işletiyor,aynı kit dışarıda takılıp yine aynı poliçe kesilebilir ve onarım oradan yapılabilir hiçbir fark yok,ama atladığınız tek yer Toyota Türkiye bu konuya ne diyor o önemli,ha her serviste bakım yapılamaz diye bişey yok parasını verdikten sonra bütün servisler garantili veya garantisi bitmiş her araca bakım yapar,hemde seve seve yapar çünkü para kazanacak orada araçta LPG varmış yokmuş hiç ilgilenmezler,
Tekrar soruyorum Toyota Türkiye aracınız için ne diyor,garanti devam ediyormu yoksa bitmişmi?

Mesaj Birleştirildi: Ekim 24, 2021, 00:30:17
Verdiğiniz mümessil örneğinde dediğiniz gibi LPG kaynaklı elektrik arızası olduğu için LPG şirketi kabullanmiş,ya LPG kaynaklı olmayanları nereden yapacaklarmış onuda sorun veya yaşanmış bir örnek varsa göstersinler,bizde LPG'li motor arızası olan aracı 5 kuruş harcamadan Antakya serviste yaptırdık ama tek fark ile araç sahibi kaza yaptı o yüzden kaskodan yapıldı,ama aynı araç normal şartlarda motor arızası açtığında kimse karşılamadı çünkü garanti bitmişti.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2021, 09:47:30 »
Ümit Bey sigorta poliçesi olayı gerçekten yok. Zararı bayi de karşılamıyor. Direk kit firması Landirenzo karşılıyor. Adam şöyle bir örnek verdi zaten. Tamiri mümkün bir parça bozulduğunda bile LPG bayi olarak biz doğrudan değişim istiyoruz yetkili servisten. Çünkü zaten cebimizden çıkmıyor.

Benim araçta şu an şöyle bir sorun var: araç R ve D arasında vites değiştirirken sarsılıyor. Sorun motor kulağındaymış. Aracı eğri bir yere parkedip uzun süre bırakıyorsam o taraftaki kulak daha çabuk yorulabiliyormuş. Eğer sarsılma daha da artarsa aracı direk getirmemi, artmazsa ise 20000de tekrar kontrol edip ücretsiz değiştirebileceklerini söylediler. Demek motor garantisi halen devam ediyor.

Toyota Hatay Öztoprakların garanti konusunda hiç sıkıntı çıkarmayacaklarını düşünüyorum. Zira hatırlarsanız araca kendim LED takmıştım. Dün ise far ayarımı ücretsiz yaptılar. Yani far ayarını ben bozduğum için yapmayabilirlerdi. Aynı şekilde ben sadece sağ cam krikosondan gelen sesi belirtmiştim. Ama sol camı da söküp işlem yapmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2021, 15:36:24 »
Bildiğim kadarıyla, haricen gidip aracımıza Landirenzo taktırsak zaten lpg kaynaklı arızaların tamamını üstlenme taahhüdünde bulunuyor. firma.. LPG kaynaklı olmayan arızalar içinse garanti devam ediyorsa bayii de bunu garanti kapsamında hallediyor. Peki o zaman neden piyasa fiyatının iki katına bayiide lpg taktırıılıyor ?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2021, 16:33:04 »
Benden 2 kat almadılar. Aracı alma arifesinde servisten hangi marka takılacağını haricen öğrendim. Hatay'da da (Antakya merkezi kastediyorum) Landirenzo ana bayi tek bir tane. Hemen arayıp teyit ettim ve fiyat öğrendim.

Haziran 2021 için bana 8000 fiyat verdiler. Servis ise sipariş fişine 10000 olarak geçti. Gerekçe olarak ise emisyon, muayene ve yeniden tescil işlemini kendilerinin yaptıklarını ayrıca sigortacı ile sigorta ve kaskonun iptali ve yenilenmesi işlemlerini kendilerinin üstlendiklerini belirttiler. Ben de uğraşmamak adına fazladan 2 papel ateşledim. Aracı bayiden 0 km çıkarıp sanayiye sokasım yoktu zaten. Ayrıca bayiden LPGli teslim almayı da yarın öbür gün serviste garanti için sıkıntı çıkarmamaları için tercih ettim. Aracı teslim alır almaz da hemen gidip LPG doldurdum, fişini de arşivledim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2021, 17:13:54 »
Benden 2 kat almadılar. Aracı alma arifesinde servisten hangi marka takılacağını haricen öğrendim. Hatay'da da (Antakya merkezi kastediyorum) Landirenzo ana bayi tek bir tane. Hemen arayıp teyit ettim ve fiyat öğrendim.

Haziran 2021 için bana 8000 fiyat verdiler. Servis ise sipariş fişine 10000 olarak geçti. Gerekçe olarak ise emisyon, muayene ve yeniden tescil işlemini kendilerinin yaptıklarını ayrıca sigortacı ile sigorta ve kaskonun iptali ve yenilenmesi işlemlerini kendilerinin üstlendiklerini belirttiler. Ben de uğraşmamak adına fazladan 2 papel ateşledim. Aracı bayiden 0 km çıkarıp sanayiye sokasım yoktu zaten. Ayrıca bayiden LPGli teslim almayı da yarın öbür gün serviste garanti için sıkıntı çıkarmamaları için tercih ettim. Aracı teslim alır almaz da hemen gidip LPG doldurdum, fişini de arşivledim:)

Dediğiniz gibiyse süper.. Aradaki fark için uğraşmaya değmez gerçekten.. Honda civic'ler için bakmıştım ben zamanında.. LPG kiti fiyatı 2.500 TL iken bayilerde Eco model yani LPG'li fiyatı+5.000 TL idi..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2021, 01:26:06 »
Dediğiniz gibiyse süper.. Aradaki fark için uğraşmaya değmez gerçekten.. Honda civic'ler için bakmıştım ben zamanında.. LPG kiti fiyatı 2.500 TL iken bayilerde Eco model yani LPG'li fiyatı+5.000 TL idi..
Honda'da durum biraz farklı,LPG'li modellerinde ekran vs farkı oluyor o yüzden fiyat farkı var,
Ali bey landirenzo servis ile anlaşmalı olduğu için fiyatı yüksek çekiyor,2019 da banada servis zavoli için 5200 fiyat verdi ama ben daha iyi kiti 2400 e taktırdım 300 TL'de poliçe tuttu 3 yıllık 300 TL kadarda muayene evrak işi tuttu yani 3000 TL'ye araç çiçek gibi olmuştu,2000 TL'de cebimde kaldı,2 yıl öncesi için iyi paraydı,ve aracı sattığımız kişi ben böyle güzel montaj ve az yakan araba görmedim dedi, hâlâ da görüşüyoruz,
Poliçe konusuna gelecek olursak,ortada bir poliçe var ama size verilen evraklar arasında yok, Toyota bayisi ile LPG bayisi arasında yapılan bir anlaşma ve poliçe LPG firmasında,gerek görüldüğü yerde devreye alınıyor,LPG bayisi cebimizden çıkmıyor zaten diyerek bunu kabullenmiş oluyor,çünkü evet kendilerin cebinden çıkmıyor sigorta eden şirket kimse oradan rucü ediliyor,müşteri bu durumdan etkilenmiyor,
Vites konumları arasında geçiş yaparken sarsılma motor kulağından yapar ama eğri bir yere park etmeyle hiçbir alakası yok,3 silindirli motorların genel sorunudur kulak bozma,pistonlar ayrı ayrı hareket ettiği için krank üzerinde dengesizlik oluşur bu dengeyi sağlayabilmek için karşı ağırlık eklenir eski 3 silindirli araçlarda krank harici birde denge mili vardı şimdilerde onun yerine kasnağa ve volana ağırlık merkezleri ekleyerek bu sorunun önüne geçmeye çalışıyorlar ama nafile,
Sizin aracın sorunu direk motor kulağı olmayabilir,LPG yazılımından da yapabilir,bazı kitler obd2 özelliği sayesinde araçta oluşan arıza kayıtlarını saklayabiliyor,yani arıza lambası son raddeye kadar yanmıyor,hava yakıt karışımı aşırı bozuk olan kitlerde özellikle otomatik vites araçlarda konum geçişlerinde vuruntu yaptırabilir iyi analiz edilmesi lazım,ilk önce LPG servisinde cihaza bağlanarak yakıt haritası kontrol edilmeli ardından sıkıntı yoksa parça değişimi seçilmeli, sizin araçtaki gibi karma kitlerde Afr ayarı yapılamaması kötü bir durum,benzer sorunlar lavoto C obd2 sistemlerinde'de yaşanmıştı hatta kimisi vites konumu değiştirirken stop bile ediyordu,en son ayar ile çözdüler.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2021, 07:53:18 »
Anladım. Son LPG bakınında hava-yakıt karışımını takip ettim kontrol sürüşünde. 14,5 -15 arasıydı sanırım en ideal değerler bunlar.

LPG servisindeki usta kitin OBD özelliği sayesinde ECUdan alınan verilere göre anlık olarak karışımın ayarlandığını, tam da bu sebepten dolayı AFR ayarı yapılmadığını iletti.

Kaldı ki sorunun LPG kaynaklı olmadığını düşünüyorum. Zira LPG'ye 71 kuruş zam geldiğinde, aracı bir dönem sadece benzinde kullanmıştım, vuruntu yine vardı.

Aracı yokuş aşağı ya da yokuş yukarı paralel parketmiyorum. Bidiğiniz 4 tekeri farklı konumda parkediyorum. Çünkü evin önündeki park yerimiz bu şekilde. Bu yüzden bana da mantıklı geliyor servisin dediği. Artarsa gidip garanti kapsamında değiştirecem zaten. Çok takmıyorum o yüzden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2022, 00:17:55 »
Ayotogaz Garaj isimli bir youtube kanalının 2 videosuna denk geldim az önce. Adamlar İstanbul Avrupa yakasında Landirenzo Yetkili servisi olarak faaliyet gösteriyorlar anladığım kadarıyla.

Videoların ikisinde de dikkatimi çeken iki olay oldu. İlki Landirenzo ile Toyota Türkiye arasında garanti hususunda anlaşma olduğu. Diğeri ise taktıkları Landirenzo kitin karma yakıt sistemini kullanmadığı, ilk çalışmadan sonra sadece LPG kullandığı, Atkinson çevriminde karma yakıt sisteminin olumlu olmadığını söylediler.

Video linklerini paylaşamıyorum ama YouTube üzerinde "Corolla 1.5 LPG" diye arayınca çıkıyor.

Bu hususlarda yorumlarınız neler?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2022, 09:40:20
Ayotogaz Garaj isimli bir youtube kanalının 2 videosuna denk geldim az önce. Adamlar İstanbul Avrupa yakasında Landirenzo Yetkili servisi olarak faaliyet gösteriyorlar anladığım kadarıyla.

Videoların ikisinde de dikkatimi çeken iki olay oldu. İlki Landirenzo ile Toyota Türkiye arasında garanti hususunda anlaşma olduğu. Diğeri ise taktıkları Landirenzo kitin karma yakıt sistemini kullanmadığı, ilk çalışmadan sonra sadece LPG kullandığı, Atkinson çevriminde karma yakıt sisteminin olumlu olmadığını söylediler.

Video linklerini paylaşamıyorum ama YouTube üzerinde "Corolla 1.5 LPG" diye arayınca çıkıyor.

Bu hususlarda yorumlarınız neler?

Yeni bilgileri ekleyeyim. Ay otogazdan bir yetkii ile görüştüm, çok yardımcı oldular sağolsunlar. Landirenzo'nun 1.5 motor için ürettiği özel kitte bir de "yakıt kesici emulatör" olduğunu, bunun da montaja dahil olduğunu belirttiler. Bu emulatör, aracın hareket halinde sadece LPG tüketmesini sağlıyor, gerektiği durumlarda motora çok az miktarda LPG gönderilmesini sağlıyormuş. Bu emulatörün muhtemelen aracımda takılı olduğunu belirttiler. Eğer takılı değilse 1000,00 TL'ye takılabileceğini belirttiler.

Buna istinaden Hatayda benim aracıma montaj gerçekleştiren Bilal Usta Otogazı aradım, yetkiliyle görüştüm. Sağolsun çok yardımcı oldular yine. Benim aracımda da halihazırda bu emulatörün takılı olduğunu belirttiler. LPG ECUsu ile yanyana olduğunu söyleyip yerini tarif ettiler. Kendim de kontrol ettim zor da olsa. Bilal Otogaz yetkilisi uzun yolda 1000km'de 1-2 litre benzin gittiğini test ettiklerini söyledi. Ben de şu an son benzin fullememden sonra 1800 km yol gittim, Trip B'yi sıfırlamıştım oradan takip ediyorum. Depo daha yeni yarıya indi. Ancak şunu belirtmeliyim; her sabah işe benzinle gidip geliyorum. Çünkü soğuktan motor LPGye girmiyor. Yazın depoyu fulleyip yine deneyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2022, 10:10:23 »
Öncelikle aracınızın problemi için geçmiş olsun. Ama her nereye park ederseniz edin 2021 model bir aracın motor kulağı yamulmamalı/yorulmamalı.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2022, 10:42:02 »
çok şükür bir şey yok yanlış yere yazdınız herhalde

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2022, 11:23:39
Kulaktan çıkmadı sıkıntı. Ümit Beyin dediği gibi LPG kalibrasyonundan çıktı. Afr ayarı ile de çözülmedi, enjektör tipi yanlış seçilmiş ya da bozulmuş dediler. Doğru olanı seçtiler, çözüldü. Uzun zamandır çözülmüş ama yazmamışım, aklımdan gitmiş. Neden benzinde de yapıyordu anlamadım ama. Herhalde yakıt haritası denen şey bozuluyor olmalı, bilemiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2022, 22:25:47 »
çok şükür bir şey yok yanlış yere yazdınız herhalde

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2022, 11:23:39
Kulaktan çıkmadı sıkıntı. Ümit Beyin dediği gibi LPG kalibrasyonundan çıktı. Afr ayarı ile de çözülmedi, enjektör tipi yanlış seçilmiş ya da bozulmuş dediler. Doğru olanı seçtiler, çözüldü. Uzun zamandır çözülmüş ama yazmamışım, aklımdan gitmiş. Neden benzinde de yapıyordu anlamadım ama. Herhalde yakıt haritası denen şey bozuluyor olmalı, bilemiyorum
1.5 ve LPG karşıtı bana yazmaktan unutmuşsunuz dur  :) sorunun çözüldüğünü sevindim,takarken enjektör nozullarını nasıl yanlış seçmişler acaba.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2022, 22:36:18 »
:D Ahaha estağfurullah Ümit Bey. Program arayüzünden yanlış seçmişler. Programdan düzelttiler.